Červené maso

Červené maso https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390189/bmid_harley-quinn-3-cervene-maso-4f5-390189.jpg 4 35 10

Harley se konečně zbavila všech psychotických šašků a už se nemůže dočkat, až se jí život na Coney Islandu vrátí zpět do svých (ne)normálně ujetých kolejí. Smůla! Nejroztomilejší komiksovou antihrdinku čeká největší bitva jejího života! Nejprve se pustí do prohnilého starosty New Yorku, jehož ďábelský záměr s místní bezdomoveckou komunitou je skutečně chutný. Nechutně. Ale znepřátelit si Harley Quinn? I tak mocný politik si může ukousnout příliš velké sousto! A současně se na scénu vrací jedna z Harleyiných dřívějších soupeřek, Harley Sinn. Šílená vražedkyně touží po pomstě a jejím cílem je jeden z Quinniných blízkých. Jestli Harley ztratí lásku, kterou již považovala za ztracenou… kdo se pomstí víc? To zjistíte v příběhu HARLEY QUINN: ČERVENÉ MASO, nejnovější kapitole akčně komediálního trháku, který pro vás stvořili AMANDA CONNEROVÁ, JIMMY PALMIOTTI, JOHN TIMMS a další. Obsahuje hlavní příběhy z komiksů HARLEY QUINN č. 14–21.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Harley Quinn, Volume 3: Red Meat , 2017


více info...

Přidat komentář

Veve721
12.06.2023 4 z 5

Že by konečně Harley Quinn, kterou mě baví číst? Amanda Conner a Jimmy Palmiotti je duo autorů, které poznám už z "Harley Quinn: Šílená odměna" a "Harley Quinn: Výpadek", což jsou příběhy dějově předcházející Znovuzrození hrdinů DC. Zmíněné knížky mě příliš neoslovily, Harley byla docela trapná, fekální humor mi nesedl a ani dějová linka za příliš nestála. Proto jsem měla obavy, ale Červené maso mě mile překvapilo (ač jde o náhodnou koupi svazku č.3 bez znalosti předchozích dílů). Nevím, jak je to možné, ale autoři nečekaně objevili humor. Dokonce i zápletka mě dokázala udržet u čtení, aniž bych převracela očima a hledala únik u jiné knihy. Nebudu tvrdit, že jde o nejlepší komiksové dílko na světě, to určitě ne, přesto oproti mým předchozím zkušenostem s autory obrovské zlepšení. Možná se dokonce poohlednu i po dalších dílech této konkrétní řady, abych se utvrdila v tom, že nejde jen o náhodný jev. Že by nová Harley nakonec nebyla takový odpad, jak jsem si původně myslela?

ArkAngel
31.07.2022 2 z 5

Normálně bych dal asi jednu hvězdičku, protože je tu zbytečně moc překrývajících se dějových linek, ale ten nápad, že město najme kanibaly, aby požírali bezdomovce zní skutečně absurdně, až by to skutečně mohlo někde vzniknout. Ty další příběhy s Power Girl a "Batwoman" z budoucnosti už byly slabší a táhly knihu dolů.


fvalek
13.06.2022 5 z 5

Asi hodnotím hodně pod vlivem okolností, ale pro mě měl tenhle díl všechno, co mě mít. Měl jsem trošku depku, náladu na nic, tak jsem sáhnul po Harley a musím říct, že mi ohromně pomohla a zlepšila mi náladu. Oproti Deadpoolovským komiksům je taková lidštější, a tím, že to je ženská hrdinka, je i taková přístupnější a lepší pro oko. Její osudy jsou oproti jiným hrdinům vhodně odlehčené, a jak ji čtu po delší době, tak mi její humor přijde osvěžující a ještě ne otravný. Když není nálada, a když zrovna nemáte Harley maraton, tak je to opravdu perfektní čtení.

Všechny tři dějové linky mi sedly a přišly mi docela přijatelné a inteligentně napsané. První se Zorcromem byla taková komická aneb jak se dá okecat i diktátor, který si chce podrobit svět. Ukázka superhrdinské logiky, kdy si každý cizí emzák nebo podzemák chce okamžitě podrobit Zemi, aniž by ji vůbec znal. Navíc Atlee a Power Girl udělaly moc hezké cameo a ukázaly, že Harley může být klidně i hrdinka, když zrovna chce. Jinak mě opravdu pobavila část s prdoženkou, ale to je takové guilty pleasure... Další zápletka s kanibaly a bezdomovci se táhne už z předchozích dílů a její vyřešení bylo podle mě skvělé a víc z toho asi nešlo vymáčknout, povedené. Poslední část s dívkou z budoucnosti byla rozhodně zajímavá a snad ještě bude mít nějaké rozřešení. Přestože pak v anotaci kraluje jméno Harley Sinn, měla podle mě tak malou a počínající zápletku, že si to raději nechám do dalšího dílu. Rodiče přijeli, takže bude veselo. :)

DennisMoore
27.02.2022 4 z 5

Líbí se mi, jak se tahle série vyvíjí, protože na sebe nejen pěkně navazuje (což by člověk od série tak nějak čekal, že), ale je díl od dílu lepší. Tentokrát je to především akční černohumorná záležitost, ve které je leccos od mravenčích tvorů a jejich vládce, který si oblíbí pastrami, přes Harley balící Power Girl nebo cestování v čase po gang nájemných kanibalů a návštěvu rodičů. Střelený scénář opět doplňuje rozverná barvičková kresba plná nejrůznějších detailů, a já se těším na další díl.

