Když blesk udeří dvakrát

Když blesk udeří dvakrát https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383544/mid_flash-kdyz-blesk-uderi-dvakrat-In8-383544.jpg 4 104 32

BLESKURYCHLÉ MĚSTO Jmenuje se Barry Allen a je to nejrychlejší člověk na světě. Ale je i mnohem víc. Jak se Flash dozvídá stále více o Zdroji rychlosti, který živí jeho neuvěřitelné schopnosti, objevuje rovněž tajemství vlastní minulosti, o jakém se mu dosud nesnilo. Zjistí, že stvořil Bod zlomu, který přepsal dějiny a vytvořil nový svět. Svět, který pozorují neznámé síly. A když tentýž Zdroj rychlosti, který jím proudí, vyhřezne po celém Central City, zasáhne policisty, zločince i obyčejné občany, musí Flash vycvičit novou vlnu rychlíků, aby své schopnosti užívala moudře. Ale zatímco z některých se stanou jeho parťáci v boji proti zločinu a spletou dohromady skutečný "Zdroj rychlosti", ostatní své takřka božské nadání chtějí zneužít k mnohem horším cílům. A Flash zjistí, že existuje zlo, jemuž ani on neuteče...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Flash: Vol 1: Lightning Strikes Twice , 2017


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
04.10.2023 3 z 5

Nechcem si z toho robiť srandu, už je to totiž značne sprofanovaný (pseudo)ironický (?) vtip, ale toto je naozaj asi taký „ideálny štart pre začínajúceho čitateľa", ako keď niekomu, kto nikdy v živote nevidel ani minútu z Teórie veľkého tresku, pustíte posledný diel a ste znechutení z toho, že nie je dojatý. Na strane druhej, mne chaos a s prepáčením „strašný bordel“ vo flashovkách nielenže nevadí, ale ich dokonca sadomasochisticky vyhľadávam práve čiastočne i kvôli nemu. Síce by som raz rád čítal jeden normálny, pochopiteľný a v dobrom jednoduchý moderný komiks s najrýchlejším mužom sveta, ale pochybujem, že sa niečoho takého odvážneho dožijem. Na Flashovi: Když blesk udeří dvakrát je super, že to zasa raz niekto na mňa neskúša s remakom resp. s novým (koľkým už v poradí?) reštartom, ktorý by sa od originálu líšil len detailmi typu „vrah nezabije Barryho mamu, ale otca“. Takže som vlastne rád, že som po dlhšej prestávke, ktorú som si od Flasha povinne naordinoval, pretože čítať štyroch Flashov do roka si koleduje o stratu duševného zdravia, opäť raz čítal komiks, ktorému som absolútne nerozumel, ale bol pekne a dynamicky nakreslený, parádne nafarbený a zábavný práve svojím nepochopiteľným štýlom. Ale na 4* to fakt nie je. Scenáristicky je tam toho ohromne veľa, čo samozrejme nie vždy nutne musí byť plus (niekedy je to naopak skôr príťaž), ale i to je typické pre flashovky, že obsahujú v jednom scenári zápletky a možnosti, ktoré by si u iného superhrdinu vystačili na päť samostatných kníh.

Deimos
06.07.2023 3 z 5

Efektivní podívaná plná efektů. V tomto směru dokáže Flash zapůsobit. Některé stránky tyto možnosti využívají naplno. Začínám mít ale trochu dojem že tyto (prozatím první) příběhy Znovuzrození hrdinů DC mixují různé příběhové prvky dohromady. Snaží ze být nové a přitom nejsou zas tak nové. Spíš jsou překombinované. Pro čtenáře je to pak spíš matoucí. I kresba, která má potenciál, není tak kvalitní a propracovaná jako u "většího a dospělejšího komiksu" Flash: Znovuzrození, který tu byl dříve a je kvalitnější a myslím, že i srozumitelnější. Přehnaně moc postav a myšlenek a zároveň hlavní hrdina Barry, který je vlastně povahově podobný Supermanovi mě spíš nebavil. doporučím tedy spíš mladším/začínajícím čtenářům, pro které je tato série asi primárně určena. (68%)


Adele02
31.12.2021 3 z 5

3,5*
Byla jsem tu mnohem zmatenější než u jiných sešitů Znovuzrození hrdinů DC a, jak se to zřejmě u někoho jako Flash dá očekávat, je děj neskutečně rychlý, strašně to skáče a chvíli mi trvalo se na tento styl adaptovat. Ale tradičně přišel plot-twist, který jsem tak úplně nečekala.

