Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách

Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417783/bmid_zvladnes-to-olamzite-povzbuzeni-pri-a1O-417783.jpg 5 34 14

Souhrn nádherných ilustrací s hloubavými citáty a laskavými afirmacemi dodávají čtenáři odvahu k tomu, aby si byl vědom svých myšlenek a aby pečoval sám o sebe, ať vyznává jakýkoliv životní styl. Všechny ilustrace jsou uklidňující, a současně zdravě podporující. Upřímně reflektují vnitřní problémy mnoha lidí, kteří musí čelit hektickému stylu současného světa a jeho nárokům. Duševní zdraví je téma, která se týká každého z nás, ačkoli jen málokdo má odvahu o něm upřímně mluvit. Kate Allan to udělala… Přátelská a usmívající se zvířátka v neobvyklých barvách působí jako pohlazení, díky němuž je mnohá těžká situace lépe zvládnutelná a zbavená počáteční hrozby. Pro denní meditace jako účinná pomoc při depresích, smutku a úzkostech. Poselství knihy je vhodné pro děti i dospělé. Všechny afirmace jsou také v angličtině.... celý text

Duchovní literatura Citáty a přísloví
Vydáno: , Grada
Originální název:

You Can Do All Things: Drawings, Affirmations and Mindfulness to Help With Anxiety and Depression , 2018


více info...

Přidat komentář

Kllara
05.02.2024 5 z 5

Moc povzbudivé čtení, obrázky jsou opravdu uklidňující a příjemné. Líbil se mi osobní příběh autorky, který byl rozkouskovaný po jednotlivých kapitolách a oceňuji její rozhodnutí přidat do knihy i praktické tipy ohledně toho, jak se vyrovnat s negativními emocemi.

jitka_dankova
15.02.2022 5 z 5

Půvabná kniha pro dospívající dívky i dospělé ženy pro dny, kdy se cítí plné úzkosti, neschopnosti a zahlcení. Milé obrázky a povzbudivé texty umějí pohladit na duši a dokáží zlepšit náladu. Zaujala mne taková maličkost, že všechny texty jsou zároveň i v angličtině. Kniha není podle mne primárně pro malá děvčata, texty jsou "dospělé", ale malé holky podle mne ocení ty pěkné obrázky (jednorožči, kočky, lišky, vše v krásných barvách...).


popeluška
02.02.2022 5 z 5

Krásná kniha, která pohladí po duši a já za ni moc děkuji. Obrázky jsou kouzelné a plné naděje ...Budu se ke knize vracet :-)

Pegasus
16.02.2021 5 z 5

Nádherná knížka, moc mi pomáhá, když se cítím pod psa. Rozhodně pohladí po duši.

Kaori_
28.07.2020 5 z 5

Povzbuzující knížečka s nádherně barevnými a rozkošnými ilustracemi. :)

Malinali
11.07.2020 5 z 5

Nádherné ilustrace, povzbuzující věty (dokonce i v angličtině). Pasáže o pochopení sebe, svých pocitů. Taková kniha pro citlivé lidi "do kabelky". Půjčila jsem si ji, ale líbila se mi tak, že jsem si ji musela koupit :o)

DOVOLUJI SI JEŠTĚ INFORMACI, že kniha není pro děti, jak si někteří myslí...

Blaufik
28.06.2020 5 z 5

Ano, tato kniha je jednoduchá, nejedná se o žádné filozofické dílo na téma "deprese", ale i přes to je opravdu empatická a hluboká. Já vím, zní to poněkud zvláštně u knihy s obrázky a jednoduchými hesly, že?

PtáčekPéťa
15.05.2020 4 z 5

Ilustrace jsou opravdu nádherně snové a některá hesla alespoň pro mne povzbudivá, některá se opakují a z některých necítím žádnou patřičnou motivační sílu.

gargamelka
01.02.2020 5 z 5

Mozek je velmi složitý stroj, který jen tak zkrotit není jednoduché. Obavy, strach, podceňování, sráží nás to na kolena a komplikuje život... nejsme jediní a nejsme na to sami. Spřízněné duši a duším zdar ;)
Povzbuzující kniha se skvělou ilustrací.

efka.saf
30.11.2019 4 z 5

Zvláštní a zajímavá kniha. I já si někdy připadám ve stavu, který se dá vystihnout slovy "na pos*aného i ha*zl spadne", a tak jsem si řekla, že se na knihu mrknu. Těžko říct, jestli jsem po ní sáhla zrovna v tom pozitivním naložení mysli, ale nemůžu říct, že by mě zasáhla jako Amorův šíp. Nicméně své kvality určitě má. Je zajímavě pojatá, obrázky jsou nesmírně kouzelné, pyšní se pozitivními barvami a citáty jsou velmi krátké, ale úderné, trefné a pozitivní. Věřím, že člověku, který o sobě v daném momentu pochybuje, může zlepšit pohled na věc. I opakované listování a prohlížení může mít pozitivní účinky.
Osobně knihu vidím jako vhodnou spíše pro dospělé, i přes to, že obsahuje hromadu barevných naivních obrázků. Přišlo mi, že v doprovodných textech autorka cílí především na dospělé osoby, nikoliv na děti.
Já knihu doporučuji. Myslím, že nikoho neurazí, ale co si kdo z knihy odnese, zůstane asi uzavřeno uvnitř našich myslí.

veronika0382
25.11.2019 4 z 5

Tato malá, útlá knížka skrývá nádherné, uklidňující obrázky s texty či citáty, které mohou pomoci a zlepšit den. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, KNihy na cestách

Jitka1611
18.11.2019 5 z 5

Dobrý den, jako člověk, který prodělal duševní nemoc, hodnotím knihu velmi dobře. Z celé nabídky v knihkupectví mě zaujala právě tato. Krásné ilustrace, které pohladí na duši, včetně jemných povzbuzujících slov. Za mě spokojenost :-)

HankaJosefiova
24.09.2019 odpad!

Není mi úplně jasné pro jaký typ dětí, či dokonce dospělých je tato kniha určena. protože pokud nějaké dítě je v tak špatném psychickém stavu aby ji potřebovalo, tak nepotřebuje knihu, ale psychologa! Hezké jsou maximálně ilustrace. Ale svému dítěti bych tuto knihu rozhodně nepodala...

ladyfromskye
12.09.2019 5 z 5

A je to tady. Moje nová Bible. Vy všichni, kteří trpíte depresemi a/nebo úzkostmi, pocity méněcennosti a dalšími nepěknými strašáky, honem utíkejte do knihkupectví pro tohoto malého kamaráda se silnými slovy a roztomilými ilustracemi. A nezapomínejte si ho brát všude s sebou. Vždycky vám rychle a ochotně připomene, že NA TO NEJSTE SAMI.

Štítky knihy

afirmace

Autorovy knížky

Kate Allan
britská, 1975
2019  93%Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách

Kniha Zvládneš to... – Okamžité povzbuzení při smutku a obavách je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce19x
Chystám se číst22x
Chci si koupit20x