Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl

Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391104/bmid_liga-spravedlnosti-vs-sebevrazedny--l2D-391104.jpg 4 49 9

Největší hrdinové. Nejnebezpečnější zločinci. Na tomhle světě není místo pro obojí! První velká událost éry Znovuzrození hrdinů DC je tu! Členové Ligy spravedlnosti jsou ti nejmocnější a nejslavnější superhrdinové na Zemi… ale nejsou tu ani zdaleka sami. Sebevražedný oddíl zasahuje ze stínů a odvádí práci, které by se superhrdinové nedotkli ani dlouhou tyčí. Jeho členy drží pod krkem svým ocelovým stiskem ředitelka Amanda Wallerová a dosud se jí dařilo svá monstra a maniaky udržet v tajnosti, ale to teď končí…... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Justice League vs. Suicide Squad #1 , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

SS vs. JL je ten typický druh eventu, ve kterém proti sobě postavíte dva týmy, ale nakonec musí spolupracovat proti větší hrozbě. Nedávalo mi úplně smysl, že Oddíl porazil Ligu spravedlnosti, ale tak to v podobných příbězích bývá, že některé postavě zvýšíte sílu, aby to bylo možné (viz. Hulk proti světu od Marvelu). Ve finále se dozvídáme, že hrdinové a padouši budou čelit úplně prvnímu Oddílu, ve kterém je i Lobo a ke všemu je tu ještě Maxwell Lord, aby to nebylo úplně jednoduché.

Hadati
29.07.2022 4 z 5

Sebevražedný oddíl je sestaven prakticky stejně jako v prvním stejnojmenném filmu. To bylo pro mě z počátku trochu zklamání, protože ve filmu mě tahle skvadra moc nenadchla. V tomhle komiksu jsou naštěstí zajímavější a dokonce dokáží částečně odolávat Lize spravedlnosti, i když je to hlavně pro to, že se nemusí ohlížet na žádná pravidla. Jsou zde i rozumně vpasovány dva flashbacky. Jedním z nich je minulost Maxwella Lorda IV., budoucího hlavního protivníka Amandy Wallerové, druhým jsou osudy „nultého“ sebevražedného oddílu. Je to přesně taková zábava, v jakou jsem doufal.


norrasun
01.12.2019 5 z 5

Kresba famózní, děj mě bavil. Na další příběhy těchhle různorodých partiček se vyloženě těším.

Verousek
28.05.2019 5 z 5

Naprostá spokojenost! Příběh super, z malby jsem nadšená! Těším se na další díl.

TimeLord
01.02.2019 5 z 5

Názov trochu zavádza, lebo „Liga spravedlnosti vs. Sebevražedný oddíl" dostanete v skutočnosti len na začiatku.
Dej sa mi páčil, čítalo sa to dobre, nenudil som sa.

ČKVS
06.01.2019 4 z 5

Dobře a zajímavě rozpracovaný příběh. Jsem zvědav na pokračování.

B-artX
19.12.2018 5 z 5

Skvělý komiks plný super postav se super zápletkou. Za mě naprostá spokojenost. Očekával jsem průměrný hloupoučký crossover, ale toto vskutku předčilo moje očekávání. Příběh dával smysl a působil příjemně cool. Pokud se mi něco velice líbilo, tak první Suicide Squad. Wallerová stále velice sympatická. Doporučuji už jen proto, že nemusíte mít načtený Rebirthy ani Oddílu ani Ligy.

Lenka.Vílka
14.12.2018 5 z 5

("Do you know the enemy? Do you know your enemy? Well, gotta know the enemy, ohaooh! Violence is an energy Against the enemy Well, violence is an energy, ohaooh!"... Know your enemy - Green Day)

Když se dva perou, třetí se směje. V té nejzvrácenější a nejkrásnější podobě. Pointa je jednoduchá. Je tady Sebevražedný oddíl, který musí poslouchat, protože jinak bum. Je tady Liga spravedlnosti, která je...prostě bratři a sestry v trikotu. A potom je tady banda ještě horších zaporáků, protože u nich to bum nenastane. Takže tři bandy bouráků, dalo by se říct.

Začíná se zlehka. Oddíl "oddíluje", ale Liga o pomoc "jich" nestojí. Proto se je rozhodne eliminovat. Oddíl musí eliminovat Ligu, protože ono bum, pokud ne. Za mě super toto: "Fakt musím sejmout Supermana? Jako jsem záporák, ale tohle je, sakra, Superman?!" Cože? Bum, bum, bum, bacha na to.
Ale stejně to je vtipné, když se vzájemně rubou. Protože vy i bez spoileru víte, že se spolu nakonec i přes to všechno spojí. Taková hezká pohádka zabalená v komiksovém příběhu.

