Ostrov starých ran

Ostrov starých ran https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388156/bmid_green-arrow-2-ostrov-starych-ran-WuJ-388156.jpg 4 37 12

Green Arrow proti Devátému kruhu zvítězil, ale zničení celosvětové zločinecké finanční sítě si vyžádalo svou daň. Oliver Queen i jeho přátelé jsou zbití, polámaní a rozprášení po všech možných koutech. V Japonsku se Emiko Queenová chopí vzpurně luku své matky Shado, asasínky v žoldu Jakuzy, a vydá se do nadpřirozeného podsvětí, aby znovu získala své rodině čest a svobodu. Na tajemném ostrově s vazbami na Devátý kruh a Oliverovu vlastní minulost se Green Arrow a Black Canary musí vyrovnat se smrtícím terénem, robotickými medvědy a domorodou populací, která má tajemství, pro jehož udržení je ochotná zabíjet. Mohlo by to snad být ještě horší? Nejnebezpečnější pár vesmíru DC se domů dostane jen, když přežije vražednou panenskou cestu na palubě Empire Expresu! Nejnovější dobrodružství Olivera Queena začíná na stránkách jednoho kritikou nejoslavovanějších titulů řady ZNOVUZROZENÍ HRDINŮ DC. GREEN ARROW 2: OSTROV STARÝCH RAN napsal cenami ověnčený spisovatel BENJAMIN PERCY (THE DEAD LANDS, TEEN TITANS) a nádherně ilustrovali STEPHEN BYRNE (JUSTICE LEAGUE OF AMERICA: THE RAY), JUAN FERREYRA (NEW SUICIDE SQUAD) a OTTO SCHMIDT (KORVACOVA SÁGA). Obsahuje sešity GREEN ARROW č. 6–11.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Green Arrow, Volume 2: Island of Scars , 2017


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
18.05.2023 3 z 5

Po skvelom štarte prišla dvojka, ktorej sa nepodarilo naplniť očakávania. Nie je to katastrofa, ale po sympatickej jednotke to poroste nie je ono. Dianie na ostrove sa obmedzilo na minimum, takže ak ste od vnadiaceho jednotkového cliffhangeru aj vy logicky čakali drsnú, presvedčivú ostrovnú tajuplnú survival akciu... tak krátko po otvorení dvojky pochopíte, že logika nič neznamená. Všetko sa točí okolo nezaujímavej zápletky, v ktorej GA hrá druhé husle a každú chvíľu kormidlo preberá iná postava. V jednotke boli podporné ženské charaktery fajn, žiaľ ukázalo sa, že akonáhle im v dvojke doprial scenárista Benjamin Percy (Batman Detective Comics) výraznejší priestor, už to nebolo ono. Dlho mi trvalo, kým som sa dejovo chytil. Príbeh je roztrieštený. Tentokrát sa mi nepáčila kresba, čo je divné, lebo jedinou novou tvárou je Stephen Byrne (detská Mera: Proti prudu). Páni Ferreyra (Chlad) a Schmidt (Harley Quinn 5: Volte Harley!), ktorí robili už jednotku, zostali aj v dvojke, napriek tomu sequel nevyzerá tak prepracovane, ako prvý diel. Naopak: vyzerá béčkarskejšie, miestami až odlfáknuto. So sériou zostávam, ale bojím sa, aby nenastal predčasný koniec. Je tam všetko (medvede, draky, jakuza, rýchlovlak pod morom), ale skromnosť jednotky bola úhľadnejšia, než tento bordel. Bonusy: zopár alternatívnych obálok.

MisaNuff
26.09.2021 4 z 5

Pohodová popkornovka. Je to slabší, než první díl. Nechápal jsem před přečtením ty negativní názory na Emiko, ale její díl je fakt nejslabší. Druhá část na ostrově je lepší, no a třetí ve vlaku mi přišla dobrá. Pohodka na jedno dvě přečtení, hloubku tady nehledejte.


uzivatel04658
29.04.2021 2 z 5

První díl jsem si zamiloval, ale tohle mě opravdu zklamalo. Asi polovinu komiksu tam jenom Oliver a Black Canary jenom šu&#!+. Komiks byl tak krátký a přesto jsem umíral nudou. V minulém díle se Oliver ocitnul znova na nějakým ostrově a v druhým díle si tam na začátku prostě Black Canary asi šla zaplavat a odtáhlo jí to trochu pryč, protože je nějaký divný, že nejednou se na tom ostrově objevila. Prostě jenom vylezla z vody a najednou tam byla s Arrowem. Když někde v tří čtvrtině komiksu začne být trochu drama, tak to bylo celkem ok, ale pro mě byl tenhle komiks skoro příšernej. Mě to přišlo zvrácený, nudný a chvilkama mě Black Canary fakt štvala.