Terva
28.12.2021 3 z 5

„Ten blesk mi umožnil
používat energii,
které říkám zdroj rychlosti.
To mi dovoluje pohybovat se
naprosto šílenou rychlostí“.

Do mě vlastně Blesk již udeřil a to stejnojmenným seriálem. Bohužel, dlouho jsem pod proudem nevydržel a někde kolem čtvrté řady už mě to nebavilo. Tohle je druhý úder, který jsem dostal od jedné místní uživatelky. (zdravím Lenku.Vílku) Dělá mi to schválně, protože ví, že miluju Marvel. DC je pro mě nejen španělskou vesnicí, ale i vesnicí, která mě moc nezajímá. Inu, dobrá, darovanému Blesku na množství energie nehleď. A po letmém prolistování jsem musel uznat, že alespoň kresba vypadá lákavě.

Malá ochutnávka:
Děkuji za zájem, ale to, že smrt slečny Macyové připomíná vraždu mojí matky, je přesně ten důvod, proč u toho zůstat musím.
Kdyby se ohledání místa činu v mámině případě provedlo pořádně, nebyla by její smrt patnáct let nevyřešená.

Nepletl jsem se, kresba je povedená. Pravda, je tam moc červené barvy, ale to je hlavně tím, že hlavní hrdina, když šílí jako Blesk, je červený. A že toho má tady opravdu dost na práci. Tady se i hodí ten přídomek „Ideální start pro nové čtenáře“. Dozvíte se tady Barryho minulost, strasti i slasti a to, jak do něj blesk udeřil. Čte se to docela rychle a myslím si, že fandové Bleska, i ti starší a otrlejší, toto určitě ocení víc než já.

Citát: Všechny je zabiju, Flashi!

wistar
13.12.2021 2 z 5

komiks s krásnou kresbou a luxusní cenou, ale příběh nejen že je zmatený a hlavního záporáka uhádnete hned, ale místy zdlouhavý (ale některé věci jsou urychlené) a pro nové čtenáře vůbec ne přátelské

NemmamSlov
22.07.2021 5 z 5

"Před pár lety jsem byl nikdo, jen forenzní laborant z Central city. Pak mě jednou v noci zasáhl blesk a třískl mnou v laboratoři o polici s chemikáliemi. Pár dní jsem byl v kómatu. Když jsem se probudil, myslel jsem, že se zatavil svět."

Milo prekvapený. Skôr vyhľadávam Marvel komiksy, ale Flash sa mi páčil. Jedine čo by som vytkol, že mi nevonial toľký počet nových Flashov. Človek je predsa zvyknutý  na jedného hrdinu určitých schopností, pričom v tomto príbeju nadaných ľudí učí samotný Flash používať svoje schopnosti. Na komiks super prepracovaná záporná postava. Mal celkom dobrý dôvod používania svojich schopností k páchaniu nie moc dobrých skutkov a hlavne keď sa hral zo začiatku na dobráka, tak som si ho  obľúbil viac ako samotného Flasha. 

uzivatel04658
10.05.2021 3 z 5

Tohle byl tehdy můj začátek čtení komiksů. Komiks je celkem dlouhý, nebo spíše není krátký, ilustrace nádherná a příběh se mi docela taky líbil, ale četl jsem lepší. Chvílemi mi přišlo, že jsou vlastně postavy Flash a Spiderman snad úplně totožné postavy a to mi docela vadilo. Ale jestli nevíte jaký komiks dále číst, tohle bylo (podle mě) dost dobrý.

wullcann38
25.04.2021 5 z 5

Super komiks líbí se mi zakomponování Znovuzrození hrdinů dc a Odznaku.
Sakra, jakou mám teď chuť si pustit seriál :D

lassse
01.03.2021 2 z 5

Celkem jsem se na Flashe těšil, ale zažil jsem jen zklamání. Chápu, že je to asi pro mladší čtenáře, ale někdy z toho ta naivita a zmatenost vyloženě crčela. Na to, že komiksy mám rád, tak ať se snažím sebevíc, tohle se prostě nepovedlo.

