Tim má potíže

Tim má potíže https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112061/tim-ma-potize-112061.jpg 5 18 5

Katka nemůže uvěřit, že rodiče souhlasí a pořídí do domu štěně. A když uvidí čilého Tima, nepochybuje, že si ho celá rodina zamiluje stejně jako ona. Její sestra Jana však má obavy, jak se k nově příchozímu zachová kočka Micka. Katka si myslí, že si na sebe oba zvyknou, ale všechno je jinak. Pokaždé když se Tim snaží zapojit Micku do hry, rozčílí ji a dostane se do potíží.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Nava
Originální název:

Timmy in trouble , 2008


více info...

Přidat komentář

Klarkare
18.11.2021 4 z 5

Milý príbeh o dievčatku, ktoré túži po psíkovi. Nakoniec ho dostane, no nastávajú problémy kôli mačke jej sestry...
Milý a pekný príbeh. Keďže som ho čítala dosť dávno, neviem niektoré detaily, ale určite odporúčam pre mladše deti.

harena
30.03.2020 5 z 5

Moc hezká knížka, kterou mi ochotně a rád přes WhatsApp předčítá můj vnuk Tobiášek. Protože díky karanténě je doma v Olomouci a já v Hradci, rodiče pracují do večera a on končí první třídu, potřebují se doma učit. Aby toho neměli na večer moc, bereme spolu čtení a násobení. Nadšeně každý den hledá, kde se čtením skončil, tak bych knihu doporučila i jako první čtení.


Osice
12.03.2020 5 z 5

Jsem mile překvapena. Po knize šáhla v knihovně dcera (necelé 4 roky), zaujala ji obálka se smutným pejskem… Katka touží po pejskovi a vypadá to, že se na ni štěstí usměje. Jenže v rodině už jeden domácí mazlíček (kočka Micka) je… V knize je citlivě vylíčen proces od touhy mít domácího mazlíčka, přes rozhodování, zda ho pořídit, jeho výběr, těšení se na něj, první momenty mazlíčka v novém domově, atd. až po harmonický vztah všech lidských i zvířecích členů rodiny:-)

Příběh se příjemně četl. Hodně se mi líbilo, že má čtenář možnost vidět věci z různých úhlů pohledu. Co svádí k tomu, aby bylo na první pohled vykládáno jako zlomyslnost, může být ve skutečnosti neznalost, chuť objevovat, zkoumat, hrát si, ale i třeba nepovedená touha po sblížení. Při čtení mě mnohokrát napadlo, že si za pejska Tima a kočku Micku můžu klidně dosadit moje děti. I jejich sbližování a společné hry často provází nepochopení, křik, ublížené výrazy nebo výkřiky:-) Pro mne připomenutí, jak je ošemetné vynášet ukvapené soudy. Pocity protagonistů jsou výborně zakomponovány do příběhu, pejsek také jako dítě dokáže rychle vycítit změnu nálady… Katka je citlivá, chápavá malá osůbka a umí skvěle odhadnout, jak se věci mají ve skutečnosti. Jde jí to lépe než mně:-)

Dominik2008
07.03.2017 5 z 5

Hezká knížka,moc se mi líbila.

fajka
27.08.2016 5 z 5

Nádherná knížka. Líbí se mi, že je to o pejskovi. Bylo to napínavé. Tuhle knížku doporučuji asi osmi až devítiletým dětem. Fakt úžasná knížka!

Štítky knihy

kočky psi štěňata

Kniha Tim má potíže je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit5x