Liga spravedlnosti: Žádná spravedlnost

Liga spravedlnosti: Žádná spravedlnost https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481184/bmid_liga-spravedlnosti-zadna-spravedlno-GZz-481184.jpg 3 11 4

Čtyři nezastavitelní protivníci. Čtyři úžasné nové týmy. Jedno neuvěřitelné dobrodružství! Události zachycené v titulu TEMNÉ NOCI: METAL proměnily vesmír zázračným a děsivým způsobem zároveň... a uvolnily čtyři prastaré entity, které mají moc všechno zničit. Záhada. Zázrak. Moudrost. Entropie. Tyto čtyři síly řídí veškerou existenci, a nyní se probudily božské bytosti, které jsou jejich zosobněním. V ohrožení je veškerý život, a jediná šance na zastavení nemyslitelného, kterou superhrdinové ze Země mají, spočívá ve vytvoření nových spojenectví, jaká tu ještě nikdy dříve nebyla! Superman, Starfire a Martian Manhunter pátrají po tajemstvích vesmíru v týmu záhady. Batman, Beast Boy a Lobo bojují s chaosem v týmu entropie. Wonder Woman, Zatanna a démon Etrigan odhalují bizarní mimozemskou magii v týmu zázraku. A Flash, Cyborg a Harley Quinn se dozvídají ohromující pravdu v týmu moudrosti! Dokáže tahle nová úžasná Liga spravedlnosti držet při sobě a zabránit zničení vesmíru? Někteří z hrdinů se nedožijí toho, aby se to dozvěděli...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Justice League: No Justice , 2018


více info...

Luigi1
Luigi1
09.10.2023 3 z 5

Nevím proč ale nějak jsem tomu nemohl přijít na chuť

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
30.05.2022 4 z 5

Přeskočim fakt, že způsob, kterým Brainiac "požádá" hrdiny na Zemi o pomoc, je jak z pomocný školy. A raději se budu soustředit na to, co bylo dál. Ten nápad s Titánama je fajn. A v jaké souvislosti s nimi tedy Brainiac onu pomoc potřebuje. Jako vážný to rozhodně je. Jenom mě po pár stranách přišlo zbytečné, že se anotace snaží znít tak epicky. Jako v předsíni před koncem světa, bojme se o všechny. Což nefunguje ze dvou důvodů:
- konec světa nenastane, protože si touhle knihou Snyder připravuje svůj nástup do série s Ligou
- je tam hodně postav, které jsou z kousků, které u nás v rámci Rebirthu nevychází. Takže to samé jako v Metalu. Bylo mi to trochu jedno, protože jste si s nima neprošla žádnou cestu.
Ale to je asi jenom můj problém. Takže popojedem  ;)

Samozřejmě se nikomu moc nelíbí rozdělení týmů. Hezky to održkujou a poperou se, ale na kraviny není čas. Jo, a už jsem zmínila, že je Braniac kaput hned na začátku? Šokované výrazy všech mě pobavily. Jako kdyby poprvé před sebou měli něco podobného!

Rozdělení na týmy bylo za mě fajn. Dobře okecané, proč je kdo s kým, když si stejně myslím, že důvod byl úplně jiný. Prostě se docela dobře doplňovali. Třeba to, či řekl Lobo Beast Boyovi. To bylo dokonalý! :D

Snažila jsem se přijít na to, jaký má tahle kniha přínos. Naznačí nový směr a...jo, je tam spousta akce. Ale na konci jsem neměla ten pocit, že bez téhle knihy byl nezvládla žít. Nebo neměla šanci pochopit děj dál. A vlastně i ten Green Arrow to dokonale shrne. (Začala jsem číst Smrtící Hlas lidu, odložila a pustila se do Žádná spravedlnost. Teď už vím, že kdybych to neudělala, neztratím se tak jako tak.)

Kresba ok, ale naprostý souhlas. Proč to Wonder Woman furt dělají? Má to být kočka a baba k nakousnutí. Tak proč občas vypadala jako chlap a s těma zatnutejma zubama jako kdyby něco řešila na hajzlu? :(


fvalek
fvalek
24.10.2021 2 z 5

Inu... Je pravda, že na finále dosavadní série to bylo dost slabé. Po pár letech jsme se konečně dostali k propojení Metalu z roku 2019 a Ligy spravedlnosti, což je asi hlavní nevýhoda, protože jakmile někdo nemá Metal po ruce a četl ho v době vydání, tak si říká: "Hmm, asi teda něco provedlo, ale co to bylo, jak a proč?"

