Zkoušky

Zkoušky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425906/bmid_zkousky-0sE-425906.jpg 4 50 12

Žoldnéř série

< 3. díl >

Třetí kniha série, kde je každý obrázek vhodný pro zvětšení, zarámování a pověšení na stěnu! Bezejmenný žoldnéř opět vyráží za dobrodružstvím, v překrásném světě Vicenta Segrellese! Kniha vychází, stejně jako předchozí díly, ve zvětšeném vydání a s ilustrovaným komentářem autora!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Las pruebas , 1985


více info...

Přidat komentář

fvalek
07.03.2022 4 z 5

Pokračování druhého dílu, které je možná o něco lepší, už jen proto, že zase ukazuje něco neobyčejného a dává příběhu nějaký řád a děj. Nicméně pro mě tam byly porušené hned dvě premisy, které jsem knihám přisuzoval. Jednak nerozumím, proč by žoldnéř, který celý život bojuje sám za sebe, za své zakázky a je bezejmenný, najednou tak lehce a s takovou chutí vstupoval do docela striktního řádu. Za druhé nerozumím, proč je takový inteligentní řád plný mudrců zatížený na zkoušky plné násilí, a to opět páchaném hlavně na zvířatech. Zkouška s alchymistou na nějakém tom ostrově navíc zase ukazuje, že tenhle smělý řád je plný lidí, kteří jsou proti němu. Celé to působí pochybně a já byt žoldnéřem, tak od toho dávám okamžitě ruce pryč a jdu si spokojeně žít svobodně. Když si tyhle věci odmyslím a nehledám v tom nic víc, tak ale jako zkoušky pěkné a akční, ale už mě trošku opouští entuziasmus do dalších dílů.

Kresba stávající, stagnující, stereotypní, ale i příjemně stálá.

Luigi1
21.03.2021 5 z 5

Opět pěkné pokračování a ta malba super.


Lenka.Vílka
09.07.2020 5 z 5

Tenhle, třetí, díl je zvláštní. Na prvním místě je vizuální obraz. Jenže tentokrát je to hodně akční (dobře hodně akční) podívaná. A celkový děj pokulhává (což je v rámci série, kde je děj vedlejší, zvláštní tvrzení, já vím...), přesto jsem se bavila. Moc hezkých 70 stran :)

jarynek
29.06.2020 4 z 5

Trošku slabší než předchozí díl, ale jinak stále platí to, co u něj - nádherná malba, která vyniká ve velkém formátu, jednoduchý příběh plný draků, soubojů, krásných žen. Žoldnéř musí podstoupit několik životu nebezpečných zkoušek, do nichž se navíc zapletou úklady zrádce, s nímž jsme se zřejmě nesetkali naposledy. A opět výborné bonusové stránky.

azzies
18.05.2020 4 z 5

Stále platí to samé co pro první dva díly. Kresba je nádherná, hlavní hrdina vypadá jako východoněmecká filmová hvězda 80-tých let, příběh není příliš komplikovaný a bubliny s myšlenkami postavy jsou zbytečné...Ale přesto láká k přečtení.
A to je kvalita, kterou nemá každá série.

1972Sixo
27.03.2020 4 z 5

V podstate som zajedno s "Ivanom Kučerom", len ešte by som vypichol pár stránkové výpovede autora týkajúce sa jeho výtvarných techník. Stručné nahliadnutie do autorovho "atelieru" v časoch jeho tvorby nie len pre tento komiks. Aj to sa počíta.

Ivan Kučera
28.02.2020 4 z 5

Poviem na rovinu, že napriek celosvetovej povesti mi prvé dva diely Žodlnéře príliš nesadli. Našťastie u Segrellesa naozaj platí, že čím viac dielov, tým si je tvorca viac istejší v detailoch, sám sebou i svetom, ktorý vymyslel. A práve u tejto série to platí. Jasné, po stránke scenára to ozaj nie je žiadne veľdielo, každopádne ide o poctivú záležitosť s dejom, ktorý je príjemne jednoduchý, priamočiary a ide si za svojím bez toho, aby čitateľa lacno ťahal za nos. Čo je bez debaty, to je prekrásna olejomaľba, vďaka ktorej Vicente vytvoril pozoruhodné obrazy plné architektonických úžasov a parádnych živočíchov.

thorir
13.02.2020 5 z 5

Možná bych měl napsat jeden komentář a ten zkopírovat ke všem dílům. Žoldnéř, hrdina, opět čelí nebezpečí, opět zachraňuje nahé krásky, opět bojuje s potvorami a zlosyny a tentokrát navíc plní podivné úkoly a zkoušky. Přes zřetelnou neoriginalitu hodnotím vysoko, celá série je pro mě zvláštním způsobem podmanivá, stojí za tím svět, mystická atmosféra, sympatické postavy, samozřejmě malba, a vlastně ve finále i ta jednoduchost.

FireOfFilth
19.01.2020 4 z 5

Další díl Žoldnéře, Zkoušky mi přišel o něco slabší než první dva. Zde příběh pokračuje, kde skončil předešlý. Žoldnéř se chce připojit ke guildě v kráteru. Bude muset složit obtížné zkoušky, aby byl přijat do řádu.
Jednotlivé místa zkoušek jsou hezky vymyšlené, máme tu jeskyně, paláce a další. Graficky opět luxus pohledět.
Na konci máme další porci bonusů o tvorbě autora.
Celkové hodnocení 70%

martinstefko
17.01.2020 4 z 5

Komiks "Žoldnéř 3: Zkoušky" pokračuje v duchu předchozích dílů, kdy základní stavebním kamenem série je naprosto úchvatná malba, na níž se nic nezměnilo, tedy snad kromě toho, že se sám autor vyvíjel, zkoušel mnohé techniky a to se do série také trochu promítlo. Vůbec to není na škodu, naopak. Mimochodem, o technikách, které používal, se Vicente sám rozepisuje v bonusovém závěru, kde jsou i ukázky různých maleb a kreseb, které těmito technikami vytvořil. Rozhodně zajímavé čtení, kdy tyhle bonusy nikdy nevynechávám. Je to něco jiného než příběh, ale rozhodně to na mě dělá dojem. Asi mám rád, když autor povídá o tom, jak tvoří. Komiks "Žoldnéř 3: Zkoušky" samotný pak obstojí z hlediska výtvarné stránky, tam prostě není co vytknout, scénář je bohužel opět slabší a oceníte hlavně skutečnost, že autor nemá problém se zobrazováním nahých žen, naopak, v jeho podání je to skutečně krása pohledět. Třeba se někde nakopne i scenáristicky a konečně uchvátí i po této stránce.

davidurban1973
12.01.2020 3 z 5

Pěkná kresba

adevr
04.01.2020 4 z 5

Sice přímočarý fantasy příběh, ale ta kresba, vlastně malba... protože autor tvořil olejovými barvami... no krása. A jako bonus, jsou tak ukázky a komentáře z jeho jiných prací.