Zrádci krve

Lynette Noni

Ranhojička série

< 3. díl

Kiva si myslela, že ví, co chce – pomstu. Ale pocity se mění, lidé se mění všechno se změnilo. Po tom, co se stalo v paláci, zoufale touží zjistit, zda jsou její přátelé a bratr v bezpečí. Mohou jí vůbec ještě někdy odpustit? V sázce je ale víc než její zlomené srdce, protože království jsou na pokraji války. Nový začátek přinese nebezpečnou výpravu, která donutí zapřisáhlé nepřátele spojit síly, aby zachránili nejen Evalon, ale celý Wenderall. Kiva už nemůže jen přežívat. Musí bojovat za to, v co věří.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Fragment (CZ)
Originální název: The Blood Traitor, 2022

Komentáře knihy Zrádci krve

mantikora
29.11.2025

Závěr trilogie se mi líbil, ale jak už bylo řečeno, Kiva je neskutečně naivní a někdy až otravně přecitlivělá postava.
Vlastně je celkem zázrak, že se dožila posledního dílu.
Nebýt jejích přátel, už by nevyšel ani díl druhý.

Caldon mi připadal fajn, jen mi trochu nesedlo, jak je tam zase kousek jakési politické agendy co se sexuality týče. Vůbec to tam být nemuselo a pořád bychom o nic nepřišli.

martina1199
31.10.2025

Závěr celé série Ranhojička - Zrádci krve - se mi líbil, ale o trochu méně než předchozí dva díly. Bavilo mě to, ale přišlo mi to trochu uspěchané. A Kiva se snad nikdy nepoučí, co se její důvěřivosti týká. Opravdu překvapivou velmi důležitou postavou tohoto dílu je Cresta, která byla skvělá, a bez níž by Kiva pravděpodobně nepřežila a nezvedla se ze dna, na které ji uvrhl konec Zlaté klece. A taky by se mi líbilo, kdyby dostali více prostoru Ashlyn a Tor. Ale celkově hodnotím celou sérii jako super čtení a rozhodně doporučuji.

lydiafHQv
18.10.2025

Závěrečný díl se mi líbil ze všech nejvíc. Děj měl spád a hlavní hrdinka mi přestala pít krev. Caldon je pořád top.

Ucitelka_s_adhd
15.09.2025

Zhodnocení celé série:
+ Celá série je velmi čtivá a to považuji za její největší plus - je to důvod, proč jsem sérii taky dočetla i přes velké množství výhrad
+ Sympatické postavy a to jak hlavní hrdinka, tak především Jaren, Caldon, Naari atd.
+ Série má vzestupnou tendenci - první díl byl za mě nejslabší a připomínal mi slabší odvar z Divoké říše, druhý díl byl o něco lepší, třetí díl mě pak bavil asi nejvíce
+ Některé překvapivé zvraty (jen pár)
+ Líbilo se mi zakomponování drog, závislostí a odvykání ze závislosti do příběhu, to jsem četla ve fantasy asi poprvé
- V prvním díle jsem uhodla hlavní zápletku a pak četla dalších 800 stran, abych zjistila, že jsem se nemýlila...
- Až bizarně jednoduchý fantasy svět, fungování magie i celá hlavní zápletka příběhu - od fantasy očekávám mnohem víc
+/- tady ze mě mluví jen a pouze moje profesní deformace, ale Tippa jsem měla chuť už v prvním díle objednat na logopedii... aneb když jedenáctiletý kluk celé 3 díly koktá... POMOC
- Postava Cresty - jakože WHAT? Já to řeknu upřímně, nejsem vědma, ale vše okolo ní bylo tak do očí bijící, že když se teda “provalila” velká pravda, tak jsem měla chuť tu knihu rozbít o nejbližší patník

Lvhrss366
05.09.2025

Tohle bylo...
Nemám slov.

Už dlouho mě žádná kniha takhle moc nezasáhla. kdykoli jsem ji zrovna nečetla, můj mozek mi sám od sebe přehrával scény co se staly a teorie o tom co se stát může.

