Zrození vrahů

Zrození vrahů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45943/zpoved-seriovych-vrahu-zrozeni-vrahu-45943.jpg 4 37 6

Proč se vlastně mění lidské bytosti ve vraždící zrůdy, ve smrtonosné zbraně, namířené na cíl v touze vraždit znovu a znovu, bez sebemenší milosti? Narodili se pro zabíjení, byli k tomu vedeni, nebo dokonce připravováni? Do jaké míry je v těchto lidech zaseto zlo, jež je předurčuje dopouštět se mnohonásobných vražd, už od narození? Kriminologové Christopher Berry-Dee a Steven Morris měli možnost rozmlouvat s vrahy po celém světě a pokoušeli se porozumět tomu, co tyto bytosti mění ve ztělesněné zlo. I když je povaha nechutných zločinů, kterých se nechvalně proslulí sérioví vrazi dopustili, otřesná a způsobila nesmírná utrpení nesčíslnému počtu lidí, jsou zmínění vrazi pořád lidskými bytostmi. Narodili se na tento svět přece jako nevinné děti.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Koala
Originální název:

Born Killers


více info...

Přidat komentář

PetraCy
04.03.2021 5 z 5

Zajímavé a strašidelné zároveň...

Sumatrae
14.05.2020 5 z 5

Kniha mi prinesla novy pohled na seriove vrahy, s kterymi jsem jiz drive byla seznamena... Ctive napsane a zajimave


Zorka
20.10.2017 4 z 5

Knížku bych určitě řadila do psychologické literatury, protože se zabývá nejen genetickými dispozicemi sériových vrahů, ale zejména vlivem výchovy a působení společnosti na jejich předurčení. To, že je výchova často stěžejní a dokáže nejen omezit, ale naopak také podpořit tzv. "ďábelské sémě", o němž se v knize hovoří, není zas tak překvapivé. Přesto, když to člověk čte v rámci tolika příběhů v jedné knize, uvědomí si to intenzivněji. Dětské duše jsou citlivé, i když se rodí bez zlého genu. Škoda, že si to ne všichni dospělí uvědomují. Faktorů je pochopitelně více. A tato kniha o nich hovoří zajímavou a čtivou formou.

Daris
01.11.2016 5 z 5

Kniha ukazující, jak je důležitá správná výchova dětí, alespoň pro mě. Většina sériových vrahů z knihy totiž měla despotického otce, který je ponižoval, nebo zcela chyběl pravý mužský vzor.

wally
26.01.2013 4 z 5

Ne moc příjemné čtení o tom, že tito dravci žijí mezi námi a jen čekají až dostanou příležitost vystrčit drápky, respektive sekery, nože apod.

Shida
28.10.2012

Opravdu skvělá kniha, až mi někdy běhal mráz po zádech...