Ztraceni - Boj o přežití

Ztraceni - Boj o přežití https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49553/ztraceni-boj-o-preziti-49553.jpg 4 16 1

Ztraceni (Lost, 2004) série

1. díl >

Když se mladá bioložka Faith vracela leteckým spojem z Austrálie, kam se vydala s tajemným Oscarem a kde zažila věci přímo neuvěřitelné, myslela si, že víckrát se jí nic tak nebezpečného nepřihodí. Jak hluboce se mýlila, zjišťuje už ve chvíli, kdy se probouzí v bezvědomí na opuštěném ostrově kdesi uprostřed Tichého oceánu, tisíce kilometrů od civilizace...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Endangered Species , 2005


více info...

Kalper
Kalper
13.11.2021 3 z 5

Boj o přežití vypráví příběh Faith, naivní mladé bioložky a ekologické aktivistky. Kniha střídavě sleduje krátký úsek života hlavní protagonistky na neznámém ostrově a události v jejím životě, které předcházely letecké katastrofě, která ji na něj přivedla. Obě dějové linie se pravidelně střídají kapitolu po kapitole, přičemž zajímavější a ucelenější příběh přináší právě vyprávění z jejího běžného života před ztroskotáním. Ani to však není nijak objevné a velice brzy je jasné, co se dál bude dít a k čemu vyprávění směřuje.

Události na ostrově, kde se Faith snaží bezprostředně po neštěstí zorientovat, jsou spíše drobnými příhodami bez ambice jakkoliv rozvíjet děj. Což je vzhledem k faktu, že tahle kniha vyšla v době, kdy byl seriál Ztraceni (Lost) v plném proudu, celkem pochopitelné.

Tuhle knihu četl 17 let od premiéry seriálu, a tudíž jsem se nevezl na vlně diváckého nadšení, které ho provázelo. Navzdory tomu jsem si ji užil jako přijatelně průměrné zpestření sobotního dne.

Autorovy další knížky

Cathy Hapka
americká, 1950
2006  65%Ztraceni - Falešná identita
2007  71%Ztraceni - Boj o přežití
2014  72%Její Výsost Sofie
2012  70%Lepší než med?
2010  72%Shrek 4 - Zvonec a konec aneb Jak to bylo (ve filmu)

Kniha Ztraceni - Boj o přežití je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x