Komentáře knihy Ztracená ponožka

Marghe
27.07.2025

Tato kniha Petra Horáčka z nakladatelství Portál se stala nejoblíbenější knihou mé čtyřleté dcery. Musíme ji číst každý den před spaním. A nejlépe ještě několikrát za sebou.
Každopádně se jí vůbec nedivím, kniha je opravdu rozkošná.

Knihomura
19.07.2025

Ilustrace - klasika pana Horáčka - příběh slabší.

Kirikou
10.06.2025

Králíček se ráno probudí, venku je krásně – ideální den vyrazit ven. Jenže ouha – jedna ponožka chybí! A tak se vydává na pátrání. Během hledání nachází spoustu jiných kusů oblečení… jen ta ponožka pořád nikde.

Knížka zaujme především průstřihy – děti budou zvědavé, co se skrývá na další stránce a jak to souvisí s tím, co vidí teď. Tenhle prvek je opravdu povedený a funguje skvěle.

Ilustrace jsou výrazné, barevné a hravé, jak je u Petra Horáčka zvykem. Příběhově mě ale kniha nechytla tolik jako třeba kniha O myšce, která se nebála nebo Modrý tučňák – ty pro mě měly silnější pointu a víc emocí.

Tady je děj hodně jednoduchý. Na druhou stranu děti určitě pobaví to, jak si obléká na sebe různé kusy oblečení. A navíc, přiznejme si – kdo z nás nikdy nehledal ponožku?

yaoiyuri
09.06.2025

Krásně namalované… Nová technika? Kytičky, ptáčci a drobnosti jako by ze stránek vystupovaly. Hravé průstřihy četbu oživují. Ale poselství? Hmm… Králík je extrémní bordelář a je to odbyto *tím krásným pocitem, když tu ztracenou věc zase najdete*.

bibi.r
17.03.2025

Pro děti 3+

Hezká, ale příběh mě neoslovil.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi