marimari marimari diskuze u autorů

☰ menu

Jason Matthews

Patří k mým oblíbeným autorům. Mám ráda špionážní romány, jeho styl psaní mi vyhovuje a doufám, že brzy vyjde v češtině pokračování série. Román není literatura faktu, takže se nemusí striktně držet skutečnosti, buď je čtivý, nebo nudný. V tomhle případě pro mne napínavý, má spád a mnohdy se určité praktiky ve zpravodajských službách popisovaných v této knize využívají.

21.03.2020


Volker Kutscher

Smekám klobouk! V současné době pro mne nejlepší autor napínavého čtení. Celkový obraz života berlínské společnosti v meziválečném období- hospodářská krize, nacionalismus, komunismus, antisemitismus, drogy, kriminalita, rozvoj zvukového filmu...
lahůdka! Už se těším na podzimní vydání dalšího dílu.

07.05.2019


Terry Hayes

Rok 2018 končí, ale překlad Rok kobylky nevidím. Dočkáme se ?
Já poutník byla pro mně zatím nejlepší s touhle tématikou.

18.12.2018


Naďa Horáková

Naďa Horáková se stala mojí oblíbenou spisovatelkou díky knihám z historie Brna ve 14. století. Přečetla jsem všechny čtyři a líbily se mi. Zajímavé příběhy ze života prostých lidí za vlády markraběte Jana Jindřicha i podrobnější pohled na jeho soukromí. Brno je moje rodné město, na Moravě žiji a jsem patriotka. O Karlu IV. jsem četla hodně knih, proto jsem se zájmem přečetla část historie středověkého Brna.Doufám, že se bude autorka ve své tvorbě i v budoucnu věnovat tomuto prostředí. Už se těším na další příběhy a přeji hodně úspěchů a stejně nadšené čtenáře.

31.07.2017


František Niedl

Pane Niedle, pořád patřím mezi vaše nadšené příznivce a vždycky se těším na další knihy. Na jaře jsem si koupila Ve službách mocných a určitě si nenechám ujít listopadové Království meče. Vždycky lituji, když knihu dočtu, protože bych chtěla další. Přeji Vám, aby vaše knihy měly stále dobrou úroveň, aby se vaše tvůrčí síly nevyčerpaly, aby Vás to stále bavilo a my čtenáři se měli na co těšit!

05.07.2017


Erich Segal

Další autor, kterého si vážím a jeho knihy mají místo v mé knihovně. První byla Love story- velmi dojemný příběh i volné pokračování Oliverův příběh. Doktoři, Víra a láska, Ceny, Gentlemani z Harvardu jsou moje nejoblíbenější. Následuje Osudová láska a Muž, žena a dítě. K těm se časem stále vracím. Promarněnou šanci nemám, ale určitě si ji přečtu a možná také koupím.

05.03.2016


Robert Merle

Plně se ztotožňuji s tím, co napsal čtenář Valyk. Mám celou sérii o Petrovi ze Sioraku , jak postupně vycházela, tak jsem si ji kupovala. Nemá chybu ! Zrovna tak chválím Malevil, Smrt je mým řemeslem. Až delfín promluví je krásná a zajímavá kniha, kterou jsem si přečetla také dávno a před dvěma lety koupila.

22.02.2016


Johannes Mario Simmel

Další můj pan spisovatel. Četla jsem čtrnáct jeho knih, mnohé mám ve své knihovně. I když je to už hodně let, tak ,,Láska je jen slovo", ,,Všichni lidé bratry jsou", ,,A Jimmy šel za duhou", ,,Z čeho jsou utkány sny" a ,,Hurá, ještě žijeme" jsou u mne na předních místech!

22.02.2016


Christiane Gohl

Moje oblíbená autorka. Rozumí ženské duši, ukazuje postavení ženy v průběhu historie, její sílu a obratnost v každodenním boji o místo na slunci.
Její příběhy jsou čtivé, mají spád a čtenář získává poznatky z historie. Série knih o Novém Zélandu, které vyšly pod jejím pseudonymem Sarah Lark obohatí čtenáře o poznatky z přírody, kultury a rituálů domorodých obyvatel.
Těším se na další!

17.02.2016


Arthur Hailey

Další můj oblíbený autor. První kniha v prvním vydání -Konečná diagnóza mne zaujala natolik, že jsem měla období, kdy jsem netrpělivě čekala na další knihy. Autor vždy tak zasvěceně rozvíjí příběhy, že má čtenář pocit přímé účasti. Četla jsem průběžně všechny, kromě Letu do nebezpečí. Nejvíc se mi líbila Konečná diagnóza, Účinný lék, Penězoměnci, Hotel, Letiště, Kola. Detektiv byl docela drsný na dobu kdy jsem ho poprvé četla. Na poslední místa řadím Přetížení, Večerní zprávy a V nejvyšších sférách.

10.02.2016


Daphne du Maurier

Autorka patří mezi moje oblíbené. Většinu jejích knih vlastním a nikomu bych je nedala. Na prvním místě pomyslného žebříčku stojí Mrtvá a živá- její filmové černobílé zpracování se povedlo. Další v řadě je Králův generál- tu jsem poprvé četla ve slovenštině. Hodně mne zasáhl Vzestup Juliův. Následuje Hospoda Jamajka, Únik, Let sokola. Vždycky jsem se při čtení ocitla ve světě, ze kterého se mi nechtělo vracet. I série ze života jejích předků je zajímavá. Nečetla jsem knihu Přízračný svět Branwella Brontea a Paraziti. K některým se časem vracím a budu vracet dál.

10.02.2016


František Niedl

Můj oblíbený autor! První kniha Útěk do pekel se mi natolik líbila, že jsem začala vyhledávat jeho další díla. Líbí se mi i historické romány. Chystám si koupit knihu ,,Hráč" a doufám, že nezklame.

16.11.2014


Theresa Révay

Také čekám na další knihu od této autorky, snad se dočkáme dalšího pohlazení na duši.

29.09.2014


Ludmila Vaňková

Paní Ludmila Vaňková je moje paní spisovatelka, v jejím podání je historie za vlády Přemyslovců a Lucemburků velmi krásné čtení. Před lety byla hostem v čs. rozhlasu , kde o své tvorbě hovořila. Čerpala z historických pramenů a její knihy jsou čtivější než stejná témata od jiných autorů. Mám všechny její knihy - královské ságy i Pána stříbrné růže,Válku růží a Ženu pro třetího krále. Černá sága a Mosty přes propast času mě tak nezaujaly.

26.09.2013


Noah Gordon

Všechny jeho knihy vlastním, ale Ranhojič je nejlepší!

24.09.2013


Tereza Boučková

Její kniha Rok kohouta by měla být povinná četba. Za svoji odvahu a otevřenost by měla dostat medaili!

18.09.2013


Marija Jurić

Skvělá autorka, svými knihami krásně obohatila povědomí o naší historii za vlády Marie Terezie, mocenské boje a dvorské intriky,
bezohlednost a zkaženost těch nejbohatších, kteří využívali pověrčivost a nevzdělanost těch nejchudších. Celá série knih Gričská čarodějnice se mi moc líbila a kdo má rád historická témata určitě si počte. V některých momentech až mystická, ale poplatná době, ve které žila a tvořila.

18.09.2013


James Patterson

dobrý den, jsem tady poprvé, velmi ráda čtu, knihy Jamese Pattersona patří k mým oblíbeným. Ty nejnovější ještě neznám, ale už se na ně těším.

18.09.2013