INCOGNITOREADER
24.02.2021 2 z 5

Uf. Upřímně říkám, že kosiksy o superhrdinech moc nemusím a tento je dalším důkazem. Děj mi přišel neuvěřitelně zmatený. Přeskakování z děje do děje bez nějakého hlubšího vysvětlení co a proč se vlastně deje. Na obálce je napsané "ideální start pro nové čtenáře" a s tím nemohu souhlasit. Kresba mi přišla místy nevyrovnaná. Za mě nemůžu doporučit.

Marketplace
17.01.2021 3 z 5

Flashe jsem ve filmu neviděl, komiksy moc nečtu, i když se mi většinou líbí, ale tento mne nijak nenadchl. Skoro hned jsem vytušil, kdo je zápornou postavou a tak nějak celkově to postrádalo napětí. Kresba povedená :)

DennisMoore
09.01.2021 5 z 5

Superhrdinská detektivka v tom nejlepším slova smyslu. Jestli dokážete dříve než Barry uhádnout, kdo za vším stojí, máte můj obdiv, protože já to nedokázal... I když k tomu všechno tak krásně vedlo. Po scenáristické stránce tedy perfektní práce a výtvarná stránka s ní drží krok. Ačkoliv tvůrci rozehrají jednu hlavní a řadu vedlejších zápletek, většinou se je buď podaří uzavřít, nebo ponechat otevřené tak, že to nevadí. V sérii bych pokračoval, kdyby se dál řešilo propojení s Watchmen, ale to se prý dál neřeší, takže uvidíme.

hroubek
09.01.2021 4 z 5

Ze všech hlavních hrdinů DC má Flash nejsložitější historii a časovou osu. A fakt nesouhlasím s tím, že tohle ideální start pro nové čtenáře Flashe. Nicméně pokud Flashe trochu znáte, a osvěžíte si vzpomínky úvodním komiksem Znovuzrození hrdinu DC, tak se chytnete. Ze začátku jsem místy tápal, opět je na vině český vydavatel, který se neobtěžoval, napsat, vysvětlit nebo dovydat New 52. Takže nám chybí dost informacích a trvá, než se zorientujeme. Jakmile se naskočí do hlavního příběhu, tak většina problému zmizí a my si můžeme užít zajímavý příběh Barryho Allena nejrychlejšího muže planety. A je to dobré čtení, které má parádní konec a moc hezky láká na další díly.

trudoš
28.09.2020 3 z 5

Já mám prostě s Flashem ten problém, že mu nerozumím. Zatímco u jiných postav jsem s to - v mezích zákona - jejich schopnosti akceptovat, ta Barryho Allena je pro mě velkou neznámou. On si v podstatě může dělat, co chce, stačí jen nažhavit cvičky. Fajn ale je, že Joshua Williamson si nehraje na Geoffa Johnse, takže se člověk neztrácí v tisíci souvislostech. Určitou znalost postav ovšem vyžaduje, což by samozřejmě šlo vyřešit vysvětlující poznámkou od českého nakladatele, ale to už byste po těch našich chtěli vážně moc.
Zpočátku tu máme původního Wallyho Westa, který by teoreticky neměl existovat. Proč? Tak na to si budeme muset počkat, překvapivě to totiž není na programu dne. Mnohem závažnější je fakt, že superběžců je v Central City najednou nějak moc a Flash se tak musí vyrovnat se skutečností, že už není jedinečný… Celkově lepší standard pro deštivé dny. Jen doufám, že příště se omezí počet nových postav a další špekulace kolem Zdroje rychlosti; připadám si pak jak u Power Rangers.

fvalek
12.06.2020 5 z 5

Flash je od ostatních hrdinů trošku jiný, protože jako jediný musí skutečně bojovat se svými dvěma identitami (ještě Superman, ale ten u nás, z rozmaru trhu, nevychází, navíc neřeší problém dvou identit a boj o čas). Identita forenzního vyšetřovatele a identita Flashe. Která je oblíbenější a častější je asi zřejmé, nicméně celý komiks se točí okolo otázky, jak s tímhle údělem naložit. A právě proto paradoxně přichází na scénu Singularita a noví tempaři. Uleví Flashovi nebo jen přitíží?

Líbí se mi, jak si nehrají na hrdiny, ale můžeme vidět velkou různorodost - hodné tempaře, zlé tempaře, zlodějíčky, tempaře, co to ani nechtějí, tempaře, co by za to dali vše... Dává to velkou diverzitu a reálnost psychologii postav. Stejně jako se pak snaží sjednotit zdroj rychlosti, snaží se i Flash sjednotit obě své identity, což je u jeho postavy obrovský pokrok.