Pokud se ale člověk chytí, tak najednou přichází další těžko vysvětlitelná záhada - 4 vesmírní titáni, kteří představují takové pochybné abstraktní a těžko uchopitelné kategorie. Na co kameny nekonečna jako čas, prostor, realita, když tu máme všem známou entropii a pro všechny lehce představitelnou záhadu (ironie). Celkově asi musím říct, že jsem motivaci těch titánů nepochopil - zaseli semínko, aby pak sklidili a pojedli? A pokud je to tedy systematická likvidace celého vesmíru, proč se zdá, že některé světy jsou vlastně v bezpečí, a proč jsou pozemšťané tak hotoví, když by to stejně dříve či později přišlo. Celá ta zápletka "Brainiac opovrhuje lidmi a ví, že to podělají, ale potřebuje jejich pomoc" je taková zoufale bez nápadu a logiky. Výběr třech až čtyř největších týmů a následná hra "žádní hrdinové tu už nezbyli", když je milion jiných týmů a samostatných hrdinů, to už bylo nad mé chápání. Rozdělení lidí do týmů bylo někdy logické, někdy moc ne, ale k nepochopení bylo zase proč je někdo vyvolený a někdo tam dělá křoví, když byli všichni vyvoleni. Harley Quinn, která představuje chaos je u moudrosti a další zvláštní volby, no budiž. Pak to ale pokračuje zvláštně i dál - nepochopil jsem, co musí týmy udělat a jaký to bude mít efekt, pokud se to povede. Chápu, jak dopadla Cola, ale co tedy mohli udělat lépe? Stejně tak pak na Zemi. A najednou se úplně spontánně vynořuje plán, co okamžitě bezpodmínečně vyjde. Jako neříkám, že to nemá logiku, ale je to vymyšlené způsobem "funguju, protože mě takhle vymysleli a nikdo se neptá" a vzniká tak víc otázek než odpovědí.

Přestože je to honosné finále, kde se objeví veliké množství všemožných DC postav, je to takové nic moc a navazuje na sérii nevysvětlitelných JL událostí, kdy vlastně už od prvního dílu přichází různé hrozby a tajemné věci, které někdy ne plně dávají smysl a nejsou vždy dobře popsány a vysvětleny, aby člověku zapadly do universa. Jsem ale rád, že se Liga konečně vymanila z několika předchozích dílů, které řešili jen její politickou situaci a vnitřní problémy. Už to chtělo nějakou akci a týmovku, nejen kecání. Navíc je to otevření nové série, která doufejme bude stejně zajímavá jako dosavadní, ale možná o chloupek lépe zpracovaná. Možná bych se klidnil už jen v té anotaci, která značně přehání. Například v tom nedožití se nových událostí, když v komiksu byla asi tak tři nezajímavá úmrtí. taky je tam zvláštní kompozice, když na závěr po ukončení příběhu přidávají ještě sešit, který patří před finále? Moc nechápu, proč to dali do epilogu, bylo by velmi snadné to zakomponovat dřív a dávalo by to i logicky smysl. Ještě malá poznámka ke kresbě... Nemám vůbec problém se střídáním umělců a z 90 % se mi líbily všechny typy kresby, jen v té jedné vypadá Wonder Woman totálně jako chlap a ta kresba není vůbec hezká, ale to je dost osobní názor. Držme palce skvělému pokračování světa DC! :)

memphisz
memphisz
23.10.2021 3 z 5

Ukecaný event, který sloužil jako lákadlo pro Snyderův přesun k Lize spravedlnosti. Hrdinové se musí spojit s padouchy, aby se společně postavili další kosmické hrozbě v podobě starodávných titánů, požíračů světů. Výsledek je spíše průměr. Děj úplně nevtáhne a občas scénář hapruje. A pořád nevím, proč se týmy musely rozdělit zrovna tak, jak se stalo. Protože přínos dané kombinace nebyl dobře ukázán.

Štítky knihy

DC Comics Batman Harley Quinn superhrdinské komiksy

Autoři knihy

Scott Snyder
americká, 1976
James Tynion IV
americká, 1987
Joshua Williamson
americká, 1981

Kniha Liga spravedlnosti: Žádná spravedlnost je v

Přečtených11x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x