Epidemie

Epidemie https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383537/bmid_liga-spravedlnosti-2-epidemie-k78-383537.jpg 3 30 6

HRDINOVÉ... A HACKEŘI! Liga spravedlnosti rozšířila své řady o nového, zkušenějšího Supermana a dvojici mladých zapálených Green Lanternů. Zvýšila tím svůj dosah a zvětšila moc. Soudržnost týmu nikdy nebyla lepší. A nyní to jediný člověk roztrhá všechno na kusy. Truchlivý manžel plný zášti, který pracuje v skromné předměstské garáži, obrací pomocí svých působivých hackerských schopností proti Lize spravedlnosti její nejmocnější zbraně. Pouhými několika ťuknutími do klávesnice se dokáže zmocnit Cyborga, infikovat Green Lanternův prsten moci a vypustit z řetězu armádu padouchů, kteří mají hrdiny zničit. Dokáže Batman společně se zbytkem Ligy najít hackera a zastavit elektronický útok? Nebo si kybernetická válka vyžádá oběti z masa a kostí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Justice League, Vol. 2: Outbreak , 2016


více info...

Přidat komentář

Kate18
07.08.2022 4 z 5

Ligu napadne neznámý hacker, musí se všichni spojit a hackera najít než bude pozdě, mají tip, kdo to může být. Ale realita je nakonec dost jiná.

MisaNuff
26.09.2021 2 z 5

Nechápu. První díl byl dobrý, ucelený příběh, čekal jsem nějakou návaznost a rozvinutí děje dále. Dostal jsem sice OK rozjezd, strach vypadal nadějně, ale to se nějak vyřešilo na jedné stránce a šli jsme na další příběh. No a tam to šlo totálně do háje. Neorientoval jsem se v postavách. Děj mi přišel nelogický. Hlášky žádné. Finále opět vyřešeno na jedné stránce a nazdar. Nechápu, nelíbilo se.


Wojta777
23.03.2019 5 z 5

O dost lepší než první díl. Vážně o dost. Takhle má vypadat správná týmovka.
Děj navazuje na druhý díl jen okrajově. Takže pokud se Vám (jako mně) nelíbil moc první díl, tenhle se Vám bude číst mnohem lépe a nebude Vás bolet mozek z nesmyslného děje. Liga na pokraji svých sil se bude muset vzpamatovat, jelikož na ně přichází nové nebezpečí. To ono nebezpečí se jmenuje Džin a je to program, který dokáže obejít jakýkoliv bezpečnostní systém. Proto Liga bojuje proti sobě, jelikož tento program dokáže obrátit Cyborga či prsteny Green Lanternů proti Lize. A nakonec monumentální bitva. Co víc si přát.
Kresba je mainstreamová. Nenadchne ani neurazí.
Postavy, které nedostali v minulém díle moc prostoru, dostanou v tomto díle. Třeba Jessica Cruz či Flash. Postavy spolu hezky fungují a je hezké vidět je pospolu.
Dávám 4,5 spravedlivých hvězdiček.

lassse
13.11.2018 3 z 5

Ze začátku to vypadalo, že se knížka oproti prvnímu dílu zlepší, ale byl to jen takový krátký záchvěv. A navíc mi tam jaksi chybí muž z oceli.

Lenka.Vílka
18.10.2018 3 z 5

("Change or die, We're looking for the answers of our lives, Tonight, You gotta change or die, The answer is for you to do what's right, Tonight." ... Change or Die - Papa Roach)

Dost u téhle knihy zamrzí anotace. Protože vy už na začátku víte, kdo je tady padouch, narozdíl od Ligy. Má to ale jeden háček. Po jejím přečtení samozřejmě onoho hackera (Jamese Parmera...taky nemáte radi, když se nějaký civil jmenuje jako hrdina a nejsou příbuzní?) budete chápat. Možná to není morálně správně, ale hodíte ho za to do propasti? Vdovce s dvěma děckama na krku?

