Zvířata mi straší ve věži

Zvířata mi straší ve věži https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168639/bmid_zvirata-mi-strasi-ve-vezi-i3H-168639.jpg 4 88 12

Další kniha slavného zoologa. První vydání. Deset příběhů o zvířatech, jak je známý přírodovědec zachytil při své praxi ve Whipsnadeské ZOO na samém začátku své kariéry.

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art
Originální název:

Beasts In My Belfry , 1973


více info...

Přidat komentář

Elea
15.10.2023 4 z 5

Pohodové, odpočinkové čtení.

DzordanoChruno
05.01.2022 5 z 5

"Větší kontrast, než jaký panoval mezi těmito dvěma zvířaty, si snad ani nelze představit. Peter (žirafa) byl každým coulem aristokrat, blazeovaný dandy vybraného chování, zatímco jeho rohatý přítel (koza) nebyl ničím jiným než obyčejným, věčně nenažraným proletářským kozlem."
Alebo:
"Takové mylné názory bohužel dodnes přetrvávají mezi mnohými dobrodušnými, ale zcela neinformovanými jedinci, kteří rádi hovoří o Matce přírodě, jako by šlo o nějakou přelaskavou starou dámu, a ne o drsnou, nelítostnou a násilnickou bestii, kterou ve skutečnosti je."
Verím, že uvedené citáty nebudú brané ako spoilery, ale ako mitivácia k prečítaniu knihy. Super oddychovka.


LunaL.
26.11.2021 5 z 5

Durrella mám ráda, tohle byla asi 8.kniha, co jsem od něj četla. Původně jsem ji chtěla přečíst a dát ji jako dárek, ale nakonec u mě zůstala :) Jedna z jeho nejlepších knih. Na rozdíl od jiných se tu dozvíme o jeho začátcích - o sbírání zkušeností jako chovatel v zoo. Popisuje první setkání s žirafou a dalšími zvířaty, práci chovatele i ostatní kolegy. Do toho je vždy pár vět zajímavostí o zvířatech, které v té době vyčetl z knih - zaujalo mě, že dřív se encyklopedie věnovaly jiným věcem, než dnes ( např.co vše se dá využít z tapíra k léčení..). Jen předposlední kapitola, kde popisuje "bytnou" a jejího manžela, mi nesedla.
Jinak skvělá, navíc se hodí i do letošní čtenářské výzvy :)

Ajrad1981
11.10.2021 4 z 5

Durrellovy knihy jsou vždy pohodové čtení a tahle navíc sedí úplně parádně do Čtenářské výzvy. Jen tam tentokrát nebylo moc situací, kdy bych se vyloženě chechtala, jen v první kapitole, ale zas naštěstí ani nic, u čeho bych musel brečet.

kusma
21.03.2021 3 z 5

Milé povídání o práci v zoo. Nebylo to nijak napínavé, ani třeskutě vtipné, ale nenáročné a pohodové. Nejvtipnější byly části s kapitánem, jinak mě to spíš příjemně uspávalo. Ale i to je záslužné :)

Lucif
23.02.2019 5 z 5

Bezva knížečka. Krásně a zábavně popsáno mnoho druhů zvířat i zajímavostí z jejich života. Synovi se líbí zatím nejvíc, ale všechny od G. D. jsou super a baví nás, protože jsou o zvířátkách, které milujeme :-*

FofrNožka
21.08.2017 5 z 5

Máme my - lidé zvířecí povahy, nebo zvířata převzala povahou lidskou (zákeřnost, lenost, ale i hravost, nadšení, bezprostřednost apod.)? :-) V každé knížce od autora máte zaručenou dávku laskavosti, humoru i poučení. Ať tedy žije vždy milá a podporující maminka i kysele se tvářící sourozenci.

rarášek
17.04.2017 5 z 5

Miluju knihy od Geralda Durrella, od člověka, který zasvětil většinu svého života ochranou zvířat, která to potřebovala a stále potřebují. Bylo úžasné si přečíst o jeho začátcích v zoologické zahradě. Vtipné jako vždy. Nejvíc mě dostávali poznámky návštěvníků. :D
,, Agnes, pojď se kouknout na tygříčka ve vodě!" ,, Ježkovi voči, ten je roztomilej!" ,, Zajímalo by mě, proč to dělá." ,, Vím já? Třeba je nemocnej." ,, Nebuď labuť, Berte. " ,, Třeba je to vodní tygr. To je speciální druh, víš?"
Kniha je nádherná a těším se, až si přečtu další. :)

Peťulka3
17.04.2017 5 z 5

Sranda na každé stránce. Přečteno za pár dní. Oddechová knížka,které pobaví :-)

kalache
21.11.2015 4 z 5

...pan Durrell je záruka minimálné pocukávání koutků...

ajalon163
06.06.2015 4 z 5

Hm, z nějakého nepochopitelného důvodu je tohle moje nejoblíbenější Durrellova knížka. Asi proto, že jsem ji četla jako první a naprosto mi učarovala. (Od té doby jsem jí četla ještě aspoň pětkrát a nadšení nevyprchalo. Prostě skvělá oddechovka!)

Martin, Vyškov
29.10.2014 4 z 5

Opět zajímavé i humorné příběhy Durrellovy práce ve Whipsnadeské zoo