Vorpalový meč

Vorpalový meč https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130202/bmid_vorpalovy-mec-fk2-130202.jpg 4 27 8

Zrcadlo série

< 2. díl >

Komandér-poručík William Weaver, PhD. („Říkejte mi Bill…„) a poddůstojník SEAL Miller – hrdinové, kteří zachránili Zemi před mimozemskou hrozbou v knize Za zrcadlem – se vracejí… a tentokrát Bill dostal loď! Jaderná ponorka Nebraska byla většinou za pomoci podivuhodné mechaniky a nouzových řešení přestavěna na warpovou loď, námořní stavební kontrakt číslo 4144, a je připravena putovat do míst, kam noha Adara, SEALa nebo akademika nikdy nevkročila! Sláva hrdinům! Komu ale záleží na chudácích z jednotky zajištění – na mariňácích, kteří v podstatě nevědí nic a musejí celý den dřít? To ovšem platí jen do chvíle, kdy přistanou na mimozemské planetě, kde jich část padne v boji… Vesmírná pěchota má těžký život – celý den je třeba zachraňovat akademiky a vesmír. Za cenu strašlivých obětí. Vorpalový meč hovoří o celé řadě zásadních témat, která se pohybují od toho, jaká zbraň je nejlepší k zabití mimozemského monstra, přes částicovou fyziku až ke kosmologii, a je návratem „starých zlatých časů“ vědeckofantas­tických románů, kdy byly vědecké problémy zábavné, ženy chytré, tvrdé a krásné, a netvoři oškliví. Mariňáci vyrážejí do boje a lidstvo dobývá vesmír. Hlavně aby bylo dost lepicí pásky…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Válečné , Sci-fi

Vydáno: ekniha , Brokilon
Originální název:

Vorpal Blade , 2007


více info...

Přidat komentář

Brejlovec213
08.01.2024 2 z 5

Druhý díl Zrcadla mě trochu zklamal, očekával jsem víc akce. Navíc mě trochu zklamala technická řešení lidstva ve chvíli, kdy chce létat do vesmíru. Příliš dlouhé pasáže o různých technických řešeních, která v přiměřené míře nesmí chybět v žádné podobné knize. Nicméně, když se tím člověk prokouše, tak ta zajímavá linka příběhu běží dál a opět zaujme.

mr.Zdenek
11.09.2021 5 z 5

Dobré sci-fi, napětí, střílení, emzáci, cestování vesmírem, přečteno docela rychle. Pokračování dílu "Za zrcadlem", dá se ale číst samostatně. Pokud máte rádi takovou "klasickou" sci-fi, pak by to mohla být kniha pro Vás.


Luigi1
10.09.2020

Krásně jsem se bavil při této četbě.Moc pěkné

protokol
13.08.2019 2 z 5

nie je to tak dobré ako 1 diel ale dá sa
je tu veľa novéhoo za čo by som autora pochválil.
ale je tu aj veľa otrasne nudních a príšerne iritujúcich vecí za ktoré by som autora uškrtil .

ale čo mi najviac vadilo bol ten otrasný nervi trhajúci preklad knihy
neviem či len ja alebo aj iný mali knihu preloženú tak že vulgarizmi boli nahradené iným nezmislom pri počúvaní knihy to trhalo nervi s tela chcel som dať len 1 hviezdu ale nakoniec autor za to nemože že preklad je dementný :)

Svářeč
02.01.2018 4 z 5

První třetina dosti nuda (no, zas taková ne, Ringo přeci jen psát umí), ve druhé se to začne slibně rozjíždět, ve třetí je to neustávající jízda, která vám nedovolí se od knihy odtrhnout, i na záchod si ji budete brát... Co se týče toho fyzikálního balastu, je fakt, že je ho vážně hodně, a pokud nemáte doktorát z fyziky, jen těžko ho trochu víc pochopíte. Co se mi ale líbí je, že to vypadá docela reálně, o čemž se nás taky Travis Taylor snaží přesvědčit ve slovu závěrem.

lampernaqui
09.10.2017 3 z 5

Druhý díl ze série Zrcadel je bohužel slabší a začaly se v něm vyskytovat přesně ty pasáže, které mi dělaly problémy už v Aldenatě. To jest nepřehledné (pro mě) přeskakování mezi jednotkami, členy a tvory. A taky nevím, jak má člověk brát vážně mimozemské spojence, které vypadají jako větší činčila... to asi nejde.

BroDan
02.03.2017 4 z 5

Tak a ďalšia časť zo série Zrcadlo je za mnou. Kniha bola o čosi slabšia ako jej predchodca, no napriek tomu ma pobavila a s chuťou som ju zhltol. Napriek tomu bola prvá polovica trochu nudná (alebo skôr zdlhavá a príliš odborná), obsahovala najmä vysvetľovanie rôznych fyzikalných javov, s ktorými sa hrdinovia počas letu vo vesmíre stretli. Kľudne by som knihu odporučil ako učebnicu fyziky pre študentov prírodovedeckej fakulty :D No po tom, ako sa "prehryziete" odbornou prvou polovicou knihy, čaká na vás nadupaná akcia, ktorá nepoľavuje a stupňuje sa až do poslednej stránky knihy. Vytkol by som možno ešte príliš veľa postáv (najmä mariňákov...každý z nich mal meno a aj týmovu prezývku a časom sa to začalo naozaj pliecť...teda až na hlavných protagonistov). A takmer som zabudol na tie alternatívne nadávky, ktoré autor používal. Maulk, zgrappovaný...nejak mi neliezlo do hlavy, prečo vlastne a časom mi už začali liezť na nervy :-D Ak to zhrniem, knihe dávam 4*, no sú to oveľa slabšie 4* ako boli pri predošlom dieli. Som zvedavý na ďalšie časti :)

lanusinka
26.10.2012 5 z 5

Dokonalé pokračování dokonalého prvního dílu. Pokud se neberete moc vážně a nečekáte od toho seriózní čtení, budete se skvěle bavit...

Štítky knihy

válečné sci-fi

Autorovy další knížky

John Ringo
americká, 1963
2017  85%Grunge
2007  92%Ve službách Meče
2017  85%Hříšníci
2007  86%Pochod vnitrozemím
2019  90%Světci

Kniha Vorpalový meč je v

Přečtených42x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x