Zpověď

Zpověď https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136853/zpoved-136853.jpg 4 49 17

Camille pročítá po matčině smrti kondolenční listy. Její pozornost upoutá podivný, rukou psaný dopis. Zpočátku si myslí, že jde o omyl. Ale každý týden vytáhne ze schránky další dopis, pokračování příběhu o nešťastné lásce, vášni a zničených životech čtyř lidí. Camille postupně dospívá k poznání, že jí kdosi odhaluje minulost jejích rodičů, která se jí velmi osudově dotýká. Tajemný člověk jménem Louis se jí rozhodl vyprávět příběh své první lásky. Dočte se tak o Annie, která se spřátelí s bohatou sousedkou, o jejím manželovi Paulovi, o Louisovi, který byl do Annie odmalička zamilovaný. Manželům, kteří zoufale touží po dítěti, se již šest let nedaří přivést potomka na svět. Svou jedinou záchranu najdou v Annie, krásné mladé dívce, která se nabídne, že jim dítě odnosí a porodí… Od dramatického příběhu se čtenář nemůže odtrhnout a stejně jako Camille čeká netrpělivě na další dopis, aby se dočkal nečekaného rozuzlení… Autorčina velmi zdařilá prvotina zaznamenala u čtenářů velký úspěch a práva na vydání knihy byla prodána do více než 20 zemí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Víkend
Originální název:

Le confident , 2010


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
05.03.2020 4 z 5

Tohle je kniha o mateřské lásce, o jejím naplnění a o tom, co je žena ochotna kvůli dítěti obětovat....

Po smrti matky dochází Camille dopisy - děj nabývá na dramatičnosti a dochází k rozuzlení příběhu lásky a zrady ....

" Byla jsem přesvědčena, že zrada dává zrazenému všechna práva ...."

Příběh neznámé francouzské autorky mi byl blízký a přečetla jsem na jeden zátah.

anansie
21.12.2018 5 z 5

Román mě mile překvapil, nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Dramaticky milostný čtyřúhelník na pozadí dramatických událostí okupace v Paříži je střídavě vyprávěn různými protagonisty ve formě dopisů a jejich čtenářka tak postupně rozplétá svou vlastní minulost a minulost svých rodičů. Závěr byl více než překvapivý...


Aneleh
22.11.2018 5 z 5

Minulost nás vždy dožene, i když si myslíme, že je navždy pohřbena. O tom vypráví příběh ženy, která nad sebou sama vyřkla ortel, když svojí touhou po mateřství ničila vše kolem sebe. Dobře promyšlené a v závěru je vše pěkným poetickým způsobem vysvětleno.

bábuška
07.05.2018 4 z 5

Už dlouho se mi nestalo abych přečetla knihu za jediný den. Je to velice zajímavý příběh z válečného období v Paříži a okolí, trochu tajemna i skrývané lásky. Hlavně touha po nenaplněném mateřství a z druhé strany láska k ztracené dcerce. Mohu vřele doporučit.

Sarah01
17.11.2017 4 z 5

Pro mě tedy zajímavá forma vyprávění, od které jsem se nemohla odtrhnout. A jakési snad poselství, že za všechno špatné v životě nějak zaplatíme. Konec mi tedy nepřipadal smutný, naopak krásný.

Jirinamac
02.02.2016 3 z 5

Dalo se to číst, trochu nepřehledné a dost nepravděpodobné. Za pár dní budu přemýšlet o čem vlastně knížka byla. Žádné hluboké zážitky z knížky nemám

rusalka123
14.08.2015 odpad!