Miluju všechny postavy, Kiva, hlavní hrdinka kterou si okamžitě zamilujete. Jaren, naprosté zlatíčko na které budete myslet nonstop. Moje nejoblíbenější postava, Caldon. Škoda jen, že neskončil s Torem...heheee :D
Potom samozřejmě Cresta- moje láskaaa! No, neříkejte že není boží!
Tippa snad ani nemusím zmiňovat, jelikož ho všichni milujeme z celého srdce.

A jedna z věcí, které mě neskutečně bavily, byly ty narážky :D
Ať už v nějakém "úchylném" smyslu, tak v jakémkoli jiném.
Aaaahhh!!
*srdicka v ocich

Prostě a jednoduše, tuhle sérii miluju a KUPUJU SI JI!!!

dragon13
31.08.2025

Děj šel rychle, občas to ale bylo trochu natažené, hlavně vztah mezi Kivou a Jarenem. Obsah byl docela předvídatelný, ale to nevadilo. Překvapilo mě, jak jsem si dokázala oblíbit Crestu. Jedna z top postav v knize. Trochu mě zklamal konec, závěrečná bitva byla hrozně uspěchaná, hlavně pořádně nevím, jak vlastně skončila. Prostě se mi zdá, že o tom nemám dostatek informací. I celkové zakončení příběhu mi přišlo tak nějak neuzavřené, asi mi chyběl nějaký epilog, abych se dozvěděla, jak to dopadlo s Kivou a Jarenem, s Crestou i s ostatními...

kachnat
21.08.2025

Za poslední dobu opravdu jedna z nejlepších fantasy.

Cesinka
15.08.2025

Musím říct, že zpočátku jsem byla opravdu skeptická. Hodně lidí sérii chválí, ale najdou se i tací, kterým se nelíbila. Přistupovala jsem k tomu tedy tak, že se nechám překvapit. První byl byl takový, no jak to říct, nebyl špatný, jen tomu něco chybělo. Druhý díl se mi už líbil o něco víc. A tento? Páni, ten jsem hltala jako blázen. Kniha je plná zvratů, bolesti, smutku, ale i lásky a přátelství a dokonce jsem se dočkala i boje. Opravdu se mi kniha moc líbila, až jsem smutná, že je tento příběh za mnou. 5*

Maomao
29.07.2025

přitom zůstala tvá:

Třetí díl byl pro mě trochu zklamáním. Některé momenty byly zajímavé, ale těch bylo bohužel málo.
Romantická linka byla dost předvídatelná a místy natahovaná, podobně jako celý příběh.
Potrženo sečteno: pořád je to lepší fantasy série, která se odehrává v drsnějším prostředí.

Penicuik333
26.07.2025

Místy příliš natahovane, chaotické a přepjaté, ale to skvělé jádro postav, psychologie, emocí, vztahů naštěstí drží skvěle pohromadě. Série si mě jednoznačně získala prvním dílem, ale stojí za přečtení celá.

Liliiiii
25.07.2025

Zbožňuju tuhle sérii!

Liss93
06.07.2025

Konečně jsme to s Kivou dotáhly do konce. Ale že mi to dalo zabrat. Kivu nemám ráda, ale někdy mi ji bylo i trochu líto. Na konci bylo pár překvapení, ale jinak to dopadlo, tak jak se dalo očekávat už od prvního dílu.

ivavora
27.06.2025

Jsem ráda že jsem sérii po prvním díle neodložila. A že k tomu v tu chvíli vážně nebylo daleko.
Nejzábavnější na celé sérii jsou postavy a interakce mezi nimi, a toho je v knihách naštěstí víc a víc. Vztah nevztah mezi Jarenem a Kivou to větší část knihy slušně ženě dopředu. Výprava do různých krajin a nových prostředí celku taky dost prospěla, i když příběh samotný mi připadal jednodušší a přímočařejší. Půlnoční trh stál za to, slušně vykompenzoval ty jiný místa, kde jsem si spolu s Crestou taky málem ublinkla nad tím, jak to bylo přeslazený.
Závěrečná bitva mi že velké části přišla jako strašný chaos a hromada vlastně dost nudných popisů, ale nakonec se dějové linky hezky a uspokojivě uzavřely. Velký plus za to, že neumřel nikdo, kdo si to nezasloužil! A ještě jedno plus za Crestu, i když mi dělalo velký problémy si uvědomit, že to má být stejná postava jako v prvním dílu.

