Zvěrolékař v akci

Zvěrolékař v akci https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147032/zverolekar-v-akci-147032.jpg 3 16 2

Jan Herčík, špičkový a oblíbený český veterinář, již počtvrté přichází s příběhy, které psal sám čtyřnohý život. Nahlédneme do jeho kliniky v Horoměřicích, ve které on i jeho kolegové vrátili zdraví či zachránili život mnoha mazlíčkům v nesnázích, přeneseme se do útulné hospůdky na Okoři, abychom vyslechli občas těžko uvěřitelné zvířecí historky, dozvíme se, kam se schovávají kočky Petra Hapky a zda se může z churavého psíka stát obávaná šelma, plenící kurníky široko daleko… Ve vyprávění známého lékaře a milovníka zvířat nechybí humor, láska, dojemné happy endingy i smíření s odchodem do věčných psích lovišť. Jako již tradičně je zaznamenala Alena Hrachovcová.... celý text

Přidat komentář

štuclinka
08.09.2015 odpad!

Kniha se asi neměla jmenovat Zvěrolékař v akci, ale něco jako Povídky o zvířátkách. Hodně slabé. O veterinární praxi se člověk nedozvěděl zhola nic. Knížka mě postupně tak znechucovala, že jsem posledních několik stránek ani nedočetla a nemyslím si, že jsem o něco přišla. Tato kniha není, dle mého názoru, dobrá ani jako oddechové čtení na léto. Styl psaní povídek mi hodně připomínal průměrné slohové cvičení na střední škole.

soukroma
02.03.2015 2 z 5

Slabé, po všech stránkách slaboučké. Samozřejmě Herriot je jen jeden..., ale v těchto nesourodých krátkých vyprávěnkách všech lidí okolo povětšinou vůbec nejde o veterináře v léčebné akci. Proto je podivné, že hlavní autor (dle velikosti písma svého jména na obálce knihy) vlastně není autorem valné většiny příběhů, ani ne tím, kdo je "přetvořil" do knižního vydání. Prostě jde o slušný business, knih už má tato dvojka na kontě hodně, ale obávám se, že ani jedna opravdu dobrá by se z nich dohromady nedala...Koho zajímá aspoň minimálně veterinární medicína, ten bude zklamán dvojnásob.


Štítky knihy

kočky příběhy o psech

Autoři knihy

Alena Hrachovcová
česká, 1947
Jan Herčík
česká, 1957

Kniha Zvěrolékař v akci je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x