Delphín
28.07.2020 2 z 5

První book byl čistý superhrdinský průměr. Tohle je bohužel o level níže. Úvodní story ohledně nevlastní sestry Green Arrowa mě bavil, je to nejlepší část celého komiksu, leč tedy její souboj s drakem už je dosti přitažený za vlasy. Zápletka se zlým hodinářem, který má hodinky vysávající život, však v celém komiksu odstartuje řadu divných dialogů, a totálně nesmyslné chování postav. Narazíme třeba na obří podmořskou železnici, která je napěchována různými diplomaty. Chápu, že se tam Arrow musel kvůli ději nějak dostat, ale udělat to tak, že si vláček zastaví u ostrova, kde je Arrow, aby tam nabrali drogy? Scénárista byl asi opravdu líný. Ale ok, máme ve vlaku Arrowa a spol. mezi světovými diplomaty. Ve vlaku dochází k vraždě, a Arrow míří do akce. Čekáte, že to je ten zlom, kdy se to konečně rozjede? No, ne! Dobrodružství hloupé a plné častého nesmyslného chování, jak ze strany klaďáků, tak i ze strany onoho vraha.
Další problém je politika. Každý máme na dané věci jiný názor. Je nám ukázán osud party dřevorubců, kteří přijdou o práci, jenž se u nich dědí z generace na generaci, kvůli ptákovi. A tak protestují, jeden z nich stylem, který není ok, to uznávám, ale nazvat je hned všechny do jednoho fašisty? To sorry jako. Ale pořád bych to pochopil. Green Arrow je levičák jako bejk, takže se od něj obdobné výlevy očekávají. Jakmile začne mít tyto myšlenky a rádoby vtipné hlášky i nějaká další postava v příběhu, tak už začínám kroutit očima.
Kreslíři se snaží, ale úchvatné panely a souboje Arrowa se šípy tu nečekejte. On se snažil i ten scénárista Percy, ale tohle prostě mu hrubě nevyšlo. V příběhu zbytečně moc politických a sociálních názorů (nepodány zrovna dvakrát nejlépe), špatná práce s postavami, tuna nelogičností a opravdu naivních zápletek, které by mě nezaskočili možná tak v retru. Dost silně doufám, že třetí komiks už mě konečně zaujme, a budu jej moc chválit. Jinak asi tuhle sérii dropnu, protože mám pocit, že Green Arrow absolutně není pro mě, ale vše se může změnit.

Kate18
18.07.2020 4 z 5

Oliver Queen je mrtev, ať žije Green Arrow! Oliver se probudí na tajemném ostrově, kam ho vyvrhlo moře po ztroskotání Inferna. Zanedlouho potká zvláštního medvěda a dokonce domorodce. Musí se dostat z ostrova, pomůže mu v tom nápad jeho otce s podmořským vlakem, který Queen Industries zrealizovalo. Realizace ale neproběhla podle původního plánu, ve vlaku ho čeká překvapení. Naštěstí na celou věc není sám.

orangerose
22.05.2019 5 z 5

pěkně nadupanej díl :)

Wojta777
30.03.2019 4 z 5

Začínalo to tak hezky, ale končilo to nezajímavě.
Když to řeknu upřímně, ani nevím o čem tento díl byl. Byla zde Emiko s Oliverem, kteří bojovali proti hodináři. Poté se zde objevovali robotický medvědi, domorodci, kteří měli tajnou základnu, kde dělali neplechu a v neposlední řadě, jakási Vražda v Orient S v komiksu. Zní to chaoticky? Je to chaotické. Kromě sešitu s Emiko a vraždou ve vlaku je komiks zbytečný.
Ani kresba to nezachránila. Jo je barevná a hezky zářivá, ale některé namalované sekce v komiksu se mi nezalíbili.
Postavy jsou normální, nenadchnou ani neurazí.
Když to shrnu, tak dávám komiksu 3,5 zelených hvězdiček.

