Zvrátené srdce

Zvrátené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351262/bmid_zvratene-srdce-4Aq-351262.jpg 4 45 12

Kay Scarpettová série

< 23. díl >

Doktorka Kay Scarpettová pracuje na ďalšom prípade – na mieste činu v Cambridgei v štáte Massachusetts, keď jej v mobile zaznie výstražný tón. Medzi ostatnými esemeskami sa jej zjaví link a zdá sa, že jej ho poslala jej neter Lucy, odborníčka na počítače. Ale ako je to možné? Pod linkom je video a na ňom záznam Lucy takmer spred dvadsiatich rokov. Doktorka Scarpettová dostane aj ďalšie videá a dozvedá sa o neteri hrozivé tajomstvá. Ocitá sa v nesmiernom chaose a izolácii, je zmätená a ustráchaná, nevie, na koho sa obrátiť. Nemôže to prezradiť manželovi Bentonovi Wesleymu ani svojmu partnerovi, detektívovi Petovi Marinovi. Dokonca ani samotnej Lucy. Kay Scarpettová napriek tomu neprestáva pracovať na prípade v bohatej cambridgeskej štvrti, kde našli zavraždenú mladú ženu, dcéru známej hollywoodskej režisérky. Na mieste činu v uzatvorenej dodávke objaví aj zvláštny predmet, ktorý môže mať súvislosť s prípadom. Kto za tým stojí? Môže to byť FBI, ktorá vtrhla na Lucin pozemok a snaží sa proti nej vykonštruovať nejaký prípad, aby ju dostala za mreže? To všetko a videá z minulosti hrozia, že zničia celý svet doktorky Scarpettovej aj tých, ktorých má rada.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Depraved Heart , 2015


více info...

Přidat komentář

ivzu77
01.02.2024 4 z 5

V tomto díle jsme se podívali do hlubin dávné minulosti Lucy a Kay. Díl byl skutečně více výpravný než jiné, ale vůbec mi to nevadilo. Stále mám v hlavě, že je to 23.dil neskutečné série a paní spisovatelka přeci jen už má svůj věk a psaní je u ní obdivuhodné.

Aivlis
27.08.2019

Prvé knihy od Cornwellovej som zhltla jedným dychom, asi tak po Poslední útočiště. Od tej doby mi pripadá, že autorka sa stále viac a viac zamotáva úplne zbytočne do všemožných aj všenemožných technológií. Kay s Lucy vedú čím ďalej, tým nemožnejšie debaty, z ktorých sa niekedy fakt nedokážem vysomáriť. Podľa reakcií iných vidím, že nemám tento pocit sama... Za mňa teda hodne veľká nuda. Ešteže píšu Carter a D. Dán.


jprst
27.07.2019 3 z 5

Poslední dva, tři příběhy se nedají srovnat s předchozími, postrádají spád a vytrácí se čtivost.
Jen proto, že autorka patří mezi mé oblíbené, zkusím ještě další díl. U jiných autorů bych další knihy už nevyhledával.

Myllan
17.01.2019 3 z 5

Ze všech dílů o doktorce Kay Scarpettové asi nejslabší:(
Snad bude další díl lepší.

čef
26.11.2018 3 z 5

Nedivím se zdejšímu velmi nízkému hodnocení. Tolik řečí, planých úvah a dedukcí a tak málo nějaké rozumné akce. Stále se něco hlubokomyslně rozebírá,příběh přitom stojí a čtenář se děsivě nudí. Napětí se v této hromadě řečí samozřejmě vytrácí a nakonec ani nejsou navázány všechny uzlíky a vraždící neuvěřitelně dokonalé monstrum si autorka nechává na další, doufám, že mnohem lepší, pokračování. Čtení pro fanaticky nekritické přívržence autorky.

evin84
18.08.2018 1 z 5

Odkládám,hrozná nuda.

postrach
29.06.2018 3 z 5

Autorka napsala lepší knihy.Tato se mi zdá zdlouhavá,vleklá.....Moc mě nechytla,nedaří se mi prokousat a to zbývá do konce třista stran....Snad závěr nezklame?Nakonec prozatím odkládám do neurčita.

Janaves
06.06.2018 3 z 5

Tento díl mě bohužel nebavil. Přečetla jsem ho jen abych ho přečetla... Myslím, že autorka umí lépe...

pinkpop
05.05.2018 2 z 5

Knihy o Kay čtu už spíše ze setrvačnosti... Díl od dílu mi to přijde slabší.
Neuvěřitelně dokonalá Kay a naprosto mě iritující Benton - nechápu, že se ještě nerozešli, po všech těch tajemstvích, co v každém díle díky práci u FBI má a s Kay a případy souvisí :-) Ještě že to tam zachraňuje Marino, normální vtipný smrtelník :-)
Každopádně mě tentokrát potěšily krátké kapitoly a souvislý děj.

Jo a líbilo by se mi, kdyby už taky nějaký díl byl o někom jiném, než o Carrii :-D

intelektuálka
18.11.2017 4 z 5

Další z případů soudní patoložky Kay Scarpettové tentokrát zasahuje hluboko do její rodiny. Řešení je spletité a ani závěr nás příliš neuklidní. Kdo má tuto autorku rád, určitě si přečte.

zazvorka
31.10.2017 3 z 5

Mám tuto sérii ráda, tahle knížka ale patří k těm slabším. Na můj vkus příliš překombinované...

petrarka72
22.08.2017 3 z 5

Asi jsem Cornwellovou přesycená. Navíc tohle rozhodně není její nejlepší kniha. Na dvousté stránce zjistíte, že se prozatím odehrály jen dvě věci hodné zaznamenání...