Ztracená Kambysova armáda
kniha od: Paul Sussman
KoupitKoupit eknihu
Podtitul: pohřbeni v písku Dobrodružný román s tajuplnou zápletkou se odehrává v atraktivním prostředí egyptských starověkých památek. V okolí egyptských starověkých hrobek se množí nevysvětlitelná úmrtí. Po smrti archeologa Mullraye se jeho dcera Tara ocitá přímo ve středu záhadných událostí a zdá se, že klíčem k jejich rozluštění je úlomek s hieroglyfy. Se svým bývalým přítelem se vydává k místu archeologických vykopávek, kde oba tuší odpověď na všechny znepokojivé otázky. V patách je jim policista Chalífa se svými záhadnými nevyřešenými účty a uprostřed horké pouště tak dochází ke konfrontaci střízlivého pragmatismu a fanatické víry. Lidským zásahem však také ožívá děsivá minulost, která odpočívala více jak dva tisíce let v písku....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38961/kambysova-ztracena-armada-38961.jpg 4.326Žánr | Literatura světová, Detektivky, krimi |
Vydáno | 2003, Metafora |
Orig. název | The Lost Army of Cambyses, 2002 |
více informací... |
Komentáře (5)
Kniha Ztracená Kambysova armáda

Zvenku to vypadá jako další honba za pokladem ve starém Egyptě, ale je to hlavně o islámském terorismu a bojem s ním. Děj je samozřejmě postaven na dvojici resp. trojici hrdinů stále ohrožených na životě. Zajímavé jsou disputace okolo důvodu a účelu terorismu - asi je něco špatně. Krkolomný konec mne skoro překvapil, kdybych takovýchto a podobných románů nečetl již povícero. Celkově tedy trošinku zastaralý román s podivuhodnými detaily.

Starověký Egypt, archeologie, romantika ,napětí, skvělá dobrodružná četba která nenudí. To závěrečné PROČ bylo sice trošku přitažené za vlasy, ale dobrodružný žánr snese i větší nelogičnosti.

Po dlouhé době jsem si ji znovu přečetla a opět nezklamala. Dobrodružný a napínavý děj. Je to nejlepší Sussmanova knížka.

Určitě knížka která nenudí! Nenáročný děj a opravdu zajímavý a pro mě překvapivý konec:-)

Miluju dějiny vyprávěné formou příběhů, žádné učení letopočtů, ale napínavé a strhující čtení. Pro milovníky historie je tohle knížka jako stvořená. Starověk, Egypt, Sahara, akce, napětí... Autor si dal vážně záležet, je to taková výprava do minulosti.
Autor a jeho další knihy
- Ztracená oáza 2010
- Ztracená Kambysova armáda 2003