Bažanti a ostatní hrabaví

Bažanti a ostatní hrabaví https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14524/zvirata-celeho-sveta-bazanti-a-ostatni-hrabavi-14524.jpg 4 16 2

Zvířata celého světa série

< 8. díl >

Populárně vědecká knížka přibližuje místo hrabavých ptáků v životě člověka a seznamuje s jejich domestikací a aklimatizací. Podává charakteristiku vnějších znaků hrabavých, jejich způsobu života, rozšíření a biotopů. Hlavní část publikace tvoří biologie skupin a jednotlivých zástupců hrabavých s údají o jejich rozšíření, vzhledu, hnízdění, obživě apod.... celý text

Ikkju
Ikkju
26.06.2017

Zajímavé čtení o ptácích, kteří žijí za naším plotem, i v exotických zemích. Další kniha, ze které si se ženou citujeme, je zajímavé se dozvědět, jaké předky má kur domácí, krocan, či křepelka, čím je zajímavý bažant obecný (lovný), jak ovlivňuje chování a populace různých druhů jejich pohlavní preference, nebo co všechno musí zvládnout sameček tabona, který na vejcích nesedí, ale vyrábí důmyslné inkubátory, jejich teplotu měří jazykem či hřebínkem, a aby se dočkal kuřátek a ne jenom vajec na tvrdo nebo pukavců, musí teplotu v inkubátorech i pečlivě regulovat.

Včera jsem četl knihu ještě před spaním, a v noci mě vzbudil bažantí pokřik - určitě hřadují někde pod zástavbou ve staré rokli, asi vezmu odpoledne mladého, a skočíme to tam obhlídnout - tu metodu znal už můj otec - ve dne najít strom pod kterým jsou rozprostřené bažantí cákance, večer se vzduchovkou a baterkou na stejném místě - ale doba se mění, já už mám radost jenom z toho, že tyhle úžasné ptáky občas někde zahlídnu, čtu o nich knihy, případně se jejich reálie pokouším naťukat do hardcore simulace bažantího hejna.. .

WEIL
WEIL
30.10.2011 3 z 5

Přehledná fotopublikace o "kurech".

Je rozdělená do několika kapitol : Kurové a člověk; Domestikace kurů; Aklimatizace kurů; Charakteristika hrabavých; atd.


Štítky knihy

ptáci, ptactvo zvířata, fauna bažanti

Kniha Bažanti a ostatní hrabaví je v

Přečtených18x
Knihotéce50x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x