Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82906/bmid_zoufale-zeny-delaji-zoufale-veci-pLZ-82906.jpg 3 400 56

S inteligentním humorem a nelíčenou sebeironií vypráví hrdinka příběhu o ženské touze po lásce, kvalitním partnerském vztahu a uspokojivém rodinném životě.

Žánr:
Humor , Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Motto
více info...

Přidat komentář

1casper
26.08.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla na jeden zátah za jedno odpoledne.
Na veletrhu Svět knihy jsme byli na její besedě a při čtení této knihy jsem měla pocit, že slyším, jak ji autorka vypráví.
Kniha má švih a spád. Líbila se mi, jako všechny její knihy.

milan.krimsky
01.08.2023 3 z 5

že by to na mne dělalo dojem, nemyslím si, otázku se to líbí


*-*Kleny*-*
12.10.2022 2 z 5

Halinu znám od malička, když ještě moji prarodiče sledovali Banánové rybičky v televizi. A jelikož i v současné době stále publikuje, chtěla jsem se s jejími díly až dílky nějak seznámit a začala jsem touto (až později jsem zjistila prvotinou).
Halina má vzácný dar, a to skvěle vystihnout danou skutečnost krátce, neuvěřitelně výstižně a ještě velmi vtipně. To se málokomu podaří a i já v knize našla několik inspirativních mouder, avšak k celkové hodnocení vůbec nevím, jak přistupovat.
Kniha se četla hezky, svižně, byla úsměvná až lehce vtipná, ačkoli mi připadalo, že děj tak trochu zaostává na úkor toho vtipu.
No prostě vůbec nevím, jak napsat toto hodnocení taky tak krátce, výstižně (o vtip se raději nesnažím).

Jita160
25.09.2022 1 z 5

Tuto knížku jsem dostala od kamarádky k narozeninám,proč připadám ji zoufalá ?:...prý chtěla abych si dala volno od těch svých erotických pohádek :⁠-⁠D:⁠-⁠D:⁠-⁠D
Byl to vážně zoufalý příběh .
Olga mě přišla docela fajn jen ten výběr můžu byl prostě špatný.
Halina mě jako autorka knihy vůbec neoslovila....sory.

Nicolka77
13.09.2022 1 z 5

Samozřejmě jsem nejdříve viděla film, který, ale také žádná sláva. Toto je pro mne zatím nejslabší kniha od autorky, opravdu mě to nějak nenadchlo, a těch cca 100 stránek jsem četla tak na 3x..za mě tedy toto ne. Docela jsem se i ztrácela v ději, ve jménech můžu.. autorka má i pro mě lepší knížky :)

ddkk
24.01.2022 3 z 5

Příběhy ze života rozvedené ženy, které jsem kdysi viděla i ve filmové podobě. Není to špatné, poslouchala jsem jako audio při žehlení. Knížku asi více ocení ženy než muži, ostatně jako většinu Halininých děl.

DominaCZ
13.01.2022 odpad!

Suchý, o ničem. Halina se ale vyjádřila že to byla její první kniha, "a hned bestseller". To mě rozsekalo.

Jana86
04.12.2021 2 z 5

Čekala jsem od toho víc. Sem tam bylo zajímavé přirovnání, ale jinak výsledek nic moc.

LuciezOstravy
21.08.2021 2 z 5

Moc mě to nebavilo, i když Banánové rybičky jsem ráda měla.

Louisareading
27.03.2021 5 z 5

Nemuzu si pomoci, ale mam Halininy knihy moc rada. Jsou laskave, nad veci... autorka si na nic nehraje a jeji knihy me bavily uz v patnacti. Tahle je misty smutna, ale spis zenam ukazuje, jak zustat silne a sve.

zouharov
08.03.2021

Četla jsem na doporučení a mě teda knížka nezaujala vůbec. Dočetla jsem, ale úplně mě to odradilo zkoušet číst něco dalšího od Pawlowské. Hlavní postava byla opravdu zoufalá.

petunkav
04.01.2021 5 z 5

Milá jednohubka ze života.
Za mě určitě ano.
Lehké, humorné, rychlé - žádné hluboké, náročné čtení.
I toto je v některých chvílích třeba.

Nufacek
16.02.2020 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře, je útlá a tak není problém ji přečíst za pár hodin. Téma je ze života, což kvituji. Je velice podobná její filmové podobě v knižní verzi i filmu. Četla jsem obojí a film také viděla. Některé scénky z filmu jsou ukryty v této knize a naopak nejsou v knize Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, což má být knižní podoba filmu, jakási předloha pro vznik filmu. Ale některé scénky, co byly ve filmu a tudíž by měly být v knize Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci, tam vůbec nejsou - zatímco v knize je scénka popisující, jak hrdinka zkouší vzlétnout se špičatým křídlem, ve filmu je nahrazena sjížděním řeky. A to, co bylo vypuštěnu z knižní předlohy filmu, bylo napsáno právě v téhle knize. Takže doporučuji přečíst obojí a i shlédnout film, aby si každý udělal svůj úsudek. Jinak super, bavila mě četba i film - hodně jsem se nasmála.

PavlineCZka
06.02.2020 1 z 5

Cekala jsem, ze se alespon pobavim a odlehcim sve ctenarske oko, ale nezasmala/neusmala jsem se vazne ani jednou jedinkrat. Za me tedy vazne ne.

Ksyu
12.01.2020 4 z 5

Zoufalá knížka. Líbíl se mi humor autorky.
Příjemné oddychové čtení.

kamila5406
14.11.2019 5 z 5

Hezká kniha o normálním životě každé ženy. Štěstím, smutku, trápení s muži atd.

_Michelle_
17.09.2019 3 z 5

Taková úsměvná jednohubka, díky níž se dá získat pocit, že ať už má člověk jakékoli mindráky, není v tom ani zdaleka sám. Vždy může být i hůř, a tak je potřeba brát život s humorem, nebát se zítřků a pokusit se užívat drobné radosti každého dne plnými doušky.

Adél97
07.07.2019 2 z 5

V rámci spektra, ve kterém autorka píše splnila kniha očekávání. Oddechová literatura, která pobaví.

Isew
13.06.2019 2 z 5

Jedno se musí nechat. Autorka má dar. Umí psát tak, že vás to zaujme. A to, i když obsah knihy je tak neuvěřitelně zoufalý, stejně jako hlavní hrdinka. Kniha vyšla šest let po revoluci, tak by se na ni asi tak mělo nahlížet. Muž je středobod ženina života bez ohledu, jaký je to člověk, hlavně že nějaký je. Hlavně se vdát, mít děti a to stačí. Ještě, že nároky žen se snad už změnily. Na obou stranách (muži, ženy) se dají najít výjimečné osobnosti a blbci. Blbci se v této knize hemžili měrou více než vrchovatou. Dnes už to naštěstí neplatí a vzdělaných žen je opravdu mnoho. Za ten opravdu příšerný konec ubírám hvězdičku.

kralikova.Lú
22.05.2019 3 z 5

Knížka u které nemusíte přemýšlet. Někdy opravdu zoufalé věci...:)