Nevada

Nevada https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435979/nevada6qZyDx-15Z-.png 4 72 9

Ztracená řeka série

< 2. díl

Dobrodružný román z amerického Západu z poloviny minulého století vypráví příběh pistolníka, který z lásky k dceři bohatého rančera skončil se životem dobrodruha.

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Romány

Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

Nevada,1928 , 1928


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
05.12.2023 2 z 5

Vychvalovaný autor mě míjí čím dál víc každou další knihou.
Je mi to líto. Příběhy, ač dobrodružné, v sobě mají něco, co se mi nelíbí. Nevím, jestli je to ve stylu, nebo postavách, jejich interakcích, nedokážu říct. Tím, že nejsem kluk to nebude. Asi prostě žiju moc rychle.

Luigi1
23.09.2023 5 z 5

Jsem moc rád,že jsem si tak krásnou knížku mohl přečíst


rebciatko
21.02.2022 5 z 5

táto kniha je moja srdcovka...
prajem každému takého skvelého priateľa a takú veľkolepú lásku ako majú hlavní hrdinovia...

Jaruš7
08.06.2020 4 z 5

Podmanivé popisy přírodních scenérií - Google a krajinomalíři dokáží příběh zpestřit.
Autor má uhlazený, čistý styl, jeho hrdinové vůli, odvahu, věrné vztahy a ideje se správným koncem.
Dakota - přezdívka, kryjící muže vícero tváří. Jen láska má strhnout masku, ale nejdřív je čas pomsty.
Hezký se to čte, útrapy z cest jsou překonány, masivní krádeže -skoro jen vedlejší produkt společnosti, jen vztahy a city je to na čem záleží.
Pokapáno medovinou.

mira.l
03.07.2017 3 z 5

Opět se tu setkáváme s rodinou Bena Ida a jeho ženy Iny, hlavní linka příběhu je však spíš o osudech pistolníka Nevady, s nímž se čtenář rozloučil na konci knihy Ztracená řeka, jejímž je tato kniha volným pokračováním. Připadalo mi to o něco čtivější než Ztracená řeka, ale i tak je to poměrně jednoduchý, prostý, ničím vyjímečný příběh, který mě už dneska tolik nebre a víckrát ho číst nebudu. Nevím, zkrátka už jsem z Greye asi vyrost.

nemer
14.02.2017

Knihy mého dětství :) Obsah si už příliš nepamatuji, ale tenkrát se mi Greyovy knížky moc líbily a zajišťovaly báječné prázdiny :)

Richie1
19.10.2016 4 z 5

Pokračování Ztracené řeky se mi rovněž líbilo. Příběh se značně rozšířil nejen o spoustu nových osob, ale také o nové krajiny, neboť hlavní hrdinové cestují do Arizony, kde hledají nové domovy. Tohle "dobývání Ameriky" s pomocí vozů zakrytých plachtou je zajímavý fenomén - Zane Grey celou cestu na několika stránkach popisuje, takže se můžeme seznámit jak takové cestování probíhalo.
V Arizoně ovšem ještě pořádek a právo fungovalo značně volně. V kraji řádilo plno lupičů, kteří ukrajovali z velkých dobytčích stád jednotlivých rančerů, a tak se příběh zákonitě dostal také do roviny střetu hlavních hrdinů s padouchy. A pistolník Nevada samozřejmě hraje jednu z hlavních rolí.
Nejen dobrodružství, ale i romantika Divokého Západu včetně komplikovaných lásek hrdinů mě bavilo, jakkoli se některé setkání a náhody zdály být poněkud pohádkově vymyšlené. 75%

Finskej
18.05.2016 5 z 5

Grey křišťálově čistě archetypální a ve své nejlepší formě.

Francoa
30.11.-0001 5 z 5

(SPOILER) Román Nevada jsem četl ihned po románu Ztracená řeka.Pokračování příběhu přímo navazuje na předchozí děj.Nevada odjíždí nazpět do Lineville v Nevadě.Ben Ide se svou rodinou vše prodá a
vydá se do Arizony a hned je příběh napínavější a dobrodružnější.Ben stále netuší,že jeho bývalí přítel Nevada je pistolník Jim Lacy.Trocha historie,deskriptivní,sugestivní líčení přírody.Vystižené charaktery postav.Autor se dokáže v cítit do pocitů a duševních pochodů hrdinů,jako žádný jiný spisovatel westernů. Krásné čtení jako většina Greyových knih.Zfilmováno 3krát:V roce 1927,st,Paramount,hl.r. Gary Cooper a Thelma Todd;1935,st.Paramount,hl.r. Larry Buster Crabbe a Kathleen Burke a v roce 1944,st. RKO ,hl.r. Robert Mitchum a Anne Jeffreys.Poznámka:Nevěřte anotaci u vydání z roku 1992 nakl. Cedr.

.