Umřít s úsměvem

Umřít s úsměvem https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374201/bmid_harley-quinn-1-umrit-s-usmevem-9ns-374201.jpg 4 83 15

ŠPIČKA SEBEVRAŽEDNÉHO ODDÍLU ROZJÍŽDÍ SÓLOVOU DRÁHU! Jmenuje se doktorka Harleen Quinzelová, ale přátelé i nepřátelé jí říkají prostě Harley Quinn. Její naprosto a definitivně bývalý přítel Joker je sice nesporný korunní kašpar zločinu, ale Harley je zase královna Coney Islandu! A když existenci jejího malého kousku přímořského ráje ohrozí zombie apokalypsa, koho jiného zavoláte, aby nemrtvým ustřelil palici? Na nesmírně hlubokomyslných stránkách tohoto zásadního díla se nejpadouštější padouška celého vesmíru DC spřáhne s kýmkoliv počínaje svou kámoškou Poison Ivy až po největší celebrity newyorské punkové scény, a rozbije kukuč všem, kdo jí brání to pořádně rozjet – živým i nemrtvým. Pěsti sviští, kladiva dopadají, borci budou ztýráni a dámy ovládnou noc!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Harley Quinn: Vol. 1: Die Laughing , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
31.07.2022 2 z 5

Začátek nové řady Harley Quinn přináší zajímavější příběh, než s jakým se čtenáři potýkali v New 52. Mimozemšťan se zamaskoval za krávu, byl namletý do hot dogů a po městě se tak rozšířil zombie virus. Zrovna tahle absurdní zápletka k Harley sedí a k tomu ji sekunduje Red Tool, což je parodie na Deadpoola (který je zase parodií na Deathstrokea). Druhá půlka je pak už o něco slabší. Číst se to dá, ale pořád žádná sláva.

DennisMoore
19.01.2022 4 z 5

Tady se sešli tři lidé, kteří mají rádi Tank Girl alias Tankerku - Amanda Conner, James Palmiotti a já :) Vážně, Harley jako by Rebecce ze šíleného oka vypadla (v závěrečném trojpříběhu i vzhledově), a člověk jen čeká, kdy se na scéně objeví klokaní mutanti. Navzdory všemu, co tady Harley předvádí, a je toho opravdu hodně, tomu ale něco chybí. Možná to celé mělo být ještě o něco potrhlejší, aby mě příběh vůbec nezajímal, nebo měl(y) být příběh(y) o trochu zajímavější, abych se občas nenudil. Nesouhlasím s tím, že samotná Harley vlastní knihu neutáhne - jen to chce jí dát šanci (a tím nemyslím čtenáře, ale scenáristy).


mirec88
06.09.2021 3 z 5

Mám rád Harley Quinn. Jej výmysly a bláznovstvá v New 52 som kedysi čítal a veľmi sa mi páčili. Tak som sa tešil, čo bude v Znovuzrodení. No a... jemne som sklamaný. Je to priemerné. Občas som sa zasmial, občas ma to zaujalo viac, najmä pri tých zombie, ale čakal som od toho viac. Ďalšie časti si po tomto nekúpim.

Terva
26.10.2020 3 z 5

Upřímně,
kdyby lidská rasa vyhynula,
planeta by alespoň
dostala slušnou šanci,
zase se nějak zmátořit.

Po přečtení celkem solidního osobního příběhu Harleen Quinzelové, který mapoval její dráhu v době kdy se seznámila s Jokerem, jsem si tak nějak uvědomil, že komiksy od DC vlastně vůbec nečtu. No a chtěl jsem udělat trochu změnu. Jenže Harley a Znovuzrození hrdinů asi nebyl ten správný krok. V tomto příběhu jsem zjistil, že DC se tak nějak upjalo na nádrže s chemikáliema a nechaj do ní spadnout nebo vhodit hned několik svých „hrdinů“. Navíc vlastně z Harley udělaj lesbu a celej ten její osobní příběh mi začal připadat jako vycucaný z prstu, jen aby uspokojil současný trend a směr. Nejhorší je její mluva.

Citát: A hele. Někdo asi zavolal 911. Před barák právě dorazili první záchranáři...áááá....už je žerou zombie.

