Ztracené město opičího boha

Ztracené město opičího boha https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391800/bmid_ztracene-mesto-opiciho-boha-v2l-391800.jpg 4 35 12

Legenda stará pět set let. Pradávná kletba. Šokující medicínská záhada. A průkopnická expedice do nepoznaného srdce nejhustší džungle na světě. Již od dob konkvistadora Hernána Cortése kolovaly mezi lidmi zvěsti o ztraceném městě nesmírného bohatství ukrytém kdesi v honduraském vnitrozemí jménem Bílé město nebo Ztracené město opičího boha. Místní domorodci varovali, že každý, kdo do posvátného města vstoupí, těžce onemocní a zemře. Přesto se mnozí dobrodruzi i vědci odvážili do neproniknutelné smrtící džungle, která však dlouhá léta nechtěla své tajemství vydat. Až expedice vědců vybavená přísně tajnou technologií a provázená autorem bestsellerů Douglasem Prestonem potvrdila, že Ztracené město opičího boha není jen legendou. Preston a jeho tým překonávali mnohé nástrahy zrádné, ale nepopsatelně krásné divočiny. Čelili průtržím mračen, smrtícímu tekutému bahnu, úmornému hmyzu často přenášejícímu hrozivé nemoci, hladovým jaguárům i nejjedovatějším hadům. Avšak teprve když se vrátili domů, postihla je ta největší rána: Preston i mnoho dalších zjistili, že se v ruinách města nakazili děsivou, někdy smrtící a nevyléčitelnou nemocí. Napínavá a šokující kniha plná barvité historie, dobrodružství, při němž tuhne krev v žilách, i dramatických zvratů: Ztracené město opičího boha je zcela pravdivé očité svědectví o jednom z velkých objevů jedenadvacátého století.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: , CPress
Originální název:

The Lost City of the Monkey God , 2017


více info...

Přidat komentář

Arev122
06.05.2022 2 z 5

Čekala jsem dobrodružný román, ale je to literatura faktu.

Pavlína2019
11.01.2022 5 z 5

Moje asi první cestopisná kniha vůbec, k níž jsem se dostala díky panu Prestonovi, kterého zbožňuji a obdivuji - nyní ještě více. Poučné, ohromně zajímavé - zbytečné něco dodávat, poučte se sami... Spousta informací, které člověk neví a důležitých myšlenek, které ho jen tak nenapadnou. Také mě dále velice zajímaly fotky protagonistů na netu a samozřejmě video s komentářem autora. Doporučuji.


Drea
04.04.2021 4 z 5

Z toho přesahu do dnešní doby pandemie mě mrazí!

čef
01.10.2020 5 z 5

Asi nejsem jediný, kdo očekával dobrodružnou knihu, ale přestože jde spíše o literaturu faktu, zklamán určitě nejsem. Kniha je přecpána mnoha zajímavými událostmi z dějin Hondurasu a vůbec Ameriky, jakož i detaily dobrodružné cesty objevitelů titulního města a také informacemi o šíření infekčních chorob v minulosti a možná i blízké budoucnosti. Celkově jsem tedy mile překvapen a potěšen.

jana8352
16.08.2020 3 z 5

Kniha se mi dobře četla, je v ní spoustu zajímavých informací nejen ohledně archeologie, objevení ztracených starobylých měst a civilizace, ale také se dozvíte spoustu věcí co se týkají politiky a poměrů v Hondurasu. V závěrečné části knihy je mnoho zajímavého o nebezpečných nemocech, zajímalo by mě jak je na tom po zdravotní stránce autor dnes. Uvítala bych více foto ze zkoumané oblasti, které autor nafotil. Nicméně kniha zajímavá mohu doporučit k přečtení.

Atanone
22.09.2019 4 z 5

Díky, pane Prestone (ten výlet byl fajn, i když jsem už hořela netrpělivostí, kdy po tom přešlapování na místě konečně začneme HLEDAT), díky Wikipedie (a vám, nadšenci, kteří ji rozšiřujete o ty tuny informací), díky Google za všechny ty úžasné weby, na které jsi mě nasměroval, budu je procházet ještě týdny a už teď se na to těším!!
Původně jsem čekala nějakou dobrodružnou fikci a od knihy jsem neustále odbíhala (což není chyba knihy). Paradoxně mě nejvíc nezaujala expedice, ale následné úvahy o epidemiích a jejich vlivu na devastaci původního obyvatelstva Nového Světa. Musím uznat, že to má hodně do sebe, včetně neveselého výhledu do budoucnosti.
Stojí za přečtení

HonzaT
23.08.2019 3 z 5

Inu, čekal jsem víc, ale tak se mi to celkem líbilo. Zajímalo by mne jak je na tom Douglas dnes...

ainny
24.07.2019 3 z 5

Výborná knížka, i když tak trochu záhadná, hafo informací okolo a o ztraceném městě tam toho zase tolik není. Vím, že je výzkum na začátku, ale nějak to ve mně zanechalo pocit, okousaného koláče, z kterého to nejlepší zůstalo na talíři. To byla jedna věc, druhou byl český překlad. Tolik chyb a překlepů v knížce jsem snad ještě nezažila. Tek místo řek, re místo že a spousta, spousta dalších, které už si nepamatuju, ale při čtení mě tahaly za oči. Příště by to chtělo lepšího korektora. Tohle si pan Preston vážně nezaslouží.

Heliku777
06.06.2019 5 z 5

Výborná a napínavá kniha. Obsahuje plno zajímavých informací.

tenkrat
12.03.2019 5 z 5

Jeden z nejlepších cestopisů, co jsem kdy četl. Vypráví o ztraceném města Ciudad Blanca uprostřed neprostupné divočiny Hondurasu, o kterém kolují fámy, mýty a pověry, je údajně prokleté a hlavně ho posledních 600 let nikdo neobjevil. První třetina knížky vypráví o přípravách a mapování terénu moderní technologie lidar, díky které se povedlo město lokalizovat. Druhá (asi nejlepší a nejnapínavější) pak popisuje celou samotnou expedici. Jaguáři, hadi, déšť a zákony džungle. A třetí je o tvrdém návratu, kdy si polovina zúčastněných přiveze leishmaniózu a snaží se jí více či méně úspěšně zbavit. Autor se pak oklikou dostává k tomu, co vlastně mohlo z ničeho nic vyhladit celou jednu civilizaci ukrytou hluboko v džungelních horách a zkosilo tehdy neuvěřitelných 90% populace Jižní Ameriky (včetně Mayů). A především velmi čtivým způsobem nutí k zamyšlení. Výborná věc. "Nezapomeňte, že nakažlivý virus z deštného pralesa je z každého místa na zemi vzdálen maximálně 24 hodin letadlem."

orinka3
11.03.2019 5 z 5

Autor knihy mě velice překvapil. Nečekala jsem, že je takový dobrodruh. Musí být splněný sen, dostat se na místa dosud neprobádaná a najít historický poklad! Cesta si vyžádala velké oběti a váhám, co vlastně bylo větší dobrodružství: jestli cesta do hlubin honduraského deštného pralesa, anebo boj s parazitem ve vlastním těle. Každopádně doporučuji jako nevšední četbu, navíc doplněnou o fotografie z expedice za ztraceným městem.

jakub0085
03.01.2019 5 z 5

Cestopisné zajímavé a napínavé čtení.