Zvědaví medvídci hledají poklad

Zvědaví medvídci hledají poklad https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193646/zvedavi-medvidci-hledaji-poklad-Yh5-193646.png 5 3 1

Pět malých plyšových medvídků s legračními jmény Ba, Be, Bi, Bo a Bu se vydalo do světa hledat poklad. Čeká je nejedno dobrodružství a mnoho záhad a překážek. Někdy si poradí sami, ale jindy potřebují vaši pomoc. Tak se dejte do čtení. Čekají vás veselé i napínavé příběhy a spousta hádanek.

Žánr:
Pro děti a mládež , Pro nejmenší

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die neudierigen Bärenkindersuchen einen Schatz


více info...

Přidat komentář

Danafantom
03.03.2017 4 z 5

Na konci každé kapitoly je hádanka. Vojtíka to překvapivě bavilo, byť ve školce podobným úkolům (najdi 5 rozdílů...) vehementně vzdoroval.
Jelikož se medvídci jmenují Ba, Be, Bi, Bo a Bu, a to se často opakuje, snad si zapamatoval, jak jdou samohlásky za sebou :)
Takovým hlavním motivem knihy je, že pro každého je pokladem něco jiného. Učí to děti podívat se na věci také očima toho druhého. Jak je medvídků pět, ukazují se tam různé reakce na vzniklou situaci. Na malého Bu je spolehnutí, ten se chová vždy správně. Bylo to ale sympaticky podáno, nijak mravokárně ani školometsky :)
Jedna hvězda dolů za ilustrace. Zvířátka fakt nebyla moc povedená.

Autorovy další knížky

Christine Rettl
rakouská, 1945
2003  84%Detektiv Louskáček louská lesní záhady
2003  93%Zvědaví medvídci hledají poklad
2006  70%Medvídkov - město her, hádanek a hlavolamů

Kniha Zvědaví medvídci hledají poklad je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x