Zrádné vody

Zrádné vody https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406068/mid_zradne-vody-uxi-406068.jpg 3 31 8

Po tragické ztrátě rodičů se Kate jen neochotně vrací k potápění, aby pomohla svému bratrovi zachránit rodinný podnik, který se zabývá vyzvedáváním pokladů pohřbených na mořském dně. Dosavadní nálezy totiž neodpovídají očekávání a úřady dávají ruce pryč od financování projektu. Jednoho dne zmizí jeden z členů posádky a Katino podezření se naplní...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Night Diver , 2014


více info...

Jitty502
Jitty502
02.01.2023 3 z 5

Kniha ve které se kloubí jak romantika, tak napětí, propojení rodinných příslušníků, kde mezi nimi je stále pevné pouto. Příběh se odehrává většinou na palubě rodinné lodi, nebo i pod vodou, kde se potápí a sem tam něco vyloví. Lehce erotický kontext a krásná třešnička na konci knihy

janina66
janina66
18.02.2020 4 z 5

Od tété knihy jsem dostala přesně to, co jsem čekala. Dobrodružství potápěčů a hledání vraků a pokladů. Romantiku i napětí v závěru knihy. Je to oddychová kniha, nic hlubokomyslného od ní nelze čekat.


Litocha
Litocha
12.01.2020 2 z 5

Autorčiny knihy (ty ze současnosti) mám docela ráda, ale tady nebyla v nejlepší formě. No, pokud kniha vyšla v autorčiných sedmdesáti letech, vlastně se není čemu divit, že poněkud pokulhává. Případným dalším pokusům už se asi vyhnu, a když náhodou dostanu chuť, sáhnu raději po nějaké starší.
Téma je zajímavé, ale příběh byl odfláknutý a děravý jako ementál, milostné tokání mi chvílemi lezlo na nervy, dobrodružná linka byla o něco lepší, ale zmatečná (spousta věcí zůstala bez vysvětlení), zvláště vedlejší postavy stály vesměs za starou bačkoru.
Nevím, jestli je to necitlivým překladem, nebo autorkou, ale u těchto knih mám občas pocit, jako by mi unikaly souvislosti, v dialozích se někdy ztrácím (a "humor" není právě k popukání). Ani tady to nebylo jinak.

havrmoni
havrmoni
08.08.2019 5 z 5

Mám ráda knihy této autorky. Takové romanticko-dobrodružné. Já jsem spokojená.

zuzana2599
zuzana2599
08.08.2019 4 z 5

Typická oddechovka, která voní po moři, starých záhadách a konečně po lásce. Příběh jsem přečetla za jeden den a to co jsem čekala jsem také dostala. Pěkný příběh se sympatickými hrdiny, který byl dokonce na konci hodně napínavý a pak také dobrodružný. Hezké to bylo !

georginaa
georginaa
28.06.2019 3 z 5

Tak opravdu čtení na léto k moři, cítíte tu slanou chuť v ústech a k tomu perfektního chlapa, který byl ze začátku velice nekompromisní, ale jakmile potkal zrzku, vše bylo jinak. Zamilovanost na první pohled se stává a tak to bylo i u těchto hrdinů. Noční můry z mládí zmizely a nastal čas koukat do budoucnosti s krásným chlapem po boku.

Danago
Danago
05.06.2019 3 z 5

Kate se po deseti letech vrací k potápění, aby zachránila rodinný podnik, který se zabývá vyzvedáváním pokladů z mořského dna. Zdá se , že v tomto místě je jen velmi málo drahocenných nálezů a nebo někdo z potápěčů vše neodevzdává. Zpočátku na mě kniha působila jako oddechovka s příchutí moře potápění a pokladů. Příjemné oddechové čtení na léto. Protkané nějakým tím klišé. Poslední čtvrtina knihy je ale dost akční a napínavá. Příběh se četl dobře. I když já románům pro ženy tohoto typu spíše vyhýbám jednou za čas je to milá změna.

biki
biki
27.05.2019 4 z 5

Nedá se říct, že by to bylo špatné. Prostředí hledačů pokladů z lodí ztracených v dávné minulosti je atraktivní, ale autorka toto téma mohla přece jen trochu víc rozvést. První část knihy je také poněkud zdlouhavá i přes rozvíjející se tradiční romantickou zápletku. Oba hlavní hrdinové Kate a Holden mají své démony z minulosti, oba tuší, že je něco špatně, ale ne a ne přijít na to, co přesně. Pro laika, jako jsem já, je v této části knihy nastíněno pár zajímavostí týkajících se potápění, výstroje či práce na mořském dně. Aspoň v poslední třetině knihy děj nabral na obrátkách a dočkala jsem se i poměrně velmi zdařilé akce, jak jsem byla u této autorky v minulosti zvyklá, což si vysloužilo tu čtvrtou *.