Zab, co je ti nejdražší

Zab, co je ti nejdražší https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435846/bmid_sebevrazedny-oddil-5-zab-co-je-ti-n-g7F-435846.jpg 4 16 2

Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang, Killer Croc. Všechno padouši, ale jako členové Sebevražedného oddílu jsou to užiteční padouši, kteří plní pro Ameriku ty nejrizikovější a nejnebezpečnější tajné mise – obvykle proti své vůli (dálkově ovládané bomby v mozku dokáží při zvyšování motivace divy!). Ale nyní se něco změnilo. Tajemná organizace zvaná Národ naverbovala do svých řad velitelku Operační skupiny X Amandu Wallerovou, aby jim pomohla s jejich komplotem vytvořit desítky nových sebevražedných oddílů po celém světě. Jejich cílem není nic menšího než zbavit se jednou pro vždy hrozby, kterou představují všichni metalidé – ať už padouši nebo hrdinové. Když se původní členové Oddílu dozví o tomto plánu, chopí se jedinečné příležitosti zbavit se všech superhrdinů světa? Anebo se tito nenapravitelní zločinci předvedou jako nečekaní zachránci? Hvězdný scenárista ROB WILLIAMS (TRINITY, Kingsman: The Red Diamond) a uznávaní kreslíři GUS VAZQUEZ (FLASH), AGUSTIN PADDILA (SMALLVILE SEASON 11) a GIUSEPPE CAFARO (LIGA SPRAVEDLNOSTI VS. SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL) představují "to nejlepší s nejhoršími" v komiksu SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL 5: ZBAV SE SVÝCH MILÁČKŮ, který obsahuje čísla 21–25 této neskutečné série.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Suicide Squad, Volume 5: Kill Your Darlings , 2018


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
17.08.2020 5 z 5

"Kill Your Own - Hundred Reasons"

Jak jenom začít ... pátý díl není typickým kouskem Sebevražedného oddílu. A upřímně? Tuhle polohu jsem si užila možná o trochu víc.

Ale je těžké mluvit o ději bez toho, abych neřekla něco, nemám. Začnu tedy se slečnou Quinn a její novou funkcí. Přišla o kámošku a chlapa, tak se z toho vybrečela a díky násilí (ne humoru) se vrací do vyjetých kolejích. To je z mé strany v pořádku. Protože ona svou funkci místo Ricka vedla dobře. Jenom jsem začínala mít obavy, aby v týmu nezůstala sama...
(Proto potěší poslední stránka. Šlo spíš o to, kde popřípadě kdy se Rick zjeví. Jenom si to tvůrci nechají až do šestého dílu.)

Tentokrát jsem koukala na Enchantress jako na zjevení. Nikdy jí moc to kouzlení nešlo. Ale jakmile ji večer zahřívá (chladí?) velkej zelenej ještěr, hned jí to jde. Šikulka! :)

Navíc dostala víc prostoru Katana. (Konečně!) A docela zásadního. Protože já kdybych byla padouch, tak jsem taky trošku zmatená novým přikazem Wallerové. Sejmout Batmana a Killer Frost? A potom všechny ostatní hrdiny? A potom všechny padouchy? A potom všechny mety?! Tak to už je moc ne? Co za tím je?

Celkově je to tedy kvalitní díl s dobrou zapletkou, které to kazí trochu provedení. A chápu, že by nemusel sednout každému. Na můj vskus se moc skáče v čase. Ale všechno je to nutné. Jinak nevím, jak by ukočírovali děj. Když se podle mě tvůrci snažili nějak pospojovat a uzavřít linky z dílů předchozích a zároveň naservírovat trochu těšeníčka do příště.

Jak píše kolega fvalek. I kdyby vás díl třeba nebavil, přetrpte ho. Mám podezření, že jeho přeskočení by vás potom dál v ději mrzelo.

Za mě všech pět vílek a doporučuji!

fvalek
03.08.2020 4 z 5

Ani Sebevražedný oddíl se nevyhnul prokletí pátých dílů a naservíroval nám takovou doplňující minizápletku, která hodně čerpá z předchozích dílů a přímo navazuje, což je velká výhoda, celkově ale nám jen tak dá nakousnout příběh a nevíme, jestli ho teprve rozjíždí nebo ukončuje. Skutečně zápletka proběhna tak rychle, že si člověk říká "Opravdu je to už konec?" a přitom se tam děje spousta extrémně zajímavých a důležitých věcí.

Postavy jsou poměrně konstantní, konečně se ale svého prostoru dočkala Enchantress a je to snad poprvé, co se jí nějaké kouzlo povedlo, jinak mi přijde, že je tahle supermocná čarodějka prostě ňouma... Harley přebírá zodpovědnost nad týmem a dost se to podepisuje na její příčetnosti. Celkově pozitivně, pro mě ale negativně a říkám si "Je to ještě Harley Quinn?", protože už mě najednou nebaví a přijde mi tak nějak cizí. Pozornost na sebe ale strhává Katana, která má na to být novou vůdkyní a kéž by byla, protože pak by se i Harley vrátila do starých bláznivých kolejí. Návrat staré známé a jednoho temného kmotra byl zajímavé zpestření jinak nic moc dílu.

Celkově tedy díl rozhodně stojí za přečtení, příběh je poměrně důležitý, ale provedení je takové o ničem. Uvidíme, co se bude dál dít a snad se Oddíl zase rozjede na sebevražedné, bláznivé a zábavné otázky, protože tohle byla sice jednohubka, ale neupoutala tak moc, jak by mohla.