Tak že, zatím, co mě to obsahově moc nenadchlo, rozhodl jsem se celou sérii, zatím pěti knih, přečíst a uvést se tak to světa DC, protože v tomto svazku se mi strašně líbil styl kresby a barvy. A jak jsem již jednou někde napsal, základem komiksu jsou dvě věci: scénář a kresba. A když vás alespoň jedno z toho zaujme, není důvod knihu zavřít a nedočíst. Tak že u příběhu „Umřít s úsměvem“ jsem, díky kresbě zatím zůstal. Samozřejmě asi bude hodně záležet na tom, jak se bude vyvíjet celá ta příběhová linie. Zombie příběh v tomto svazku alespoň dodává krvavou lázeň.

Citát: Nikdy, ani za héfolión let, bych nečekala, že to řeknu, ale doufám, že co nejdřív dorazej fízlové.

No, a co dodat závěrem komentáře? Obsahově mi to připadá spíš smutný a některý situace až moc přehnaný. Ve své podstatě jsem se zasmál jen několikrát, ale spíše jsem nevěřícně kroutil hlavou a nechápal. Postavy jsou moc úchylný, než aby byly věrohodný. Záhadnou pro ně zůstala postava parodující marvelovského Deadpoola. Red Toole je důkaz toho, že DC neustále kopíruje cizí hrdiny a snaží se z nich udělat své. Harley Quin mě prostě nepřesvědčila, a jako celek se mi to, krom kresby, vůbec nelíbilo. Jen jsem zvědav, co na nás tvůrci připravili v další knize.

Citát: ...ani skutečný důkazy nezabrání lidem věřit v to, co se jim nejvíc hodí.

fvalek
18.10.2020 3 z 5

Od Harley jsem čekal, že bude časovaná bomba, komiks plný překvapení, svižná akce... Ale výsledek se trošku lišil. Velmi dlouhé a husté dialogy, kde Harley stále opakuje svoje komolené vtipy brzy omrzí a jsou spíše na škodu. Příběhy, oba, byly taky zvláštní, ten první se mi ještě líbil, druhý moc ne. Mix postav byl matoucí, i když došlo k představení - Harley, Harlem, Barley, Marley apod. Celková souvislost s univerzem hodně vázne, takže je to zkrátka takový cirkus na kolečkách, kde nechybí téměř až lesbický vztah s Poison Ivy nebo mluvící telepatický bobr...

Čekal jsem nějakou vtipnost a ano, byla tam, ale stejně tak tam byly věci, co vtipné nebyly, i když měly, a pak věci, co snad ani nikdy vtipné být nemohly. Fekální humor a záchodové scénky. Pak mě dost překvapil mix vtipu a brutality, kdy je třeba první příběh hodně vtipný, ale zároveň v něm fakt moc lidí umře... To mě překvapivě potěšilo, Harley se toho nebojí.

Takže taková směsice pocitů, dobré i špatné části, shrnul bych to ale tak, že jsem opravdu čekal trošku víc.

Storm.b
15.05.2020 4 z 5

Postavu Harley Quinn nelze nikdy brát úplně vážně a podle toho je nutné posuzovat i komiksy s ní. Nečekejte žádná hrdinná dramata o záchraně světa, spíše jen méně či více přiblbé fórky, vcelku krvavou akci a nadprůměrně ukecané dialogy. Nejspíš si za pár týdnů nebudu pamatovat, o čem to vlastně bylo, ale zábava to byla přesně dle mého očekávání. Přečteno na jeden zátah.

Krekrína
14.02.2020 4 z 5

Takže.... Nic extra, ale zase to podle mě není takový propadák jak si většina lidí myslí. Mě osobně to přišlo fajn. Mělo to být vtipné, což podle mě moc nebylo, ale i přes to jsem si to užila.

Kate18
16.11.2019 5 z 5

Ve městě se nešťastnou náhodou dostanou do prodeje párky, které obsahují kousky mimozemšťanů. Každý, kdo sní tento párek v rohlíku, se promění v jakéhosi zombie! Harley a její Harlejky si s tím musí poradit. Vyjdou do ulic a Red Tool přijde k menší úhoně. A Harley dostáva hlad...

V dalším příběhu se z Harley stane punkerka v přestrojení a v klubu vystupují jako předskokani kapele, kterou podezírají z pár zločinů...

r0st4
31.08.2019 1 z 5

Z Rebirth řady už toho mám za sebou docela dost a Harley podle mě patří k tomu jednoznačně nejslabšímu :/ Tu postavu mám hodně rád (proto alespoň ta jedna hvězda), ale tohle místy balancuje na hranici čitelnosti. Nebrat.

