CamilleTyler CamilleTyler diskuze u autorů

☰ menu

Andrew Fukuda

Andrew Fukuda je asi mým nejoblíbenějším spisovatelem a jako jeden z mála můj velký vzor. Jeho knižní série Hunt se mu dostala pod pod kůži tak hluboko, že to asi bude navždy moje neoblomná srdeční záležitost. Já nejsem zas tak velký milovník upířin, ale svět byl fakt dokonalý! Upíří jako upíři, hlavní hrdina, kterého si zamilujete, jeho spřízněná duše jenž mu ukázala jeho podstatu, jen mě trochu štvala ta otravná první láska Záře. Jeho knihy jsou neuvěřitelně čtivé, napínavé, vzrušující, temné, zkrátka bomba. Není v nich žádné sladké klišé, ale tvrdý realismus. Já jsem z toho chlapa totálně odvařená, hrozně se mi líbí jeho styl psaní, moudrost jeho citátu, nemluvě o tom, že jeho knihy jsou jízda na plné čáře, nikdy nevíte, co bude na další stránce, je to zkrátka autor, co má v téhle branži nějakou budoucnost a já ho totálně žeru. 

26.05.2015


Karel Čapek

Můj nejoblíbenější český spisovatel. Velmi kreativní, inteligentní, vzdělaný a myslím, že když ho prohlásím za poklad našeho národa, většina semnou bude souhlasit. R.U.R, Terminátor se inspiroval.:D Jsem na něj stejně hrdá, jako Británie na Shakespeara.

22.03.2015


Erika Mitchell Leonard

Nevím zda mě fanynky umlátí, ale předem vám říkám, že od 50 shades of grey jsem neočekávala moc, vlastně jsem se na nějakou sexy oddychovku těšila, ale toto. Slovní zásoba hrozná, pořád se opakuje. Takový Stephan King muže napsat 1000 stránek a nebude se opakovat a to je dle mě autor na úrovni. Tato žena, jejiž sexuální život nebudu rozebírat, excelentně dokázala, že její spisovatelské kvality jsou na bodu mrazu. Proč to nemá obsáhlejší děj? Proč to působí jako jedna z nadrženějších verzí knih od Rosemund Pilcher? Ano, ptáti se proč je zbytečné. Dle mě ani sama autorka nečekala, že bude kniha úspěšná. Dle mě to byla zprvu forma jejího sexuálního deníčku, kam si zapisovala všechno, co by ráda, ale napsala jsem, že její sexy život nebudu rozebírat. První díl, ten jakž takž ušel, ale víc jich být nemělo. Bylo to nudné, kdyby se aspoň něco dělo, kdyby zvolili nějaký vhodný doplněk, sem by se ideálně hodilo něco detektivního. Já jsem ani zbylé knihy nedočetla, vždycky jsem ztroskotala nad první polovinou , neměla jsem to srdce se takhle mučit, to už bych byla radši, kdyby mě Christian vypráskal. Ovšem vyhledala jsem si vše potřebné k tomu, aby se mi jen potvrdilo, že jsem udělala dobře. Pokud jde o sex, radši si budu číst Kamasutru, která je aspoň zajímavá, než bych si někdy přečetla něco od E.L James. 

13.03.2015


Alexandra Ivy

Zdá se mi to, nebo tahle autorka nemá vůbec žádný sexuální život? Její hrdinky/hrdinové, ať jsou v jakémkoliv nebezpečí, je ohroženo tolik blízkých, ale stejně myslí jen to, jak jsou jejich společníci/společnice sexy a jak chtějí tohle a tamto, ovšem nesmí to udělat, přesto to nakonec udělají. No, ta nadrženost jejich knih je příšerná, úmělá, ruší to jinak celkem dobrý příběh. 

08.03.2015


Susan Goggins

Myslim, že je to celkem kvalitní spisovatelka, kreativní, rozvážná. Série Savannah Vampire byla poutavá, ale pokud to měl být konec, to se to fakt nepovedlo. Měla by napsat finální díl, protože takové navnazení a utnutí si čtenář nezaslouží.

05.03.2015


Stephenie Meyer

Budu asi jediná, ale mě se její knížky ani styl psaní moc nelíbí...vlastně skoro vůbec. Její příběhy by byly ještě v průměru, ale tahle ženská nedokáže napsat kvalitní hlavní postavu, málokdy se jí vůbec povede nějaká dobrá vedlejší(Carlisle). Je to na mě moc jednoduché, jsem zvyklá na složitější příběhy a ona si s detaily nedává moc velkou práci, jen se babrá v citech a i když má kolikrát příběh potenciál na akční zápletku, vždycky to nějak zkazí, tím myslím nedotáhne, nebo se vůbec neobtěžuje to rozvinout. Nechá to jen jako pozadí, opět jsou v čele city a nad tím potenciálem může čtenář jen brečet. Proto nemohu s ostatními zpívat ódy na její úmění, protože tohle pro mě úmění není, to už mi spisovatelskými kvalitami přijdou lepší nějaké blogerky, než ona. A propo, je to hrozně nesympatická ženská.

02.03.2015


Robert Lawrence Stine

Taky můj velký oblíbenec. Líbí se mi jeho styl psaní a ač někdy odhadnu(a trefím se) jak příběh skončí, tak si ráda jeho knihy čtu. Baví mě se prokousávat jeho zápletkami, s jeho postavami člověk dokonale soucítí, ba se dostane do jejich kůže, až mě samotnou to překvapilo, a to leckterý spisovatel nedokáže tak dokonale navodit. Proto je to na oddych nejlepší volba, neboť se páradně otrhnete od reality.

27.02.2015


Christopher Pike

Knížní série Stopy hrůzy mi vůbec nepřijdou podprůměrné, přesto byly jeho knihy nejlepší.
Christopher Pike je velmi nadaný, kreativní, jeho příběhy jsou nepředvídatelné a dodnes mi přijdou dost stylové. Upřímně je mi líto, že tak talentovaný spisovatel nemá více knih, protože já ho řadím mezi své nejoblíbenější spisovatele.

27.02.2015