Zvířátka ze zoo

Zvířátka ze zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489870/bmid_zviratka-ze-zoo-wSx-489870.jpg 4 10 4

Promluvili jste si někdy se zvířaty v zoologické zahradě? Pokud ne, přicházíte o velkou legraci! Mají pro vás řadu neuvěřitelných příběhů, kterými vás rozveselí. Naštěstí se našel někdo, kdo jejich řeči rozumí. Přečtěte si o žirafí výpravě do kina, neposedném klokanovi, zamilovaném dikobrazovi nebo o podivném vztahu mezi ledním medvědem a kalendářem.... celý text

Přidat komentář

Ishir
07.08.2023 3 z 5

Moc se nám nelíbila.

Čenichnaknihy
13.05.2022 4 z 5

Představte si, že jste novinář a rozumíte řeči zvířat, vyrazíte do ZOO a sbíráte jeden zajímavý příběh za druhým. To dá rozum, že z toho pak musí vzniknout kniha.

Pan Bárta, mimochodem tatínek zpěváka Václava Noida Bárty, dal dohromady celou řadu takových zpovědí zvířat ze zoologické zahrady a Zuzana Dreadka Krutá je doplnila o moc povedené ilustrace, které přitáhnou dětskou pozornost.

Knížka má formát kategorie “čtení pro prvňáčky”, takže jsou příběhy krátké, svižné, aby malou energickou ratolest nenudily, a těžší slova jako například “žoviální” nebo “analfabeti” jsou vyslabikovaná, aby se začínající čtenář neztrácel a zároveň si rozšířil slovní zásobu.

Jen musíte počítat s tím, že bude potomek mermomocí vyžadovat návštěvu ZOO. Ale to snad nevadí, ne?


eva3992
27.02.2022 4 z 5

Tato kniha je příběhem autora, kdy rozumí řeči zvířátek. Vypraví se tak do ZOO a zjišťuje, jak se které zvířátko má, jaké má zvyky, nebo zda nemá nějaký problém.
Každý příběh je zakončen krátkou básničkou a také je vše doplněno nádhernými, ale zároveň vtipnými, ilustracemi, které si děti zamilují.

Příběhy jsou krátké, ideální pro čtení pro prvňáčky. U nás četla druhačka, a i tak se jí příběhy líbily a kniha ji moc bavila. Navíc některé z příběhů jsou velice aktuální a řeší současnou dobu.

Moc se mi líbil autorův doslov, který děti nabádá a motivuje, aby také začaly psát básničky nebo krátké povídky.

Pokud Vám jméno autora někoho připomíná, tak vězte, že je to otec známého zpěváka Václava Noida Bárty

Knížka plná zvířátek, která rozhodně Vaše děti zaujme.

DariDerek
22.02.2022 5 z 5

Zvířátka ze zoo je knihou pro všechny děti, které zbožňují zmiňované tvory v názvu. Ale co víc, vypravěčem je někdo, kdo dětem sdělí zajímavé, ale hlavně zábavné příběhy ze zvířecí říše. Jeho prostřednictvím si malí čtenáři užijí nejen dobrodružství, ale také velkou dávku humoru. Více v recenzi v záložkách, když budete chtít :-)

Autorovy další knížky

Václav Bárta
česká, 1937
2022  83%Kozí válka
2007  53%Uspávanky
2022  74%Zvířátka ze zoo
2022  66%Knížka o psech
2006  80%O zpěvavém království

Kniha Zvířátka ze zoo je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x