Zrození diktátora: Adolf Hitler

Zrození diktátora: Adolf Hitler https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356980/bmid_zrozeni-diktatora-adolf-hitler-iFj-356980.jpg 4 7 3

Tato struhující kniha se zaobírá Adolfem Hitlerem, nacismem a procesem vzniku třetí říše. Jedná se o fascinující vhled, který je nejen objektivní, ale i založený na pečlivých historických výzkumech. Začíná Hitlerovým dětstvím a jeho mučivou zkušeností z Vídně, kde žil jako chudý umělec. Po líčení jeho účasti v první světové válce ukazuje začátky jeho politické činnosti v Mnichově, kdy využíval násilí jako prostředek k dosažení politické moci. Kniha pokračuje popisem znovuvyzbrojování Německa a druhou světovou válkou, konec v Berlíně je vyobrazen a pozadí událostí, jež se odehrávaly v bunkru pod říšským kancléřstvím Kniha končí zúčtováním s hlavními strůjci této apokalypsy dvacátého století. A jsou k ní připojeny dva dodatky, z nichž jeden ukazuje Hitlerovy vztahy k ženám. Čtenáři se tak dostávají do rukou vlastně knihy dvě: jedna líčí soukromý i veřejný život Adolfa Hitlera, druhá jej ukazuje na pozadí širších událostí, jichž byl Hitler často strůjcem.... celý text

Literatura faktu Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Adolf Hitler: Evolution of a Dictator , 2014


více info...

Přidat komentář

konicekbily
20.08.2023 4 z 5

Kniha není strhující - jak láká upoutávka - a ani se nedá říci, že je založena na "pečlivých" historických výzkumech, ale je to soubor historických dat - někdy nepřesných anebo upravených - tak, by to upoutalo čtenářovu pozornost. Každopádně jsou uváděna i fakta, která jsem doposud neznal. Napsáno na pomezí literatury "upraveného faktu" a biografie - s vybranými momenty ze života "vůdce".

Etilik585585
05.01.2022 5 z 5

První kniha dočtená v roce 2022.Určitě doporučuji každému kdo se zajímá o historii a zvláště pak o historické osobnosti.
Hitler mezi významné historické postavy určitě patří třebaže v tom negativním slova smyslu o tom není pochyb a nemělo by se na něj zapomínat hlavně pro to. jak ovlivnil dějiny celého lidstva, protože i z negativních a špatných příkladů se dá pro budoucnost vytěžit něco dobrého, přinejmenším to , že poznáme a hlavně si uvědomíme čeho je třeba se vyvarovat a jak jednat aby k podobným šílenostem už v budoucnu nedocházelo. Žel zatím to tak nevypadá ,asi jsme nepoučitelní!!!
Dobře a čtivě napsané, závěr nechť si každý udělá sám!!


rencovav
15.12.2020 4 z 5

Tadá, první knížkou roku 2019 bude Zrození diktátora. Knížka, kterou jsem dostala k Vánocům 2017 a ke které jsem se dostala až teď v prosinci. Nebylo úplně plánované dočíst ji až teď v noci na přelomu roků, ale stalo se. Byla opravdu zajímavá a jiná, než co jsem o druhé světové válce/Hitlerovi doposud četla. Hodně se zde promítal italský pohled a konfrontace s Mussolinim a fašismem. Což bylo zajímavé. A o Hitlerovi a Třetí říši jsem se dozvěděla milion nových věcí. A je to moc hezké vydání, i když mohlo projít ještě jednou korekturou.
A vůbec, v roce 2019 budu číst hodně historických knih a nasávat informace jako houba, slibuju!