Podvedený vikomt

Podvedený vikomt https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37570/bmid_podvedeny-vikomt-L2W-37570.jpg 4 99 15

Zoufalé debutantky série

< 3. díl

Lady Phoebe Fairchildová si velmi dobře uvědomuje, že společenská smetánka by byla zděšena, kdyby zjistila, že mladá dáma urozeného původu si vydělává na živobytí prací. Proto se rozhodne prodávat své nádherné, ručně ušité toalety, pod fiktivním jménem. Když jí okolnosti zavedou na panství Williama Darbyho, vikomta Summerfielda, kde má ušít společenské šaty pro jeho sestry, vydává se za vdovu - madame Dupree. Pozice služebné je pro ni nepříjemná, ale ještě víc má strach z vikomta, ke kterému ji něco neodolatelně přitahuje. Je ďábelsky atraktivní a bezostyšně svůdný - a když jí nabídne, aby se stala jeho milenkou, Phoebe je v pokušení jeho návrh přijmout. Jak mezi nimi roste touha a hrozící možnost odhalení jejich citu, Phoebe se ocitá v nebezpečí, že ztratí svou dobrou pověst, zaměstnání - a šanci stát se nevěstou muže, jehož vášeň si ji navždy podmanila.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

The Dangers of Deceiveing the Viscount , 2007


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
25.08.2023 4 z 5

Z anotace by se mohlo zdát, že vikomt Phoebe nabízí oficiální pozici vydržované ženy, což není pravda. Prostě se mu líbí, tak ji svádí. To, že spolu nakonec skončí v posteli (a nejen tam), je velkou měrou její zásluha.
Na knize mi vadil málo uvěřitelný morální sestup sourozenců za tak krátkou dobu - Willův otec není ochrnutý zase tak dlouho, aby to ospravedlňovalo nevychovanost jeho potomků. Pak divná, rušivá nekonzistentnost postavení švadleny/modistky v domácnosti. Nejdřív je služebná a to včetně povinností ukládaných navíc (péče o ochrnutého, doprovod slečen do obchodu, úklid...), stravování s ostatním personálem a přezíravé chování domácího panstva a najednou je rovna pozici guvernantky z dobré rodiny a zvou ji na večeři...
A Willův přepjatý postoj k Phoebině "podvodu", či její lehkomyslnost v otázce prozrazení její totožnosti... Vadilo mi, že se nepokusili pomoci Friedě. A škoda, že se v průběhu knihy trochu vytratila ta Willova "jinakost" získaná ve světě.
Překlad, pravopis a stylistiku nekomentuji, i když tady to nebylo tak hrozné. Obálka je sice tématicky správná, ale stylově zapadá do úplně jiného století.

Ms.Floyd
18.04.2023 2 z 5

Jedna z nejnudnějších harlekýnek, co jsem četla. Zbytečně natahovaný příběh, nevýrazní hrdinové .. určitě nejslabší díl z cele série. Znovu už se k sérii určitě nevrátím.


Květinka008
23.09.2020 4 z 5

Mám ráda tyhle historické romantické oddechovky. Jsou chvíle, kdy to prostě ženská potřebuje :-) Tahle jedna z nej, i když nesmysly se v ní taky najdou... :-)

petraj30
25.11.2019 4 z 5

Velice zajímavý a netradiční příběh. Oba hlavní hrdinové mi byli velmi sympatičtí, zejména Will, velmi se lišil od ostatních hrdinů obdobného žánru - všechno se snažil řešit v klidu a čestně, takže to byla velmi příjemná změna oproti "rozmazleným slečinkám":-)
Velmi se mi líbilo, jak každý si našel svou druhou polovičku a nikdo nezůstal sám. Na konci bylo vše pěkně vysvětleno a "práce žen" vyřešena. Sice byla kniha v některých místech celkem zbytečně natahovaná, ale kouzlo příběhu to neohrozilo.
Opět při mém štěstí jsem sáhla po posledním dílu, tak se budu těšit na ty předchozí:-)