KillHurt
23.03.2019 3 z 5

Celé to je jedno velké deux ex machina, ale díky nepřetržité akci na to člověk ani moc nemyslí. Děj je nenáročný a jen lehce se stará o své hlavní postavy. Arrowa řadím mezi ty podařenější komiksy ze Znovuzrození.

fvalek
18.01.2019 4 z 5

Ostrov starých ran byl správně akční, ale na děj a kvality prvního dílu navázal jen maličko. Příběh Emiko byl dobrý, i když takový natlačený do pokračování. Ano, měl své místo, a je rozhodně fajn zjistit, jak to s Emiko "skončí", ale na začátek je to takové nezajímavé. Nebo ne, nemůžu říct nezajímavé, ale když čekáte návaznost na finále prvního dílu, tak je to pak takový pomalý rozjezd.

Následující děj ohledně Ollieho a Dinah (to je fakt pro mě top DC pár snů, a jelikož jsem romantik, tak se u toho prostě jen mile tetelím) byl taky akční, ale možná až příliš. Nejsem zas takový typ, co hledá logické chyby, jak se zde píše v komentářích, jsem tupý konzument komiksů, ale na druhou stranu, proč by měl každý "kvalitní" komiks být nuceně napěchovaný politikou. Tohle je tak napůl, řeší se zde jak akční stránka, což ne ostrově prostě být musí, tak se řeší i politika a právě je veliká škoda, že až na malé záblesky ve vlaku se tu nic politického/ekonomického nevyřeší, chtělo to nějakou tečku ohledně Queen Industries, ta mi chyběla, ale evidentně bude obsahem dalšího dílu. Jinak samotný děj na ostrově jaksi velmi volně kopíruje zápletku Green Arrow: Rok jedna, ne co do počátku, ale co do zápletky ohledně ostrova, opia a spol., jen velmi lehounce a je škoda, že to tak rychle uteče. Když už má Ollie na ostrově Dinah i Diggla a skončí to u jedné exploze, je to smutné. Rozhodně šlo vymyslet víc zápletek a obohatit to... 30 stran navíc už nic nezabije.

Takže tolik asi k ději, jak píši implicitně, byl jsem spokojený tak půl na půl, ale že to je Ollie, tak sklenice je spíš napůl plná. Kresba se mi líbila moc. Vystřídala se zde spousta umělců... no dobře, tolik ne, nicméně se mi esteticky líbí víc Byrne, má fakt krásnou kresbu a jemné vyrovnané barvy (i když finální dobarvení asi nedělá přímo on). Kresba Ferreyra jde přežít, ale má světlé i tmavé chvilky. Opravdu se mi nelíbí některé postavy, když se takhle změní jejich vzhled, byť lehce, tak to ničí celistvost celé komiksové knihy. Světlými stránkami jsou třeba souboje a nebo ty scény z tunelu s odrazem vody, to Ferreyra prostě umí.

Celkově tedy hodnotím spíše kladně, ale jen v celistvosti dalších dílů, a to i těch budoucích. Takhle jako samotná jednohubka je to slabší, ale ne méně kvalitní, zkažené, spíš jen ne úplně využitý potenciál. Ale jak říkám, je to Ollie, tam já do toho prostě jdu. :)

TimeLord
18.01.2019 4 z 5

Zaciatok bol fajn, zošity o Emiko bol zaujímavý. Možno ale keby to trochu viac rozvinuli, bolo by to lepšie. Nasledujúci príbeh na ostrove s Oliverom a Dinah ma bavil, ale ten posledný na tom vlaku... Ten bol zo všetkých najhorší, nudil som sa, neprišlo mi to zaujímavé. Ak to mám teraz zhodnotiť všetko, dal by som tak 70%, škoda toho posledného príbehu.

B-artX
02.12.2018 2 z 5

Ostrov starých ran je pitomá akčňárna plná logických děr a nezajímavých postav. Komiks vypadal podle prolistování a konce minulého dílu slibně, ale jde o pravý opak. Děj je nudný a nicneříkající. Část na ostrově je promyšlená jako kresba dítěte z mateřské školky, a taky tak nějak vypadá. Percy si na ději nedal vůbec záležet. Větší komplexnost můžete hledat ráno na Déčku nebo v textech Ortelu. Nechci říct, že bych očekával něco velikého, naopak, Rebirth beru jako takovou lehkou fajn zábavu. Ale todle nebylo zábavné a rozhodně ne fajn. Část na ostrově vystihuje zkratka wtf. Nejlepší byla scéna, kdy se Dinah po třech týdnech objeví před Olliem a vypadá, jako by právě sešla z mola na Fashion weeku. Její nádherné a čisté kadeře ignorují, že jejich majitelka musí již tři týdny přežívat na pustém ostrově a její oděv vypadá, jako by jej právě koupila z výprodeje v tamním obchodě.

