helusa2 helusa2 diskuze u autorů

☰ menu

Petr Šabach

Zase jsem po nějaké době najela na Šabachovskou vlnu a užívám si to :-)
Jak moc mě mrzí, že jsem neměla příležitost aspoň jednou ho naživo vidět!!! Mám zcela intenzivní pocit, že to byl příbuzný mé krve, třeba strýček, který umřel dřív, než jsem ho stačila osobně poznat, ale z vyprávění ostatních vím, že bychom si skvěle rozuměli…

02.01.2023


Joanne Rowling

Zní to proklatě pateticky, řeknu-li, že mi J.K. Rowling změnila život, ale je to zkrátka čistočistá pravda :-)
Harry je neoddělitelná součást života naší rodiny. Nepočítala jsem, kolikrát jsem celou sérii přečetla, kolikrát jsem to celé přeposlouchala, kolikrát jsme to viděli... Je to vlastně člen rodiny :-)
Její detektivky jsou skvostně napsány, stejně jako román Prázdné místo, který má tedy své čestné místo v mém srdci a v mé mysli - podobně jako všechny její knihy.
Je GENIÁLNÍ spisovatelkou v tom, jak umí udržet napětí, souvislosti, posloupnost... i přes několik knižních dílů. Vše do sebe zapadá, příběh se rozvíjí... Je prostě úžasná!!! Moc jí fandím a doufám, že mi svými knihami bude ještě dlouho dělat radost :-)

02.08.2016


Jo Nesbø

Jo Nesbø... Čekám jen, kdy začne manžel žárlit ;-)
Naše domácnost má jediné štěstí, že knížky od Nesbø jsou v knihovně věčně rozpůjčované a musím si tu vybranou napřed rezervovat... Než je k dispozici, stačím doma alespoň něco udělat, protože jakmile mám nějakou knížku od Nesbø doma, veškeré domácí práce stojí a já čtu a čtu a čtu...
Napínavé, těžko předvídatelné, čtivé, poutavé... Zkrátka dobře napsané :-) Nesbø je jednička!!!

06.07.2016


Rick Riordan

Rick Riordan mě VELMI příjemné překvapil!!! Styl, kterým napsal Percyho Jacksona, mě naprosto nadchnul! Jednoduché, svižné, autentické, lehce pochopitelné a hlavně neskutečně VTIPNÉ! Ten způsob humoru mi zkrátka naprosto sednul :-)
Sama jsem učitelka a ihned jsem si tipla, že autor má s učitelstvím zkušenost. Velmi dobře totiž vystihl ten jazyk, obraty a myšlenkové pochody kluka daného věku - tedy výjimečného a inteligentního kluka. Se všemi jeho pozornostními a dyslektickými problémy ;-)
Určitě si od autora ještě někdy něco přečtu!

08.03.2016