Liga spravedlnosti vs. Sebevražedný oddíl: Kniha druhá

Liga spravedlnosti vs. Sebevražedný oddíl: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398806/bmid_liga-spravedlnosti-versus-sebevraze-MdM-398806.jpg 4 34 6

NEJVĚTŠÍ HRDINOVÉ. NEJNEBEZPEČNĚJŠÍ ZLOČINCI. PRO OBĚ SKUPINY NA TOMHLE SVĚTĚ NENÍ MÍSTO! První velká událost éry Znovuzrození hrdinů DC je tu! Členové Ligy spravedlnosti jsou ti nejmocnější a nejslavnější superhrdinové na Zemi... ale nejsou tu ani zdaleka sami. Sebevražedný oddíl zasahuje ze stínů a odvádí práci, které by se superhrdinové nedotkli ani dlouhou tyčí. Jeho členy drží pod krkem svým ocelovým stiskem ředitelka Amanda Wallerová a dosud se jí dařilo svá monstra a maniaky udržet v tajnosti... ale tomu je teď konec. Batman je jim na stopě a ani on, ani Liga spravedlnosti nehodlají existenci něčeho podobného tolerovat. Oddíl musí být rozpuštěn. Ale zatímco se kladní i záporní hrdinové soustředí jen na své osudové střetnutí, zvrhlý intrikán Maxwell Lord sestavil hrůzné vojsko těch nejvražednějších superpadouchů DC vesmíru a hodlá pobít oba týmy bez rozdílu!.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew , BB art
Originální název:

Justice League vs. Suicide Squad #1 , 2016


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
05.08.2022 2 z 5

Byť se to četlo dobře, musím strhnout hvězdičku za to, že se souboj dvou týmů proměnil v hrozbu ohrožující celou planetu. Maxwell Lord si s pomocí magického šutráku řekl, že zachrání svět a během třinácti minut dosáhl svého cíle. Akorát že vůbec. Kámen mu ukazoval jen to, co chtěl vidět a tam bylo nutné bojovat s armádou posedlých. A kdo to na konec zachránil? Mrazící holčina, která předtím sama porazila Ligu spravedlnosti...

Hadati
29.07.2022 4 z 5

Po seznámení se s nultým Sebevražedným oddílem proti němu bojuje jak Liga, tak i Sebevražedný oddíl X (Harley Quinn a spol.). Maxwell pak ovládne temnou moc, která je i pro něj příliš silná. Nakonec se musí Liga i Sebevražedný oddíl hodně snažit, aby nebylo lidstvo zcela zničeno. Pokračování je snad ještě o něco lepší, než první díl. I když začínám mít pocit, že v poslední době je největší „záporačkou“ světa DC Amanda Wallerová. V tomhle komiksu aspoň odhalíme i kousek její lidské stránky a jejího osobního života.


Hwaelos
04.05.2019 odpad!

Sebeblbější marvelovský event - i Fear Itself, co to plácám... dokonce i Shadowland - byl lepší než tohle. Ploché postavy, zoufalej vývoj děje, nudnej záporák a nulovej dopad. Z Rebirthu už dávám šanci jen Wonder Woman a i tam brzo očekávám, že se to podělá. Zlatá New52.

Lenka.Vílka
24.03.2019 5 z 5

Vítejte v Lize spravedlnosti! Nekrč se tam jako debil, Lobo! Mluvím přece i s tebou!

Začalo to dobře. Tak moc dobře. Úvodní bytka je skvělá. Akce, barvy, budete spokojený. Mě ovšem vadil komentář u hvězdičky: "To si piš Supermane! Na stránkách Supergirl!" Proč to tam dávají? Blbý otrocký překlad! Mají vůbec v plánu vydat i Supergirl? Asi má rande s Nightwingem, tak voba nemaj čas! Prudaaáá. Je nám vysvětleno všechno a konečně dává smysl ta cesta předchozími knihami. Co jsem nepochopila je: Proč se všude v hlavní bitce rubou před Bílým domem? Jako metafora svovody? Přenesení podstaty svobody? Asi. Na každý pád to bylo dokonalý, barevný, akční, brutální.