Je v tomhle komiksu nějaká postava, která nemá pifku na naší milou Amandu?

Líbilo se mi:
-Je to dobré i pro toho, kdo nečetl předchozí SO ani LS, protože je tam opáčko s Killer Frost, kde se představí postavy a ten zbytek (dobráky) stejně znáte už prostě jenom tak. Sice tam je narážka na to, proč i Batman má Amandy dost, ale nijak se to rozebírá (druhého Batman jsem ještě nečetla, tak nevím, jak moc to bylo vážné).
-Pár orgasmických kresem na dvoustranu. Ale stejná vada krásy jako vždy (v ostatních komentářích, nebudu se opakovat).
-Celkově kresba opět nádherná. Musí. Táhne bonusové bodíky, pokud příběh drhne.

Z čeho jsem zmatená:
-Změna kreslíře kvůli minulosti Maxwella Lorda. Jó, nikomu to nedošlo, když je nahoře napsané, že jsme časem jinde. Ha ha ha. Ale furt lepší než někde uprostřed rubanice. Čili vadí/nevadí. A ta na konci se mi vyloženě nelíbila. Nebejt tam Lobo, why bother....

Co mě fakt naprudilo:
ZAČÁTEK SPOILERU
Co ten konec? Jako že právě ta třetí banda byla předchozí oddíl je jasný i hodně pomalému čtenáři. Ono zakončení je spíš pro postavy komiksu, ne pro čtenáře. Takže komiks bohužel nemá žádný cliffhanger, ale i tak se budete těšit na pokračování...
KONEC SPOILERU

fvalek
30.11.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších crossoverů, co jsem četl, solidně rozjetý. Pro někoho nevýhoda, pro mě však výhoda je to, že navazuje na předchozí díly (sem tam), tudíž propojuje celé univerzum a v knihovničce se mi konečně začíná rýsovat nějaká návaznost.

Co se týče kresby, ta byla skvělá, klasická pro tyhle rebirthy. Kresba v posledním sešitě byla lehce jiná, upřímně, moc mi nesedla, ale asi trefně rozlišila flashback od běžného děje. Klasicky budu nadávat na vazbu a tisk bez okrajů... spousta nejen obrázků, ale i textu nebyla čitelná a musel jsem knihu nezdravě roztahovat, což dělám nerad, protože pa vypadá jako salát. Cca 1 cm okraje z vnitřní strany by je nezabil... Jak psala Lenka.Vílka (jsem velký fanoušek a zdravím): "Nevím jak je to v pevné vazbě, ale kupuji brožované - nekradu." (volná parafráze).

Postavy, jak už to bývá, byly klasické, ale celkově se komiks nesl v duchu Sebevražedného oddílu a Liga byla jen coby vedlejší postavy (to mi vůůůbec nevadí). Hodně mě překvapila Killer Frost, která se tam tak nějak vetřela na tenhle díl, ale byla moc příjemná a nevadila mi. Konečně jsem se dočkal a Enchantress využila své schopnosti, místo aby jí, jako v každém předchozím díle, někdo sejmul v půlce zaklínadla, to je veliké plus (a nebudu spoilerovat, ale těšte se koho sejme!). Trošku mi vadí jak v alternativních obálkách protlačují Harley, kterou sice mám rád, ale v tomhle komiksu měla tak asi dvě stránky a 3 bublinky navíc a víc nic... takže proč z ní dělat takovou hvězdu.

Co se týče děje, byl správně vyvážený v množství akce a bojů a nějaké vnitřní psychologické zápletky. Záporák, jak ten jeden, tak i celý tým, mají podle mě dobrý motiv a jsou vystavění skvěle, takže to podle mě bude vážně epické. Navíc to je sorta záporáků, které ještě moc neznám, takže jsem doopravdy nadšený nejen z toho jak vypadají a co umí, ale hlavně jak zatočí s ostatními. Existence druhého Sebevražedného oddílu byla velmi překvapivá, a i když nedošlo k žádné závěrečné tečce nebo souboji, tak mě komiks doopravdy bavil a naladil mě na další díl, na který teď budu doopravdy netrpělivě čekat. :)

Štítky knihy

vězení, věznice komiksy vězni superhrdinové DC Comics Liga spravedlnosti (JLA) Harley Quinn Sebevražedný oddíl (komiks)

Autorovy další knížky

Tony S. Daniel (p)
americká
2016  81%Joker: Oslava 75. výročí
2013  66%Tváře smrti
2018  65%Vyhlazovací stroje
2015  86%Trůn Atlantidy
2018  86%Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl

Kniha Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce32x
Chystám se číst5x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x