KillHurt
18.12.2018 3 z 5

Má to svá světlá místa. Harley je skvělá a utáhla by to klidně sama. Bohužel je v pozici, která pro ní jako postavu není přirozená. Přesto jsem rád za silnou ženskou postavu.

LadyCharlene
08.10.2018 5 z 5

Tenhle komiks byla naprostá pecka! Bylo to vtipné, svižné, akční a sexy. Harley se s ničím nemazlí, leda se svou zvířecí smečkou a Poison Ivy ;). Komiks je rozdělen na tři příběhy, První zombie příběh byl zřejmě nejlepší, poslední punkovej byl taky super, hlavně se mi tam líbilo to vyústění a setkáme se zde i s naším starým známým z Gothamu. Prostřední díl mi připomínal akčňák z 80. let. Byl vtipný, ale mě tolik neoslovil. Tento komiks mi připomněl Šílenou odměnu, což byl opravdu velmi povedený komiks o Harley.

MartyManCZ
07.08.2018 3 z 5

Žádnou hloubku v tom nenajdete. Jsou to pouze příběhy na pobavení...to jen pro upřesnění, aby jste si nemysleli že naskočíte do nějaké epické ságy. Harley je bez Jokera a podniká více či méně střeštěné podnikání se svoji bandičkou povedených přátel. Příběhy jsou trochu přiblblý, ale tak to je asi to co od Harley čekáme. Je to prostě čistá zábava, pokud jste naladěni na její vlnu, tak Vás to nezklame.

Wojta777
07.08.2018 5 z 5

Musím říct, že jsem čekal, že to bude strašný, jelikož většina lidí to říká, ale vážně mě překvapilo.

První příběh o zombie apokalypse se mi velice líbil, jelikož bylo vtipné vidět, že zombie apokalypsa vznikla z hot dogu z emzáka.

Druhý příběh byl kratší, ale také se mi velice líbil. Takový James Bond s nadupanýma hláškama.

A třetí příběh se mi také líbil, jen konec se mi zdál nedokončený. Ale to, že se z Harley stane punková hvězda, aby pak infiltrovala základnu padouchů a našla důkazy, kvůli smrti jejího oblíbeného pošťáka, se mi velice líbilo.

orangerose
19.06.2018 5 z 5

Super komix s ní :)

Lenka.Vílka
11.06.2018 3 z 5

Na začátku nám Harley dost originálním způsobem na pár stránkách ukáže svůj dosavadní život a jak se teď má dobře jako nezávislá svobodná podnikatelka. Potom se rozjede příběh samotný, který má převážně pobavit. Jiný účel nemá. Slova a tužky se opět chytili Palmiotti a Conner, takže kvalita se stále drží.
Jestli tenhle komiks něco ukázal tak to, že Harley sama neutáhne příběh na celou knihu. V šílených epizodkách jí to jde lépe. Ano, není tady sama. Má při ruce svoje bláznivé kamarády, ale ty jsou jenom na ozdobu nebo případnou kremaci. Ale po třiceti stranách nahánění zombíků jsem se začala nudit. Sice se ten zombiismus do světa dostal fakt vtipně (tomu pomohlo vtipné vyprávění z minule jste četli než samotné vyprávění na těch pár stranách), ale dobře, že ve třetině knihy skončil. Harley byla normální. Prostě "sejmi je všechny", ale byla normální, takže rozhodně bod dolu. Protože potom nastoupí Ivy a podle náznaků stejně všichni budou myslet jenom na jedno. Že by? Že se holky konečně odvázaly? A Harley začne hrabat, takže se vítr pozitivně obrátí. A do toho se rodiče vrátí pro svého snězeného syna.

("Přistávat na této planetě ale nesmíme. Podle federace je zapovězená, dokud se dominantní bytosti nedovyvinou. Potrvá jim to ještě tři miliardy cyklů."..."Koukej přistát a už ani slovo o pravidlech!")

Další příběh mě vážně nebavil, ale poslední vylepšil. Agentka v utajení!
První polovina knihy byla ale lepší. Je rozdíl mezi "je to tak debilní, až je to dobrý" a "je to prostě debilní". Přestože mě to mrzí, kniha se mi vážně nelíbila. A být to první komiks, který s postavou čtu, do dalšího se nedám.

Ale pokud vypnete, bude se vám to líbit. Tenhle komiks není na přemýšlení, s tím by do toho měl jít každý. Ale tentokrát mi do noty nepadl...