V polovině knihy na scénu přijde Steve. Ach. No, co dodat. Vždy mi zlepší náladu. Trochu civilna se do zatím buch buch konceptu hodilo a potěšilo. Stejně jako první volba, za kým půjde, když se blíží ten konec světa. Přesto cover sešitu, kde nastoupí je epicky luxusní. Pod krkem ho může držet jenom jedna prdelka z celého vesmíru (vtipné je, že v ději se to nestane...).

A konec? Zničení "vedlejšího" záporáka bylo dojemné. Jak z dojemné romantiky. A záporák původní? Škopková, byste čuměla na plot, jak z toho budete vystrčená! Killer Frost na hrad. Jak jsem si původně nebyla jistá jejím přínosem oddílu, už o něm nepochybuju.

Bomba děj, super kresba, zábava celou knihu. Jo, je to na "ach" i "wow" (kresba i děj), takže všechny vílky tancovaly a krásných pět hvězd na konci mejdnanu nadělily. Mňam. A potom mlask!

B-artX
16.03.2019 4 z 5

Komiks lehce zklamal, první kniha fungovala a krásně pracovala se zajímavou zápletkou. Měla cool atmošku a postavy bavily. Kniha druhá se tak trošku plácá na suchu. Moc neví, kam jít. Autor nedržel pevnou strukturu děje a tak trošku se mu to rozpadá. Příběh je lehce odfláklý. Přesto ale baví, má pár fajn momentů- především rozhovor Maxe a Wallerové na konci komiksu. Také jeho "dobytí světa" ve 13 minutách bylo skvělé. Bohužel komiks asi nebude mít moc veliké následky, což je veliká škoda. Sešit na konci komiksu byl fajn, zajímavý filler. Za mě dobrý, ale očekávání byly jinde.

fvalek
25.01.2019 5 z 5

Jo, tak tohle byl nářez, doopravdy dobrý komiks, pár mušek, ale ve výsledku bezva crossover... :)

Kresba byla dobrá, až na poslední část, tam byla kresba sice taky super, ale já prostě nevím, raději bych celistvý zážitek, než více ilustrátorů, ale v pohodě, to nejde brát jako nějaká chyba.

Co se týče děje, tak ten byl nadupaný, v komiksu je znát, že se nese ve víc drsném stylu Oddílu, Liga je jen na vedlejší koleji, což mě tolik nemrzí... co mě mrzí je to, že ten nultý oddíl, se objeví jen na začátku. Zasloužil by si trošku víc prostoru a i nějaké zakončení, to nastane, ale jen nic moc. I další postavy chtěly víc prostoru (Steve, sice tam byl vložený tak nějak pro nic za nic, ale líbila s mi jeho kapitola). Nicméně akce přímo přetékala, ale nechyběly ani nějaké machinace v pozadí a psychologická stránka věci. Příběh byl občas až hororový (paní co jedla psa), ale zápletka byla prostě skvělá, sice taková jednodušší, prostě zloun udělá zlé věci a všichni dělají zlé věci a boj, ale kdo pořádně prověří to pozadí (+ poslední komiks), tak zjistí, že je to do jisté míry i hodně propracované, což čtenář nemusí nutně vidět. Atmosféra je rozhodně skvěle vypracovaná, děsivá, frustrující, no nechtěli byste to zažít, to bylo fakt úžasné jaké pocity napětí jsem u toho měl. Rozhodně chci pokračování, i když píšou, že to je finále. :( :D

Prostě já jsem byl úplně spokojený, i když někdo nabídne, že to je jen tupá akce... ale fakt, zkuste si uvědomit už v souvislostech prvního dílu, co se kdy dělo a pak si zpětně poskládejte, jak neskutečně promyšlená akce to byla. :D