Odvážný

Odvážný https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92655/bmid_odvazny-7Op-92655.jpg 4 67 5

Ztracená flotila série

< 3. díl >

Aliance bojuje v nerozhodné bitvě proti Syndikovaným světům už sto let. Kapitán John „Black Jack" Geary, který se k flotile vrátil po století v hibernačním spánku, musí udržet Alianci o krok napřed před nemilosrdným soupeřem… Po sérii smrtících střetů je flotila vážně poškozená, dochází jí munice i palivo. Proto byla donucena zdržet se v hvězdném systému Baldur a vyrabovat tamní syndické doly, nicméně Geary netrpělivě čeká, až bude moci pokračovat dál. Ale jaký bude další krok flotily? Syndikové začínají chápat Gearyho taktiku a ačkoli alianční lodě skáčou ze soustavy do soustavy, je stále těžší udržet si náskok. A co je horší, Geary si dal ze střípků informací dohromady děsivé zjištění: Syndikové celou dobu utajují existenci dalšího potenciálního hráče na mezihvězdném bitevním poli. A tato neznámá síla má moc zničit celou lidskou rasu… -- 1. vydání.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Válečné , Sci-fi

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Courageous , 2008


více info...

Přidat komentář

Kamba
18.08.2021 3 z 5

Ve třetím díle pokračuje zběsilý úprk flotily před nepřáteli, tentokrát zvolí kapitán Geary novou taktiku, kterou znovu Syndiky naprosto zmate. To je v první třetině knihy, druhá třetina je balastní, neustále se řeší osobní vztahy hlavní postavy, a když se to protrpí, tak začne parádní poslední třetina knihy, kde se konečně flotila střetne s důstojným protivníkem s otevřeným koncem pro čtvrtý díl.
Kvalita knihy stále stejná, jako předchozí díly.

Sakulnikov
19.02.2017 3 z 5

Objevují se skryté náznaky do budoucna, které to udržují napínavost. Avšak styl popisu bitev se začíná příliš opakovat a spíše zatěžuje. Kdyby se autor více pustil do politické roviny fungování flotily, bylo by to lepší.


pejty
10.01.2017 3 z 5

Tato série není nijak zvlášť dokonalá. Příběh se táhne ve velmi pomalém tempu, hlavní hrdina je až moc idealizovaný a čestný a velkolepé vesmírné bitvy člověka o dech rozhodně nepřipraví, ale ačkoliv mám k této sérii tyto výhrady, něco mě drží u těch knih a nutí mě pokračovat ve čtení dál a dál.

Mmikado
12.04.2015 odpad!

Asi nejhorší série sci-fi knih, kterou jsem četl. Myslím, že by to bylo čitelné snad jen kdyby to autor zredukoval do jedné knihy. Nudné, neskutečně dlouhé a hlavně nic neříkající popisy bitev, kde na několika stránkách autor popisuje vesmírné manévry. Před každou bitvou se pak nezapomene zmínit kde je v soustavě nahoře, kde dole, proč nevidíte lodě hned, ale až poté co k vám dorazí jejich obraz. Přečestný hrdina, který se nikdy nezapomene zhrozit, když si ho někdo nahlas idealizuje atd. A celé to rozuzlení, pane bože..... Díky bohu, že mám ten mentální klystýr za sebou.

witko
06.03.2014 3 z 5

Serie se mi začíná líbit čím dál víc. Geary se neustále potýká nejen s nepřátely a i s intrikami ve vlastní flotile. Navíc mne na další díl navnadil až moc otevřený konec knihy. Jsem zvědav, co dalšího si na syndiky připraví.

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

Jack Campbell (p)
americká, 1956
2009  77%Neochvějný
2014  79%Bitevník
2016  83%Leviatan
2015  82%Tanečník
2012  81%Neúprosný

Kniha Odvážný je v

Přečtených132x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce78x
Chystám se číst6x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x