Terva
16.11.2020 4 z 5

„Asi nejlepší terapií
pro mě teď bude
hodně práce
a srovnanej život“.
(Nahý a zběsilý 1: Mravenci a šílenci)

Dal jsem si cíl. A tím cílem je dočíst všech pět knih, které zatím vyšly v sérii Harley Quenn. Ale nějak mi to nejde. Jak jsem byl upozorněn jedním tvorem zde na DK, zatím jsem spíš negativní. A tak se budu snažit psát tento komentář positivně. Komentáře u povídek se však potáhnou v antikladném rozpoložení. Vidíte, už komolím slova a věty, stejně jako Harley.

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Citát: Kdo po mně hodil vzteklou veverku!?!? (Nahý a zběsilý 2: Pozor, mrzutý diktátor)

Tak jo, mysli pozitivně, piš pozitivně. Jo, už to mám. Strašně jsem se smál letící veverce v sešitě #15 s názvem Nahý a zběsilý 2: Pozor, mrzutý diktátor. Dokázala totiž upozornit na zranitelnost okupanta Zorcoma, za což si vysloužila tryskový pohon přes Central park. Jo, fakt dobrá scéna. Její přistání...a to už je jiný příběh. POZOR SPOILER – přežila – KONEC SPOURORU.
Další veselá věc v tomto svazku osmi příběhů se odehraje v čísle #16. Má ji na svědomí Zorcrom. Jedná se o situaci, když v restauraci dojde jeho oblíbené jídlo. To je pak pěknej bordel, kterej po něm zůstane. Jo, a ptáte se, jak se Zorcrom dostal do restaurace a najednou má oblíbené jídlo? Inu, zeptejte se scénáristy. Ovšem scénka je to veselá. No, tak opět něco kladného.

Citát: Běž se někam zabít! (Červené maso 3: Vysaju ti morek z hostí!)

Abych ukojil tu část obecenstva, co požaduje jen kladné věci, musím nezapomenout na čtvrtý sešit tohoto svazku. Tedy spíše úvodní stranu tohoto třídílného dobrodružství. Tady jsem se fakt dost nasmál. Scéna je brutální, rozdělená do dvanácti oken na jedné stránce, ale, to co se tam odehrává, je krásný příklad černého humoru. Skoro jako „Jedna ruka netleská“. Je to jen přirovnání, DC určitě tento Český film nezná. Vlastně celá ta série nazvaná Červené maso, která začíná sešitem #17 a končí # 19 je perfektní. Konečně jsem se začal pořádně bavit. Je to totální změna. Tato část je dobrodružná, napínavá, krvavá a prostě vás sežere zaživa. Harley Quinn má chvilku zalepenou kušnu a tak jsme vyvarováni i těch jejích, mnohdy až hloupých, hlášek. Červený maso je zatím nejlepším příběhem v tomto svazku.

Citát: Víš, můj slaboduchý příteli, snad už ti došlo, že jak se do lesa volá, tak se ucho utrhne. (Červené maso 1: Hóúmles mantra)

Ve svazku jsou pak ještě dvě povídky. První nese název Závan budoucnosti. Tam se objevuje Batžena, která tvrdí, že Harley Quinn zabila Batmana. Zajímavé, ale je to jen „závan z budoucnosti“. Ale, co mě dostalo do kolen plných smíchu, je pointa této povídky. To, co Harley udělal si zaslouží potlesk. Poslední příběh je jen průměrem, ale je v něm i část srandy s Red Toolem.
No a jsme na konci komentáře. Snažil jsem se ho napsat v pozitivním duchu a to se snad povedlo. Za trilogii Červené maso, která je v tomto svazku, dávám celkový počet čtyř žlutých motýlků.

Citát: Kanibalové?! To mi chcete říct, že ti lidé bez domova jsou požíráni? (Červené maso 2: Redukce abdukcí)

Lenka.Vílka
03.08.2019 3 z 5

Sice to bylo strašně hloupoučký, ale alespoň to bylo pořádně akční. Ale tím to končí. Viz můj komentář k druhému dílu. Ale i tak jsem ráda, že si kupuju jenom Harley z New 52, ne z Rebirthu...

Kristian6378
01.03.2019 4 z 5

Po podľa môjho názoru nepodarenom komikse z New 52 "Láska na první ránu", ale aj nudných komiksoch z Rebirthu, hlavne komiksu "Joker miluje Harley" som dlho váhal či si tento komiks kúpim. Po jeho prečítaní však kúpu v žiadnom prípade neľutujem! Komiks sa vrátil k svojmu pôvodu, a je podobný ako "Šílená odmena" či "Výpadek" čo sú moje obľúbené komiksy s Harley. Je to akčné a srandovné, konečne aj šialené a trochu brutálne. Tento komiks rozhodne odporúčam a dúfam že ďalšie komiksy s Harley sa budú uberať týmto smerom

ČKVS
25.11.2018 5 z 5

Perfektní. Přečteno během pár hodin.

orangerose
14.11.2018 5 z 5

Další super díl s ní =)

Kralicekusacek
12.11.2018 4 z 5

Podle mého názoru jde o nejvíce akční díl z dosud u nás vydaných Harley Quinn - Znovuzrození. Menší akčnost mi trochu vadila na tom předchozím. Toto však je už zase naše obvyklá Harley Quinnová.