Ztracený na Nevděku

Ztracený na Nevděku https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460818/bmid_ztraceny-na-nevdeku-RAB-460818.jpg 5 27 10

Dobrodružný příběh ve stylu foglarovek pro starší kluky a holky David Bílek je nejproblémovějším žákem ve třídě: věčně odmlouvá, pošťuchuje se s ostatními a navíc je hyperaktivní. Křehkou harmonii mezi ním a jeho třídním učitelem Cihlářem naruší školní výlet do Žlutic. Podle pověsti se zde nachází vchod do samotného pekla. A když David uteče skupině do lesů, zjistí, že pověsti nemusí být jen báchorky určené k vyprávění u nočního táboráku, ale mohou v sobě skrývat tajemství, které mělo zůstat navždy pohřbeno...... celý text

Přidat komentář

JankaV80
28.12.2023 5 z 5

Od stejného autora jsem četla už sérii "Dobrodružství z Klárova" a ani tato kniha mě nezklamala. Má srozumitelný děj, má spád, je dobrodružná, na konci je i ponaučení a je uvedeno vysvětlení některých "záhad". Kniha je svým dějem určená spíše pro kluky, než pro holky. Já jsem knihu četla do letošní Dětské čtenářské výzvy na doporučení syna a rozhodně stojí za přečtení.

kokrokr
29.10.2023 3 z 5

Jednoduchý dobrodružný příběh pro kluky. Jenom bych chtěl vědět, zda by se opravdu našel učitel, který by vzal 25 děcek z šesté třídy na třídenní výlet pod širák. Tak to by snad udělal jen sebevrah.


Marcela303
23.02.2023

Skvěle napsaná knížka. Děj zajímavý, srozumitelné popsaný - s bezvadným slovosledem - pro děti čtivě popsaný příběh, mládeži ráda doporučuji.

falada
25.01.2023 5 z 5

Za mě povedená knížka. Oceňuji dobře vykreslené a opravdu reálné prostředí Žlutic a okolí, tak trochu srdcové záležitosti.

JAnD
04.08.2022 5 z 5

Nezklamalo! Napínavé, dobrodružné, v reálném prostředí. Neobvyklá hlavní postava. Příběh trochu hůře uvěřitelný (únosci, peklo), na rozdíl od legendy.
V závěru mne trochu překvapilo, že zkáza podzemí nezpůsobila žádné otřesy na povrchu.

Racík
12.05.2022 5 z 5

Pěkně napsaná dětská detektivka.

Dae
23.01.2022 5 z 5

Četl jsem s juniorem a musím říct, že nás to bavilo oba. Pěkná dětská detektivka.

JardaZHané
20.07.2021 3 z 5

Kniha vhodná pro i začínající čtenáře - není moc dlouhá, je poměrně napínavá, se zajímavými ilustracemi.
A protože má pevnější bělený papír můžou ji vnoučatům číst i prarodiče.

petym
07.05.2021 5 z 5

Moc pěkná kniha. Dobrodružná a ke konci i tajemná. 5*

Turlogh
18.04.2021 5 z 5

A je tady ! Další výborná Šlikovka ! Po vynikající čtyřdílné sérii s hlavními hrdiny Vojtou, Jindrou a Terezou tady máme nového hrdinu, Davida. Ovšem, tentokráte to vypadá na jedno jediné ukončené dobrodružství? Napínavý, čtivý, dobrodružný děj románu s takovými atributy, jako jsou podzemní chodby, tajemné sochy, zločinci, policisté a k tomu všemu příběh legendárního pokladu, ukrytého za doby husitských válek v dávném středověku. Pro mě osobně je potěšitelná zmínka v textu knihy o Rychlých Šípech a jako velmi zajímavá mě zaujala postava strážmistra, pardon, poručíka Hoška. Mimořádně bystrý detektiv...a to jméno... otázka na autora: Nemá to snad nějakou spojitost s výborným spisovatelem, profesorem Pavlem Hoškem? Trošku mě rozladilo, jen v závěru, ono zasypání chodeb, protože to až příliš připomíná konec knihy Tajemství jeskyně pokladů. Ovšem, toto je má jediná výtka ke knize. K tomuto všemu máme ještě ideální kresby Petra Morkese ! To už prostě není co dodat, knížka už nemohla být, dle mého, pro mladé dobrodruhy přitažlivější !
Doporučuji, doporučuji, doporučuji ! Howgh.