ZAČÁTEK SPOILERU
Navíc když vezmu v potaz, jak to bylo ve skutečnosti a kdo je v tomhle příběhu "záporák", měli by tam hodit celou jeho rodinu?
KONEC SPOILERU

Problém téhle knihy je ten, že nenabízí nic nového. A taky to beru jako samostatnou knihu, ne pokračování první knihy. Ano, řeší se tam ten jeden následek, ale dost věcí z jedničky zůstane viset ve vzduchu. A to nepočítám fakt, že tahle zápletka by se dala naroubovat do jakéhokoliv příběhu. Protože collateral damage vzniká skoro pokaždé, když Liga něco řeší. Ať chce nebo nechce. Tak to prostě je.

Takže Liga se (opět) rozpadá na kousky. Mezi sebou mají (opět) neshody. A je jedno, jestli to je Superman nebo "Superman" a Batman. Ty si buď jdou po krku nebo by si spolu nejraději zaplétali copánky. Není nic mezi tím. A přestože v tomhle jsem nudná holka, a Superman je moje nejoblíbenější postava z DC, tenhle princip je už obehranej. (A to jsem myslela, že nic horšího než Clark vzdychající nad Dianou už nemůže být. Jo může.) Takže ve výsledku je to zase velká bitka, která tentokrát nepřinesla něco víc. Ani poslední sešit nebyl uspokojující. Vyřešení situace bylo až moc jednoduché a zbrklé. Ne, tohle Epidemii posunulo do průměru příběhů.

Kdyby se mě někdo zeptal, jaký komiks o Lize mu doporučím na začátek s ní, tenhle to nebude. Není to dost tajemné, rozebírací, psychologický ani temné. Ani to vlastně nemá trochu z jednoho z uvedených. Jenom se tam rubou. A to je málo. Průměr, který zachraňuje kresba. Takže, když je řeč kresbě, tak tedy o ní trochu víc.

Kresba byla hezká, ale ničím nevycházejí z mainstreamového průměr. Ale byla dobrá, barevná. Těch pár velkých kreseb (jako vždy) zkazila vazba. Nečtu vázané verze (nejsem miliónářka), takže tam by to bylo možná trochu jiné, ale hodnotím, co jsem četla. Ale v tomhle díle nebylo nic tak vážného jako Superman vs. Wonder Woman z minulého, takže horší to už jisto jistě ani být nemůže.

fvalek
17.10.2018 3 z 5

Návaznost na první díl, který přinesl spoustu záhad, jaksi chátrá... jaksi velmi výrazně a až na Supermanovu debatu s Lois o "sluníčkách v jádru" a pohřeb nějaké té naprosto vedlejší neznámé oběti, se k tomu nikdo nevrací (přitom by mě fakt zajímalo, co to našli Green Lanturni, odkud se vzala sluníčka, zpívající obři i ty vesmírné chobotničky...). Nicméně po překousnutí tohoto zklamání jdu k ději tohoto dílu - vržení do bitvy s něčím neznámým, kde bez jakéhokoli vysvětlení toho, o co jde, Liga vyhraje, je zase dalším zklamáním, ale dobře, přetrpím to. Následně něco málo z osobních životů, to byla docela dobrá část, která se však obrátila ve velmi matoucí řež, kde napůl byla nová hrozba, napůl ta stará? Pokud to chápu správně, protože mi nikdo nevysvětlil, co bylo to na začátku!! :P
A dále poměrně klasická zápletka, která funguje - všichni proti všem. To se mi líbilo, akce to byla dobrá, boj byl zajímavý, dokonce když překousnu to, že ten hackerský program byl patrně dokonalejší než cokoliv ve vesmíru a vytvořila ho malá holka, tak to byla docela dobře vypracovaná hrozba. Ale ne, musím k tomu napsat, že byla až nesmyslně mocná... Nevím moc co si o tomhle díle myslet, tyhle nové Rebirthy mě asi neoslňují tak, jak by měly... :/