Zrzka v nesnázích

Zrzka v nesnázích https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450955/bmid_zrzka-v-nesnazich-RtV-450955.jpg 4 15 3

Nová řada reálných příběhů pro dívky od české autorky Zrzka je úplně obyčejné desetileté děvče, které žije s maminkou, tátou a babičkou v domku na kraji města. Pak se ale jednoho dne rodiče rozvedou a její bezpečný svět se rozpadne. Týden žije s maminkou, jejím novým přítelem a malým nevlastním bráškou v jejich starém domě a týden s tátou na vesnici. Nejlepší kamarádka Leontýnka se jí straní a v novém prostředí nikoho nezná. Pomůže Zrzce vášeň pro skákání na trampolíně najít si nové kamarády a překonat těžké chvíle? Splní se jí někdy sen mít své vlastní štěně?... celý text

Přidat komentář

TaLu
04.07.2022 4 z 5

Autorka zpracovává jednoduchou formou nelehká témata.
Tentokráte se malé čtenářky ( i mnohem větší), dozvědí o pocitech dívky po rozchodu rodičů. Příběh se odehrává na několika místech a v různých vztazích, protože dívka je ve střídavé péči.
Nové situace, kamarádi, pocity.
Milující rodiče se snaží jak to jen jde, a také je tu babička, která vysvětluje a poskytuje zázemí. A pes. Pro radost i pro starost všem zúčastněným.
Myslím, že mnohé děti v podobné situaci jsou na tom hůře.

ZuzanaN
08.05.2021 5 z 5

Krásná knížka, dcera se do ní úplně "zažrala". Styl jakým je to psané, je skvěle přizpůsoben dívkám ve věku 9-11 let, je to pro ně autentické. Už se těšíme na Holku do nepohody!


KatyM.
13.04.2021 4 z 5

Dceři se kniha líbila