Izuš
26.06.2025

Třetí díl skončil tam kde začal a to, že Kiva skončila znovu ve věznici v Zalindově. Zdeptaná, zdrogovaná, zlomená s touhou umřít. Cresta ji v tom ale nenechá samotnou, rozhodne se ji pomoct překonat závislost a sebrat ji natolik, aby měla touhu znovu se potkat s přáteli u kterých neví jestli ji budou schopni ji vůbec odpustit.
Crestu jsem si díky tomu jaká je velice oblíbila. Prostě takovej šváb, kterej k vám přilne a nepustí se.
Setkáváme se tu s dalšími postavami kteří mi padly do noty a to Ashly- nechybí jí odvaha, rozhodnost a trpělivost. Prostě generálka jak se patří.
Jejich výprava za prsteny byla hodně náročná a kolikrát fakt hodně emoční. No musím říct, že v této knize jsem se zasmála ale i hodně pobrečela.
Konec lehce překvapivý a díky autorce, že mi nesebrala Cala

Jsem velice ráda, že jsem nad touto triologií nezlomila hůl a dál se držela naděje, že se mi třetí díl určitě bude líbit... A TADÁ... bylo to ono, to co jsem cekou dobu v knize hledala. Takže děkuji za toto dobrodružství.

AURIL
19.06.2025

V souvislosti s touhle sérií si už navždy budu pamatovat pouze slovo zjihnout a do nebe volající hloupost hlavní hrdinky.

Ranhojička se zdála být něčím, co by mohlo potěšit mé čtenářské srdce, protože zajímavé prostředí, výzvy a překážky, cesta k cíli plná klacků pod nohama, sem tam nějaká ta intrika nebo zákeřnost a samozřejmě nadšené ohlasy, které sérii provázely.

Nechala jsem se nachytat… zase!

Autorka má obdivuhodnou schopnost podřídit veškerou logiku tomu, aby příběh mohla odvyprávět, tak jak jí vyhovuje a neschopnost vyvolat jakékoliv emoce směrem k postavám nebo ději. Zvraty a šokující odhalení nefungují, protože prostě víte, že jedna a jedna jsou dvě. Chemie mezi hlavními postavami neexistuje. Umře někdo? Chvíli doufáte, že to bude hlavní hrdinka, ale ve finále je vám to vlastně fuk.

Knihám se nedá upřít určitá čtivost a relativně zajímavý nápad, ale…

Kyrra
08.06.2025

První díl Ranhojičky jsem dostala darem, aniž bych o ní cokoli věděla. Hned mě pohltila!!!!!! Celá se série je skvělá, ale tento díl je nejlepší. hlavně Caldon :) :)

Mathiola8
29.04.2025

Kivu jsem si sice úplně neoblíbila, ale jiné postavy byli moc hezké a milé. Zakončení série pěkné, kniha měla spád.

Lia1423
23.04.2025

Tím, že minulý díl skončil celkem napínavě, mi přišlo, že se začátek strašně táhl. Sice se to pak zlepšilo, ale ani zbytek knihy mě už potom nijak zvlášť nezaujal.
Mojí nejoblíbenější postavou je stoprocentně Caldon a vztah mezi ním a Kivou se mi moc líbil.
Na konci mi bylo líto, že tahle fantasy série končí. Přála bych si vidět další vývoj vztahů mezi hlavními postavami a možná s nimi prožít i nějaké další dobrodružství.

kingdog8900
21.04.2025

Hezké zakončení série ranhojicka. Kniha se četla rychle, měla jsem jí prectenou za 3 dny. I zbytek série se mi moc líbil. Autorka píše hezky a čtivě obsah knihy taky zajímavý, jenom je to trochu předvídatelné. Ať už konec tak průběh.

Foxie89
13.04.2025

Krásný zakončení celý série! Jsem ráda, že jsem se prokousala pomalejším prvním dílem, protože další dva byly pořádná jízda. Mám radost z toho, jak to všechno dopadlo a že nás autorka nadále dokázala šokovat zvraty. Prostě bomba!

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi