Ztracené říše Anunnaků

Ztracené říše Anunnaků https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450137/ztracene-rise-anunnakuJEHBmO-RIZ-.jpg 4 22 6

Kronika Země série

< 4. díl >

Kniha Ztracené říše Anunnaků, čtvrtá ze série Kronik Země, se stala nutností pro všechny cestovatele do zemí před­-Kolumbových civilizací Nového světa, nejen díky tomu, že podrobně popisuje klíčová archeologická místa, ale také proto, že tak činí v souvislosti s jejich vazbami na „Starý svět“ a veškerými příběhy o bozích a lidech na planetě, kterou společně sdílejí. Jak, kdy a proč tyto mocné civilizace v Novém světě vznikly, a je to pouhá shoda náhod, že čím více se o nich dozvídáme, tím více se nám zdá, že byly zformovány podle civilizací starověkého Blízkého východu? My tvrdíme, že odpověď na tyto otázky nalezneme pouze tehdy, když přijmeme jako fakt, nikoliv jako mýtus, že Zemi navštívili Anunnakové, „Ti, kteří přišli z nebe na Zemi.“ Tato kniha přináší důkazy. Zlato bylo pro Anunnaky svrchovaně důležité a v těchto oblastech se vyskytovalo vskutku hojně, proto není až tak překvapivé, že zkoumali a využívali zdejší dostupné nerostné zdroje. Věříme-li, že Anunnakové disponovali vyspělou technikou, snadno si dokážeme představit i cestování ve starověku mezi mořem oddělenými regiony. Vyprávění o osobních létajících prostředcích Anunnaků, komunikačních zařízeních a pravděpodobně i důmyslném vybavení, s nímž dokázali řezat a transportovat veliké kameny, tvoří základ pro nové chápání dějin, když si uvědomíme, že události ve Starém i Novém světě mohly být součástí jedné a téže historie. Naší historie sdílené s bohy, kteří měli možnost cestovat a stýkat se s obyvateli obou regionů.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

The Lost Realms , 1990


více info...

Bedřich63
Bedřich63
30.10.2023 5 z 5

Tato kniha byla tou prvotní příčinou, že jsem se odhodlal ke čtení celé série od tohoto autora. Poprvé jsem Ztracené říše přečetl v roce 2016 a teď po letech, s předchozími třemi díly a informacemi z nich, znovu.
Autor pokračuje v popisu "alternativní" historie lidstva. Ať už je vše v knize skutečnost nebo fikce, je to zajímavě napsáno a podrobně zdokumentováno.
Jak se vyvíjel americký kontinent a jak se vše vzájemně ovlivňovalo i navzdory velkým vzdálenostem do Evropy, Afriky, Asie. Byl Kryštof Kolumbus objevitelem Ameriky? Která civilizace byla první na tomto kontinentu? Kdo jsou Bohové a jaká je jejich role v rozvoji společenství lidí?
To je jen pár otázek z mnoha, na které se autor snaží dát odpovědi.
Že by vše bylo jinak, než nás učili a učí ve škole?

Nibiru
Nibiru
03.01.2021 5 z 5

Knihu už mám v původním vydání jednou přečtenou, ale když vyšlo vloni toto nové, doplněné a rozšířené vydání, samozřejmě mi nemohlo uniknout. Četla jsem celé dílo autora, všechny knihy, které u nás vyšly. Někteří "sisyfovci" ho napadají kvůli tomu, že jeho překlady ze sumerštiny nejsou přesné, a že jsou překroucené. Ale žádný z jeho kritiků nenapsal takto ucelené dílo, logicky vysvětlující trhliny v dávnověké historii lidstva, zahrnující celou planetu. Až si přečtu od těchto "kritiků" podobné rozsáhlé dílo, obsahující nějakou smysluplnou teorii, tak budu pochybovat. Ale jelikož nic takového doteď NIKDO nenapsal, naopak, objevují se nové a nové důkazy, že dávná historie v podání Z.Sitchina se takto mohla odehrát, zůstávám klidná. A jelikož výskyt UFO v posledních 20 letech rapidně narůstá, věřím, že to něco znamená. Rovněž je známo, že NASA už ví, že se do naší Sluneční soustavy ze vzdáleného vesmíru blíží velké těleso, ale hraje "mrtvého brouka". Na veřejných fotografiích NASA je toto těleso retušováno. Co to je? Uvidíme. Pakliže je tak velké, jak píše Sitchin, pak bude mít jistě na svědomí nemalé změny ve Sluneční soustavě, a taky bude mít vliv na naši planetu. (Změny počasí, velká přírodní kataklyzmata....? 3600 let je z hlediska lidského života velmi dlouhá doba, možná, že naše civilizace zanikne dříve, než se planeta přiblíží na dohled. Nebyli bychom první ani poslední civilizace, která na Zemi žila a nezbylo po ní skoro nic.
Atlantida, Hyperborea, Lemurie, Šťastná Arábie, to jsou ty dávné.
Po ostatních, jako je Sumer, Egypt, Čína, Řím, Řecko, atd, nám aspoň něco zbylo. Ale co zbyde po nás? Neumíme vyrobit ani tak pevný beton jako Římané, o zvedání těžkých mnohatunových bloků, jaké tvoří např. Baalbek, ani nemluvě.....Myslím, že po nás zbyde pouze zaneřáděná příroda a tisíce tun plastového odpadu, který se bude rozkládat další tisíce let.....Ubíráme se špatným směrem a možná musí přijít Někdo Mocnější, aby nás ukáznil.....


yerry
yerry
31.08.2020 4 z 5

Povedal by som to asi takto: Znalci žánrovej litertúry asi budú vedieť, čo mám na mysli. Myslím znalcov science fiction a alternatívnej histórie zvlášť. Stavba príbehu môže narásť do alternatívnych tvarov a rozmerov, ak sa niečo pridá sem, niečo uberie z tamodtiaľ, niečo sa prifarbí, skrátka nejaká na prvý pohľad bezvýznamná zmena začne na seba nabaľovať rôzne alternatívy ako snehová guľa a napokon vzniká nová kvalita. Myslím, že o niečo podobné sa snažil aj autor...

Vtip je v tom, že bol ojedinelým zjavom vo svojom obore a majstrom slova. Ako čitateľ konzument nemáš šancu overovať všetky fakty. Stačí ak niečo nedopovedal alebo niečomu pririekol vlastnú interpretáciu. Faktom je, že jeho knižky sa aj po rokoch dobre čítajú a vyzývajú k premýšľaniu.

V tomto zväzku (české vydanie: Dobra, 2001) popri známych tézach z predošlých zväzkov a ich doplnení, tu mení autor zemepisnú oblasť. Prenesie ťa do Strednej a Latinskej Ameriky, do dôb Inkov, Aztékov, Olmékov a ich dávnych predchodcov. Presvedčí ťa, že Kolumbus nebol prvým objaviteľom Ameriky, neboli nimi ani Vikingovia. Že americké pobrežie zmapoval už ktosi oveľa skôr. Vysvetlí ti podobnosť v byblických textoch a indiánskych príbehoch, aj podobnosť božských panteónov ako aj prítomnosť príslušníkov semitských a negroidných národov niekoľko tisícročí pred n. l. Neobíde ani známych Bohov - Anunnakov, ktorí tu pravdepodobne pôsobili. A hlavne prečo. Najdôležitejším faktorom ohľadom Ameriky bol mimoriadne vysoký výskyt zlata a cínu...

Konštatujem opätovne vysokú čítavosť knihy hlavne pre čitateľov ktorých zaujíma, čo by sa stalo, ak by bolo niečo inak. Autor to mal perfektne premyslené, to je však zároveň aj najväčšia slabina knihy. Neexistujú v nej biele miesta, takmer...

Fanfanka
Fanfanka
17.07.2013 5 z 5

Od tejto knihy som si začal robiť poznámky vždy ,keď čítam neaku knihu od Zecharia Sitchina.Kniha je nabitá faktamy o ktorých v škole vobec neučia.Po prečítaní poznámok k tejto knihe, ktoré som si robil , je neuveritelné koľko informácí človek po prečítaní tejto knihy zabudne.Posledné kapitoly boli tak putavé , že som sa pristihol ,že poznámky nerobím ale opis!
Neuveriteľna kniha na ktorej budu staviať ďalšie generacie , astronomov, archeologov ,... a príde čas keď sa toto všetko raz ľudstvu bude musieť odhaliť celoplošne , pretože dokazy su neprestrelne.

vesirena
vesirena
27.03.2012

chvilkama mi kniha až brala svými fakty dech...kdo ví jak to bylo s lidskou rasou...?

kelemantia
kelemantia
22.11.2011 5 z 5

Kniha velmi zaujimavo poukazuje na historicke fakty o povode povodnych obyvatelov zo strednej a juznej Ameriky. Vychadza z viacerych faktov a taktiez z dobovych prepisov knih ako napr.:
Správa o veciach na Yucatáne od Diega de Landu, ktorý zil v 16. storoci a zachytil asi nadoveryhodnejsie vtedajsie obdobie;
Kniha Genesis
a taktiez z nalezov, ktore sa nasli priamo v tychto oblastiach.
Knihu doporucujem tym citatelom, ktori su otvoreni novym nazorom a aj napriek niektorym mozno az prehnanym nazorom si myslim, ze vo vela veciach ma p. Sitchin pravdu a v samej podstate by stalo za to, aby sa aj historici tymto faktom zacali venovat, ktore su zrejme umyselne prehliadane, ci uz vedome alebo aj nevedome.