Zpět - Vracíme se z Afriky

Zpět - Vracíme se z Afriky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417245/bmid_zpet-vracime-se-z-afriky-lS8-417245.jpg 3 20 6

Cesta do Afriky série

< 2. díl

Busny nakonec TAM do Afriky dorazili. Co se ale stane cestou ZPĚT? Pokračování úspěšného bláznivého cestopisu psaného za jízdy v růžovém buse. Jsme Marika a David a už rok prorážíme naším růžovým busem hrbolaté cesty afrického kontinentu. Stanuli jsme na Střelkovém mysu, nejjižnějším cípu Afriky, s jednou nohou v Indickém oceánu, s druhou v Atlantickém. Takto rozkročeni se ptáme dálek, kam dál. Měla to být cesta kolem světa, měli jsme se nalodit v Jihoafrické republice a pokračovat v naší pouti Jižní Amerikou. Jenže se zdá, že nás Afrika nechce pustit. Nebo jsme to my, kteří ještě nejsme připraveni dát jí sbohem? Cíl je tedy jasný – po východní části jsme se dostali TAM, po té západní se musíme dostat ZPĚT! Protože Afrika se nám i se vším červeným prachem dostala pod kůži a my jsme se do ní bláznivě zamilovali, vydáváme se západním pobřežím na dobrodružnou cestu zpátky domů. Naskočte do busu a vydejte se cestou necestou s námi!... celý text

n.ugettka
n.ugettka
26.10.2023 4 z 5

Kniha mě bavila, nemohu tvrdit opak. Ale v porovnání s první dílem mi ve druhém něco chybělo. Nevím, jestli ty komiksy nebo víc (úsměvných) historek z natáčení? Působí to na mě jako dlouhý návrat, už ať jsme doma. Těžko říct, jestli za to můžou finanční potíže. V prvním díle podstupují spousty atrakcí za spousty peněz. Na cestu zpět peníze došli, tak je kniha místo zážitků plná popisu přírody, budov, nemocí. A co mě překvapilo, mnohem méně pokažené auto, než v prvním díle. :-) Ale každopádně smekám klobouk dolů, že oba zvládli objet Afriku a vtipně se s námi o tom přes videa a knihy podělit.

Lucienka
Lucienka
27.12.2020 4 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než první, protože to více odsýpalo a i mi přišlo, že proběhla jazyková korektura. Knihy se vtipným streamům nevyrovnají.


AniLes
AniLes
20.10.2020 3 z 5

Tato kniha byla psána nějak letem světem oproti první knize...což je škoda :-(

whiolet
whiolet
17.05.2020 3 z 5

Kdyby to bylo více obsáhlejší a na každé páté stránce si Marika nestěžovala, jak nemají peníze a jak je všechno kromě benzínu drahé, bylo by to fajn čtení.
Afrika je zajímavá to bezesporu, ale myslím, ze u téhle dvojice cestovatelů bude spíše lepší video z cest než kniha.

soukroma
soukroma
12.05.2020 3 z 5

Podrobný komentář u dílu Tam je platný i zde, až na to, že Zpět je ještě horší. Zato kratší. 50%

MartinaF
MartinaF
23.12.2019 4 z 5

Druhý díl byl stejně dobře napsaný jako ten první. A byl víc nebezpečnější. Přišlo mi, že David s Marikou spěchali domů, zvlášť David, ale u Mariky jsem si jistá, že by v Africe zůstala. Skvělý počin a vřele doporučuji!

Štítky knihy

Afrika cestování

Autorovy další knížky

Busny
česká
2019  74%Tam - Jedeme do Afriky
2019  69%Zpět - Vracíme se z Afriky

Kniha Zpět - Vracíme se z Afriky je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce59x
Chystám se číst19x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x