Srdce Amazonky

Srdce Amazonky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399460/bmid_wonder-woman-5-srdce-amazonek-Lzr-399460.jpg 4 16 3

Je tou největší válečnicí, jakou kdy svět spatřil – strážkyně míru a spravedlnosti s mocí bohyně. Ale i Diana z Themysciry, superhrdinka lépe známá jako Wonder Woman, má nárok na chvilku oddechu. A po neuvěřitelných zkouškách, které právě přestála, si ji zaslouží. Ale když se spolu s nejlepší přítelkyní Ettou Candyovou vypraví na svatbu Ettina bratra, rozpoutá se peklo. Útok šílené ženy na banketu roznítí totální válku o nejcennější zdroj Wonder Woman: její DNA, která z ní dělá Amazonku. Mohla by být zázračným lékem... nebo zbraní soudného dne. Brzy jsou jí na stopě nejmocnější lovci odměn světa, aby její genetickou sklatbu získali za každou cenu. Dokáže Wonder Woman tento bezohledný útok odrazit? Nebo bude srdce Amazonky odhaleno celému světu?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Wonder Woman, Volume 5: Heart of the Amazon , 2018


více info...

Přidat komentář

fvalek
07.06.2020 4 z 5

Až je mi trošku líto, že velký příběh z předchozích dílů skončil, ale je čas jít dál. Nicméně na další velký příběh to nevypadá, spíš je to takové skečování více příběhů, hlavně na konci, kde jsou v jednom sešitě hned tři příběhy naprosto nezávislé na hlavní dějové linii. A upřímně vlastně nevím, jestli nějaká nová dějová linie vznikla, protože děj byl hodně nezávislý a zakončený.

Kresba byla zvláštní, ale alespoň se ustálila podoba Wonder Woman, která už nevypadá jako Pocahontas. Hlavní příběh této knihy byl docela zajímavý, hlavně ze strany dilematu, zda je Diana schopná obětovat sama sebe pro dobro milionů, a ona by i byla, kdyby v tom zase nebyl nějaký hajzlík, co to vezme ze špatného konce. Hodně zajímavé, že se to týká jen Wonder Woman a ne třeba Supermana apod., aspoň to není ohrané. Ocenil jsem i příběh se Stevem, ale zase to bylo lehce nucené "ukažme, že i běžný člověk se vyrovná bohům". Z tohohle úhlu mě ale překvapila Etta, která sice není v boji moc dobrá, ale snaží se a je vtipná.

Celkově tedy taková jednohubka, lehce o ničem, ale prostě Wonder Woman válí. Chtělo by to ale nějakou novou větší zápletku, protože pokud budou i další díly takto "nezávislé", tak to bude pěkná nuda.

RaptoR
07.02.2020 3 z 5

Wonder woman: Srdce amazonky je přechodovým obdobím. Pět sešitů psaných Sheou Fontanovou je oslím můstkem, než se k Dianě dostal na dalších dvacet sešitů James Robinson. Přesto se jedná o sympatické čtení, které sice nenadchne, ale ani neurazí. Diana z Themysciry totiž nesází pouze na sílu svých paží, pokaždé má pro čtenáře něco navíc. Více v recenzi.


Lenka.Vílka
03.11.2019 4 z 5

"Girl On Fire - Alicia Keys"

Jednodušší díl, než jsme zvyklí, že?
Obsah je v pohodě, o tom žádná, ale vzhledem k předchozím dílům prostě čekáte víc. Ale dostanete tohle...

...Wonder Woman chtějí všichni dostat. Ty zlý mrtvou nebo živou. Ty hodný, aby spolupracovala, takže asi zase tak hodný nejsou. Aby její DNA vylepšila jejich vlastní. To je hlavní zápletka knihy. Dál?...

...nic. Ano, dál tam nic není. Žádný přesah, zamyšlení jako v předchozím ději. Čtenář dostane chvíli oddechu a ce výsledku, proč ne?

Kresba je kapitola sama pro sebe. Né, že by byla špatná. Ale nelíbila se mi do příběhu. Diana většinu času měla výraz zabejčený puberťačky a kdybych nevěděla, kdy se to odehrává tipnu si nějaký vzpomínkový díl soudě podle kresby. Taky se mi nelíbilo, že Etta většinu času (kromě prvního sešitu) vypadala jako chlap. Nemít holka nakrelsený prsa, tak si fakt myslím, že kreslíř nepochopil zadání.

Čili...oproti předchozím přemýšlecím dílům, se tady zvolnilo. Mrzí mě to? Jo. Dám kvůli tomu horší hodnocení? Ne.

PS: mini příběh soustředěný Steva mi udělal na celé knize asi radost největší. Protože on není jenom lesklý přívěsek Wonder Woman! Navíc...děsně válel, když mu dali prostor ;)

PS2: ostatní mini příběhy taky šly. Hlavně Kletba a čest s nádhernou přenádhernou kresbou.