Hlavní záporák v podobě Godspeeda a sekundární padouši jako Singularita a "velký bouřový doktůrek", potažmo malí zlodějíčci, sice nebyli kdovíjací velcí nepřátelé, ale odvedli dobrou službu, a i když vždy nadávám, že tohle fakt nejsou starty pro začínající čtenáře, tak tady to hezky fungovalo a start to byl pěkný. Super byl i náznak na Watchmeny a crossover Odznak, spokojenost. :3

3DD!3
03.06.2020 4 z 5

Příjemná mainstreamová jednohubka. Flashe moc neznám, takže hromada těch tlachů o zdroji rychlosti a hojení a nějákých ultimátních záporácích jako je Dr. Zoom jde mimo mě, ale příběh drží dobře pohromadě. Učitelování, nová kočka i zajímavý záporák. Kresba je hodně podařená, škoda že se nepověnovali víc tomu Komediantovu odznaku, ale na to si musíme zaplatit ještě jeden book.

Kate18
03.04.2020 4 z 5

Kresba super, dynamika hodná Flashe. Scénář taky skvělý, při čtení se ani chvíli nenudíte.

Barry Allen je zpět. Central City se prožene bouře způsobená Zdrojem rychlosti a zasáhne spoustu lidí. Z nich se nyní stávají noví tempaři, ale ne všichni se rozhodnou pro využívaní schopností pro dobrou věc. Navíc je tu Singularita proti které stojí Flash. Musí zjistit, co je to zač a oč ji jde.

Prince_of_book
20.10.2019 4 z 5

Tak I já už jsem sáhl po nějaké "obrázkové" knížce. Sleduji seriál Flash a tak jsem si řekl, že by bylo fajn si o něm i přečíst. Jakožto nováček v komiksovém světě mi chviličku dělalo problémy určit, jak jdou ony textové bubliny za sebou, ale když jsem se do toho dostal tak už jen stránky mizely sami od sebe.

Příjemné odreagování od klasických knížek a myslím, že určitě nebylo poslední.
Čteno společně s druhou knihou: Rychlost temnoty

8,5/10 pro obě knížky.

hurikan123
08.09.2019 4 z 5

jako že nečtu DC... dobrý!

Voliarty
15.08.2019 4 z 5

Tak to bolo dlhé. Však to aj obsahuje 9 zošitov. Prvý je tak trocha zmätočný a podľa mňa, ak aspoň trochu nepoznáte DC Comics, tak budete tápať. Ten zošit naťúkáva otázky ohľadom stratených desiatich rokoch a niekoho, alebo niečoho, čo našich hrdinov sleduje. Táto záhada sa ale ďalej nerieši, miesto nej tu dostaneme masívny príbeh, v ktorom sa toho stane dosť. Najprv tu máme zrod nových rýchlikov. Čo je zaujímavé, ale podľa mňa z toho pán Wiliamson mohol vyťažiť omnoho viac. Jediné, na čo tá linka slúži je, aby tu bolo o čom kecať (niekoľkokrát Flash povie, že ho baví učiť o Zdroji rýchlosti) a na to, aby mal Godspeed po kom ísť. Ináč tá linka vyšumí veľmi rýchlo do prázdna. Čo sa týka tohto Godspeeda, tak ide o zaujímavého záporáka, s ktorým som bol spokojný a ktorý bol správne desivý. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na vedecko-teroristickú organizáciu Singularitu, ktorá taktiež spôsobila nemalé problémy. Taktiež ma potešili niektoré pomrknutia pre tých, ktorý Flasha a jeho históriu ako-tak poznajú. Síce sa linky uzavrú, tak aj tak ostane pár otázok. Ale nebojte, podľa internetu nám na všetko Wiliamson v neskorších dieloch odpovie, takže ostáva dúfať, že sa ich dočkáme aj my.

Čo sa týka kresby, ide o klasický mainstream, čo ale musím vyzdvihnúť, je vzhľad Godspeeda, ktorý je naozaj super.

Ide teda o slušný superhrdinský komiks, ktorý pekne odštartováva novú Flashovú sériu. Kúpu podľa mňa neoľutujete.