Oběť

Oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449899/bmid_obet-Dp0-449899.jpg 4 40 11

Žoldnéř série

< 4. díl >

Žoldnéř je pro všechny válečníkem bez minulosti. A pokud opravdu nějakou má, nikdo jiný ji nezná. Záchrana chlapce uneseného fanatickými sektáři však Žoldnéře donutí oživit si vzpomínky z vlastního dětství. Bude to souboj s časem. Náš hrdina se opět střetne s podivnými netvory a bude muset sáhnout k osvědčeným trikům, aby malého chlapce zachránil ještě předtím, než ho zfanatizovaná sekta učiní svou další rituální obětí. Stejně tu ale něco nehraje. Co nebo kdo přesně stojí za chlapcovým únosem? Jako obvykle Žoldnéřovi s odpovědí na tuto otázku pomůže Nan-taj.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

El Sacrificio , 2020


více info...

Přidat komentář

fvalek
18.12.2022 3 z 5

Žoldnéř mě nějakým zvláštním způsobem láká, i když mě pak vždycky nakonec zklame. Čtvrtý díl navazuj na předchozí, což taky není zrovna pravidlem, a vyobrazuje jistou záchranou akci, která ale podle mě není úplně nosná pro celý díl tak, aby mě to čtenářsky uspokojilo. Jako obvykle od Segrella dostáváme jeho klasiku - ubližování zvířatům, která v tomhle světě nemají žádný smysl, přestože je to svět naplněný roztodivnou a nádhernou faunou. Dále pak mizerné postavení žen. I když tady byla Nan-taj docela důležitá a vyobrazená jako bojovnice. Přesto na její názor nikdo nedbal a dostala po palici jen co to šlo. Tyhle stereotypy vyčítám u každého dílu, takže na tom asi něco bude. Jinak ale děj ucházející, i když dost omezený, jak prostorově, časově, tak kreativně. Přesto to nebyl nijak špatný díl. Četl jsem pozdější díly dřív než tenhle a musím říct, že mě vrátil spíš zpátky k prvním dílům, než že by v sobě měl nějakou tu novou energii. Pochválit tak můžu budování žoldnéřova světa, jeho minulost a docela hezké obětování se na závěr.

Lenka.Vílka
12.11.2021 4 z 5

Asi sem napíšu úplně to stejný, co k minulému dílu. Kresba je skvělá. Ale děj byl tentokrát dost slabej. Vážně si nedovedu představit, že za tohle zaplatím. Ale na jedno přečtení a vrácení stále poměrně dobrý :)


Denny456
15.07.2021 4 z 5

Tenhle komiks je prostě hlavně o nádherné kresbě. Zatímco jinde hltám děj, tak tady je děj podružnější a občas dost prostý. Ale ty kresby, to je prostě stále paráda.

jarynek
25.05.2021 4 z 5

Scénáristicky trochu slabší díl, na tak krátkém rozsahu ani většinou nejde nic světoborného vymyslet, ale přesto to bylo ve srovnání s předešlými Žoldnéřovými dobrodružstvími až příliš přímočaré. I tak jsem si knihu užil - skvělá kresba plná draků a jiných příšer a celková atmosféra Žoldnéřova světa mne opětovně potěšila. A jako vždy výborné bonusy.

Luigi1
21.03.2021 5 z 5

Tento díl nevybočil z průměru.

Ivan Kučera
25.11.2020 4 z 5

Mňa táto séria proste baví a bavila ma aj štvorka. Po jednotke som sa zmieril s tým, že Vicente Segrelles robí úžasnú maľbu, ale priemerné scenáre. A odvtedy som sa nad tým nejako extra nezamýšľal a radšej som si užíval strmhlavý let (na drakovi, aby som ostal v tematike), ktorý je fakt namaľovaný prekrásne a akoby to nestačilo, ešte mohutnejšie ho vylepšuje crewácke prevedenie a rôzne bonusy: tvrdé dosky, atypické rozmery, masívne a v neposlednom rade atraktívne autorove dodatky.

FireOfFilth
24.11.2020 4 z 5

Další díl Žoldnéře nepřináší nic světoborného. Náš hrdina se vypraví na záchranou akci, která se zvrtne za honbou o záchranu Úkrytu v jezeře. Bohužel zde moc nefunguje dobře logika a uvažování postav, takže občasné scény jsou dost úsměvné.
Hodnotím 65%

thorir
29.10.2020 3 z 5

Příběh je tentokrát opravdu trochu hloupý; pasti, překážky a nástrahy ještě hloupější, ale stejně je to zábava. Kresba je skvělá, tolik odlišná od všeho ostatního. A pak je tu hrdinův machismus, ten nelze neocenit. Tentokrát se dokonce dozvíme něco málo o jeho minulosti. Vyprávění nedosahuje úrovně předchozích dílů, ať si o nich čtenáři myslí cokoliv. Na druhou stranu, blíže se podíváme na klášter pod ledovou planinou a prozkoumáme jeho tajemné podzemí, a to je rozhodně fascinující podívaná.

1972Sixo
21.10.2020 3 z 5

Ono to aj autor zdôvodňuje, to rozdeľovanie príbehu na jednotlivé poprepájané epizódy. Žiaľ, v tejto časti je to najmarkantnejšie - dokončenie predošlej epizódy a zároveň neukončený koniec. Taktiež vidieť z vizuality obrázkov ich nenápaditosť a stále strnulé výrazy tvári hlavných postáv - akoby bez emócií. A pritom Segrelles vyniká v dielach dokonalou anatómiou aj tvári, len tie emócie tam chýbajú, hlavne u ženskej hrdinky - tvár ako z jednej fotografie. Tiež monotónnosť prostredia unavuje a je dosť nenápaditá. Pri predchádzajúcich dielach ma fascinovali potvory aj mohutná fungujúca technika. V tomto diely to bolo zatiaľ najslabšie.

GoodGames
14.10.2020 4 z 5

Žoldnéř 4: Oběť je opäť skvelo namaľovaným dielom, v ktorom je ale aj dostatok akcie, oblúd, súbojov a nápaditých krvavých detailov. Ubehne to extrémne rýchlo.

adevr
24.09.2020 5 z 5

Tohle byl hodně jednoduchý příběh, ale i smutný... naštěstí je to součást něčeho většího... ale ty malby, to je nádhera. A jako bonus, některé z autorových příšer vytvořené po jiné publikace, takže mohu jen doporučit.