Následně se tam odehrává jedna šťastná náhoda za druhou. Děj neobsahuje ani jeden kritický moment, který by děj dělal napínavým. Vy prostě víte, že to dopadne dobře, vždyť přeci Status Quo funguje, ne? Ale o to nejde, Percy se ani nesnaží o nějaké napětí nebo něco jako krizi. Prostě vám naservíruje jakousi pseudoakčňárnu s tupým dějem a levnými zápletkami. Levný. Ano, todle slovo vystihuje tento komiks. Je to levné. Jako by parta děcek z družiny psala komiks, ale měla dost veliký rozpočet.

Část ve vlaku je ale o něco lepší, to musím nechat. Hlavně díky prostředí je děj zábavnější. Nejlepší je tam ale číšník zabiják, který byl správně cool.
Největší highlight celého komiksu jsou nečekaně první dva sešity s Emiko. Emi je jedna z nejzajímavějších postav Rebirthu. Správná sympaťačka.
Komiks je jinak trash. Nedoporučuji. Rozhodně ne. Tak 45%.

Lenka.Vílka
13.11.2018 5 z 5

("Give me something to believe in, Something that is real, A moment of reflection, What should I believe? ... You Can't See The Forest For The Wolves - Funeral For A Friend)

Ano, ano, ano! Takhle vypadá dobrý akční komiks!
(Takže to nakonec vypadá, že v rámci téhle "série" udávají tempo "jenom pomocníčci", protože jejich příběhy se zdají být lepší než Liga a sólové akce jejích fragmentů. Chci říct. Kdo by před deseti lety řekl: "Ten Green Arrow, to je sympatická postava a vůbec ze starší doby nevypadá jako Petr Pan, já ho žeru!"? Jo, moc by nás nebylo.)

Takže, jestli čekáte, že hned bude příběh pokračovat tam, kde skočil, prr. Nejdřív přijde první sešit, který byl naprosto geniální. Emiko teď a před rokem. Někdo by se mohl divit, jak je možné do té řežby přidat ještě tak účinnou psycho sondu, ale tady se to povedlo. Bylo to vážně skvělý. Rodina je rodina, tak bacha na nás, šmejdi!

("Oliver Queen je mrtvý...ale může Green Arrow přežít bez něj?")

Jak je jasné z anotace, Ollie nezůstane jako kůl v plotě. Ale nejdřív si užijeme trochu dovolené v "Green Arrow style" s něžným okusováním hlav, ale naštěstí to skončí rychle a hurá do akce. A že ta akce je vážně mega. Protože než se dostaneme domů, tak na ostrově se toho taky dost stane. Cestou k návratu do Seattlu se nejen znění lokace, ale i kreslíř (ale o tom až trochu níž). Další děj je super (no spoiler zone) a budete se bavit. Slibuju.

("Šíp s boxovací rukavicí?....Ekvivalent tlumiče.")

Kresba. První polovina pokračuje ve stylu první knihy. Takže dobře. Líbilo se mi to předtím, líbí se mi to i tady. Ale v druhé se změní kreslíř. Nemohu říct, že k horšímu. Kresba je dobrá. Hóódně jiná, než ta první. To je ten důvod, proč tolik bije do očí a chvíli trvá, než si zvyknete. Ale jinak je obojí dobré. Prostě nejen jiný styl kresby, ale i jiná technika.

SPOILER Díl končí návratem do Seattlu a rozdělanou akcí, takže těšení do příštího dílu zaručeno...

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Arrow

Autorovy další knížky

Benjamin Percy
americká, 1979
2019  72%Metal: Temné noci
2018  80%Smrt a život Olivera Queena
2018  71%Ostrov starých ran
2019  86%Město pod hvězdou
2019  85%Smaragdový psanec

Kniha Ostrov starých ran je v

Přečtených46x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce24x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x