Jane100 Jane100 diskuze u autorů

☰ menu

Vince Flynn

Ještě jeden komentář k Flynnovi. Všimněte si, jaké má ve svých knihách sympatické postavy. To se již moc nestává. Většina autorů už ze svých (ústředních!) postav dělá jen nesympatické opilce nebo vyvrhely. Musí je přece nesnášet i samotní autoři. Flynna si oblíbíte už jen kvůli samotnému Rappovi.

25.09.2018


Per Wahlöö

Autor, jehož knihy společně s M. Sjöwall byly ještě těmi typickými úžasnými čistými švédskými detektivkami, které nebyly plné přepálených a nereálných pasáží.

22.07.2017


Jonas Jonasson

Tak vtipnou knihu jako Analfabetka jsem snad nečetla. Myslím, že taková kniha na českém trhu opravdu chyběla. Jemný a příjemný humor, navíc příběh zasazený do světových reálií. Těším se na Jonassonovy další knihy.

22.07.2017


Robin Cook

Autor, jehož knihy z lékařského prostředí jsou naprosto fascinující. Vždycky mě hrozně baví. Napínavé zápletky, které naštěstí nejsou realitou.

22.07.2017


Erich Paul Remark

Remarque je naprostou klasikou mezi spisovateli. Kdo nikdy nečetl žádnou jeho knihu, jako by nebyl :-)

22.07.2017


Leila Meacham

Knihy Leily Meacham jsou doslova fascinujícím hereckým koncertem. Škoda jen, že je jich tak málo :-)

22.07.2017


Vince Flynn

Vince Flynn společně s Danielem Silvou je dvojice autorů, díky kterým jsem podlehla knihám z prostředí tajných služeb a terorismu. Díky nim může čtenář nahlédnout za oponu světové politiky, úniku informací, diplomacie atd. Když jsem záhy zjistila, ze V.Flynn již nežije, dost mě to zasáhlo, neboť již nenapíše žádnou skvělou knihu, od které se nebudu moct odtrhnout.

22.07.2017


Daniel Silva

Autor, jehož knihy jsou plné napětí, knihy, od kterých se nelze odtrhnout a autor, jehož jsem si u první knihy po pár stránkách zařadila mezi jednoho z nejlepších spisovatelů vůbec. Díky Silvovi (a take V. Flynnovi) jsem přišla na chuť knihám z prostředí CIA, Mossadu ... atd. Tady v podstatě u žádné postavy nikdy nevíte, zda hraje s vámi nebo proti vám. Nikdy nevíte, kdo je na vaší straně a kdo ne, komu můžete věřit a komu ne. Čtenáři si také můžou udělat krásný a poměrně podrobný obrázek, jak funguje svět tajných služeb či diplomacie.

22.07.2017