Zoloe a její dvě pomocnice neboli Několik týdnů života tří hezkých žen

Donatien Alphonse François de Sade

Erotická novela o třech zámožných a prostopášných dámách, jejichž příhody vedle bezuzdné erotiky nepostrádají ani až romantické pasáže, právě tak jako místa hlubšího zamyšlení. V kontextu Sadovy tvorby patří toto dílo k textům relativně krotkým a nikoli vrcholným, což vede občas k otázkám po pravosti jeho autorství.... celý text

Literatura světová Erotika
Vydáno: 2008 , Levné knihy
Originální název: Zoloë et ses deux acolytes, 1800

Komentáře knihy Zoloe a její dvě pomocnice neboli Několik týdnů života tří hezkých žen

GregLapatat
29.04.2025

Především je třeba říci, že tato kniha vyšla původně anonymně a veřejné mínění ji přisoudilo markýzovi de Sade. Současní odborníci se však shodují, že skutečným autorem byl někdo jiný (dnes už zřejmě natrvalo neidentifikovatelný).

Jinak si ovšem myslím, že to není tak špatná próza - je také třeba mít na paměti, že jde o dobový pamflet a satiru, čtenáři, jimž byla určena, dokázali za postavami snadno určit předobrazy se skutečného života.

BarboraJir
07.03.2020

Nebavilo mě, odložila jsem.

daza.dt
25.10.2016

jak už bylo napsáno.....no. Filozofické pojednání o mravech, popisy prostředí, smýšlení - vše až moc obsáhlé. Žádné vulgarity, nemravnosti nečekejte. Nedlouhé počtení - chvílemi pro mne až zbytečně dlouhé. Moje hodnocení - neurazí, ale ani nenadchne.

Hrefna
29.03.2012

No...krátký příběh o třech svobodomyslných, bohatých a vášnivých ženách, vmáčknutý na pár stránek. Popisy postav velice strohé, děj kromě erotických scén také žádný, zápletka i rozuzlení nijaké. Co však musím ocenit je, že i když se kniha skládá skoro ze samých lechtivých scén, tak není vůbec vulgární, všechny scény jsou popsány s neuvěřitelným citem, jsou až skoro romantické. Řadím do sekce literatura vhodná na toaletu.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Donatien Alphonse François de Sade také napsal(a)

2006  59%120 dnů Sodomy
2002  66%Justina aneb Prokletí ctnosti