Sonea: Královna Zrádkyň

Sonea: Královna Zrádkyň https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184272/bmid_zradkyne-sonea-kralovna-zradkyn-OOq-184272.jpg 4 74 4

Zrádkyně série

< 3. díl

Série knih o černé čarodějce Sonee se uzavírá ve velkém finále! Sonea nemá ani po dvaceti letech od velké bitvy klid. Vztahy mezi Kyralií a Sachakou jsou napjaté, do toho musí hlavní hrdinka řešit své vlastní problémy. Jejího syna Lorkina po návratu od Zrádkyň zajal sachakanský král a Sonea se po letech opět vydává do míst, která jí před lety naprosto změnila život. Zrádkyně se rozhodnou vsadit vše na jednu kartu a v Sachace propukne velká řež. Ovšem vře to i v Kyralii. Podsvětí ovládá zbloudilý čaroděk, který se nezalekne ničeho. Nastávají boje na život a na smrt, které se neobejdou bez mnoha obětí. Třetí díl Trilogie Zrádkyň uzavírá sérii příběhů o Společenství, Sonee a jejích blízkých. Nechybí napínavé zvraty ani děj prodchnutý magií. Sonea: Královna Zrádkyň je zároveň příběhem o odhodlání, odvaze a lásce – ať už mateřské nebo takové, která se objeví ve chvíli, kdy ji člověk čeká nejméně. Trudi Canavan, známá australská spisovatelka, patří mezi nejoblíbenější fantasy autorky posledních deseti let. Její knihy byly přeloženy do mnoha jazyků a staly se světovým bestsellerem.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

The Traitor Queen , 2012


více info...

Přidat komentář

denniys
06.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Tak jsem konečně se Soneou skončila. Závěrečný díl byl asi nejzdařilejší, ale stejně se nevyhnul zdlouhavým a zbytečným pasážím. Nevím proč, ale v této sérii mi vadila láska mezi dvěma ženami i dvěma muži, ačkoliv mi to jindy nevadí.
Pozor spoiler : je škoda, že finálová "bitva" byla odbytá hrozně narychlo, z toho se dalo získat víc.. a Sonea a Regin? Hrozně odfláknuté - v předchozích dílech k tomu nejsou v podstatě žádné náznaky a na posledních pár stránkách autorka hlavní hrdince splácá lásku z ničeho nic, působí to nepromyšleně jako nečekaný nápad na happyend..

DreamerX9
17.04.2020 2 z 5

Děj ubíhal pomalu a celkový dojem nic extra ale zakončení celé serie se mi líbilo..


Barbarka_CZ
02.03.2016 4 z 5

Pěkný závěr, bohužel požitek z knihy mi zmenšil její překlad a několik nepřesností či spíše nedovysvětlených událostí. Vadilo mi, že v tomto díle se z černých čarodějů najednou stali temní mágové, že Zrádci byli v jedné větě nazýváni správně Zrádci a v následující Zrádcové, že jméno Soney bylo několikrát prapodivně vyskloňováno... Podivné bylo i to, že nemágové najednou přes krvavé prsteny mohli číst myšlenky, byť to tam do té doby nebylo nikde ani nastíněno, natožpak vysvětleno, prostě se to tam náhle objevilo jako možnost... Dávám čtyři hvězdičky, i když ve skutečnosti je to čtyři a půl.

Karcoolka2210
15.08.2014 4 z 5

Trilógia zavŕšená. A celkom dobre sa to skončilo ;) Ale nie, knihy Trudi Canavan sa dobre čítajú, a je fajn keď máte možnosť dozvedieť sa viac o obľúbených postavách. Príbeh Sonei sa nateraz skončil. Uvidíme či bude ďalšia trilógia :)

Kniha Sonea: Královna Zrádkyň je v

Přečtených124x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce122x
Chystám se číst42x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x