Bez legrace, až mě pobouřilo červené hodnocení knihy, je jedině dobře, že jsem s tím udělala konec... Co to má znamenat? Pokus o silný příběh? Tak to je pěkné, ale troška reálnosti by mu neuškodila. Kolik mohlo být té holce, když došlo k oné dost kontroverzní a pohoršující dohodě, asi tak na úrovni dohody čistě obchodní? Pokud si pamatuji, sotva překročila hranici možnosti mít dítě. Tak že by tak jako možná 15, pokud bych chtěla být víc než spravedlivá? A co ona madam a její pan manžel? To je jako normální postup? Adopce v té neznámé době neexistovala? A pak, když se to přehouplo, tak ty popisy, jak se na ně ona paní ještě koukala jak na divadlo, no to vám byla krása...! Jo, jsem dost kritická. A taky dost upřímná. Ale z žádné knížky jsem nikdy nebyla tak zhnusená.

jasmína
28.03.2015 4 z 5

Proboha, kniha byla ke konci tak smutná, ani jsem nepochopila, proč ?

Snad je přece hřích chtít se zabít, když očekáváme nový život, to božské miminkovské stvoření.

Nemůžu dát pět hvězdiček, protože to pořád nemůžu vstřebat a vzpamatovat se z toho závěru.

Anette Abeja
27.02.2015 4 z 5

Kniha se mi docela líbila, ale co bych vytkla je občas trochu chaotizující skákání v příběhu z místa na místo, od osoby k osobě...místy jsem se v příběhu ztrácela a musela přemýšlet, kde se aktuálně v příběhu vlastně nacházím :)

Tobika
17.02.2015 4 z 5

Krásný, dojemný a napínavý příběh. Hlavně druhá část, kdy vypráví Elizabeth.

eiramka
21.07.2014 5 z 5

Je-li toto prvotina, pak se už skutečně těším na její další příběhy - spisovatelka má nadání zaujmout - její román bych přirovnala ke gobelínu, na který se díváte z rubové strany - jednotlivá vlákna se proplétají, vidíte barvy, uzlíky - ale celkový obraz je vám odhalen až na posledních stránkách - možná tušíte, jak bude vypadat, ale napětí je mistrně dávkováno až do konce. Její jazyk je bohatý, psychologie postav propracovaná, jaká radost číst zase dobrou knihu!

vikina75
28.02.2014 4 z 5

Kniha se mi líbila, silný příběh, četla se lehce.

Ankavi
01.01.2014 5 z 5

Knihu jsem nejprve odložila, ale pak se k ní vrátila a nelituji. Nejprve mě trochu "rušily" souběžné dějové linie, ale jakmile jsem se dokázala v klidu začíst, tak jsem se už neodtrhla. Na to, že kniha je autorčinou prvotinou, je skvěle propracovaná, čtenář je stále udržován v napětí, co bude dál - a často je až zaskočen silnými psychologickými momenty příběhu. Život někdy může přinést opravdu neuvěřitelné okamžiky, složitá a emotivní rozhodnutí, proto jsem příběhu dokázala uvěřit, takže ráda dávám nejvyšší ohodnocení.

Ronny
02.10.2013 4 z 5

Kniha mne zaujala, hlavně její druhá polovina, fakt síla. Ačkoliv byl příběh komplikovaný, klidně věřím, že se něco takového může stát, neboť dle mých zkušeností se v životě skutečně stávají neuvěřitelné věci. Lidské city jsou nevypočitatelné a každý čin má svůj důsledek, nic nelze vzít zpět.
Doporučuji.

koplik
13.05.2013 4 z 5

Docela se mi líbilo. Styl psaní je fajn. Jen jsem se chvílemi ztrácela v ději a musela listovat zpět. Moje chyba, nesoustředění.
Jinak na prvotinu si myslím, že podařené. Smutný příběh z ještě smutnější doby, plný lásky a napínavý až do konce.

simonabr
05.04.2013 3 z 5

No, trochu zklamání, čekala jsem víc, ikdyž tam samozřejmě byly zajímavé a hluboké pasáže.

Lidka
14.01.2013 4 z 5

Prvotina, ale moc dobrá prvotina. Zajímavý příběh o tom, že minulost nelze skrývat věčně.

Štítky knihy

dopisy

Autorovy knížky

Héléne Gremillon
francouzská, 1977
2012  77%Zpověď

Kniha Zpověď je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce15x
Chystám se číst35x
Chci si koupit3x