malazluta
26.08.2019 4 z 5

Tato kniha je pro mě nejvíc povedenou z celé série. Už teď vím, že se k předchozím dvěma dílům již nikdy nevrátím - první ničím nevynikal, druhý byl vyloženě utrpením, ale nevylučuju, že se do "Podvedeného vikomta" asi někdy znovu začtu. Naštěstí se dá číst jako samostatná kniha. Celkový dojem z celé série nic moc - J. London mi k srdci nepřirostla a v nabídce knih tohoto žánru jsou mnohem lepší autorky.

betzukla
29.01.2019 3 z 5

Hodně nepovedený závěr....

ariel platto
01.11.2018 3 z 5

Je zajímavé, jak se názory liší na tuto sérii. Mně se například nejvíce líbil první díl. Druhý byl utrpení, kvůli hlavní hrdince. No a třetí do půlky rychle plynul a pak už mě kniha začala nudit.

michaela8804
15.04.2017 4 z 5

Moje druhá kniha od J. London a první z této série. Námět super, ze začátku to mělo spád a bavilo mě to, ale postupem času jsem se začínala trochu nudit a už už čekala, kdy přijde nějaký zvrat. Myslím, že to autorka zbytečně natahovala a zbytečně vyplňovala.
Podle anotace je tento příběh nejzajímavější. Další ze série číst nebudu.
Závěrem můžu říct, že to byla dobrá kniha a doporučuji. Ideální pro ty, co mají rádi trochu tajemství a "převleky".

havrmoni
08.12.2016 5 z 5

Tohle nejenže byla nejhezčí ze série,ale po přečtení všech od této autorky-to nejlepší nakonec. Pohodové čtení a hlavně sympatická žena!! Hrdina bývá skoro vždy sympaťák,ale s hrdinkami bojuji,opakuji se,ale bohužel se opakuje i model-naivní hloupoučká husička. Potom jsem nadšená když čtu něco takového,jako je toto.

PomněnkaPrvní
21.06.2015

Řekla bych, že to bylo nejlepší z celé série, která mně však moc povedená nepřišla. V knížce se mi líbily romantické scény. Oživením byli také divocí sourozenci (a koně samozřejmě taky :) Celkově ale autorku řadím k těm slabším. Dialogy nepropracované, charaktery nepopsané.

BlueIvy
30.08.2014 5 z 5

Pre mňa je táto kniha najlepšia akú kedy Julia napísala a táto séria jej rozhodne najvydarenejšia. Vždy sa k nej rada vraciam. Do príbehu sa každý ľahko vžije a navyše Will a Phoebe sú veľmi sympatickí a úžasne to medzi nimi iskrí :)

Poutnice
22.10.2013 4 z 5

další z tuny historických romancí, které si kdykoli ráda přečtu znova - čte se velmi lehce a je to ideální čtivo do vany nebo na cesty

mac.martina
02.07.2013 5 z 5

zajímavý příběh ve kterém pravá láska nakonec zvítězí, když se vikomt zamiluje do ženy o které si myslí že je pouhá švadlena

maryzka
17.09.2012 3 z 5

Těžké prosazovánítzv. feminizace žen z vyšší třídy i prosazování reforem pro lepší osud žen ze zchudlých bohatých vrstev.

Shakespeare
03.05.2012

Kouzlo lásky tkví v každém z nás, vikomt a švadlenka, která má dost velké tajemství

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Julia London (p)
americká, 1959
2008  84%Podvedený vikomt
2008  82%Úskalí honu na vévodu
2007  76%Lekce svádění
2012  90%Sladká pomsta
2008  82%Princ z Powys

Kniha Podvedený vikomt je v

Právě čtených1x
Přečtených160x
Doporučených7x
Knihotéce126x
Chystám se číst18x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x