Konfrontace zdrojů

Konfrontace zdrojů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481311/bmid_flash-9-konfrontace-zdroju-6v9-481311.jpg 4 11 4

V sevření... zdroje síly? Flash musí v knize FLASH 9: KONFRONTACE ZDROJŮ odhalit tajemství nových zdrojů, které objevil v příběhu Válka Flashů! Skrývá se ve zdroji moudrosti, zdroji klidu a zdroji síly klíč k obnově Flashova světa? Nebo představují ještě větší hrozbu? Po Válce Flashů je Flashův svět vzhůru nohama a spojenců mu zůstalo jen pár. Commander Cold, policista z budoucnosti, ztracený v čase, je jako partner přinejlepším nespolehlivý, ale Barry potřebuje jeho pomoc proti vzdušným para-andělům a Ranařům Tricksterovi a Heat Waveovi, obzvlášť ve chvíli, kdy Ranaře zdroje síly a moudrosti promění ve smrtonosnější, překroucené verze jejich bývalých já. Dokáže však Cold zvrátit situaci, když pak zdroj síly nečekaně promění i samotného Flashe?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Reckoning of the Forces , 2018


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
17.09.2023 5 z 5

Vlastně moc dobrý a při zemi díl!

Celý tenhle díl je fajn. Po dlouhé době nekomplikovaný milonem postav. Ale místo toho jsem dostala přímé dobrodružství se zdroji. A je mi úplně jedno, že vlastně celý díl působí jako vata. Chtěla jsem klasická dobrodružství Flashe? Chtěla. A tady jsem to dostala. Vážně mi to chybělo. A jo, na konci se vlastně dozvíme, že děj bude pokračovat tam, kde měl pokračovat na začátku tohohle dílu. Ale tuhle odbočku potřeboval především Barry. Aby si dost věcí uvědomil. A já si to s ním moc užila

Moc bavil Commander Cold. Jenom jsem doufala, že se za oponu jeho postavy koukneme víc. Ale potěšilo, že i tak prošel stejnou cestou poznání jako Flash. Takže moc ok.

(Jako vždy...kresbu už neřeším. U Flashe je vždycky top.)

Voliarty
07.02.2022 3 z 5

Flash sa zase celý komiks niečím deptá (tentoraz tým, že chce, aby všetko bolo ako predtým), aby na konci zistil, že vlastne nemusí. A som trochu otrávený, lebo to končí pozitívnym Flashom, ale mám pocit, že vo Flashovi 10 bude Barry sa zase trápiť niečím až do poslednej strany. Vlastne tak, ako je to v celej tejto sérií. A mňa to už nebaví.

Ale samotné príbehy neboli zlé. Mám rád Ranařov. Ale mám pocit, že niektorí ich členovia nemajú šancu vyniknúť, keď sú spolu. Preto som vďačný za ich sólové príbehy. Páčili sa mi postavy Trickstera a Heat Wavea. Páči sa mi, že sa ich Williamson snaží písať komplexnejšie, ako len, že sú zlí, lebo sú zlí. (SPOILER: Trickster napriek všetkému je stále dieťa túžiace po rešpekte a rodine. Heat Wave je zas obeťou svojej vlastnej posadnutosti. Vie o tom, ale nevie si s tým poradiť. KONIEC SPOILERu). A musím dodať, že ďalšie zdroje sú omnoho lepšie spracované, ako boli v seriáli Flash. No ale to by musel byť Williamson naozaj zlý scenárista, aby ho kvalitatívne prekonal henten seriál.

Commander Cold nie je síce nejaká super originálna postava, ale bavil ma. Rovnako aj riaditeľ Wolfe, ktorý je klasický výbušný a nervný riaditeľ väznice, ktorý by najradšej videl všetkých metaľudí pod svojím zámkom.

Chválim kresbu pri oboch príbehoch, i keď uznám, že v prvom príbehu sa mi páčila viac.

Akože komiks to nie je zlý, ale samotná postava Berryho a jeho večné nariekanie mi lezie krkom.


memphisz
03.02.2022 2 z 5

Už je to dost nuda. Příběhy stále jako přes kopírku. Tentokrát z 25. století přicestoval vyhořelý polda, který se převléká za jednoho Ranaře. Do toho se vedle zdroje rychlosti objevují nové zdroje síly, klidu a moudrosti. A výsledkem jsou generické bitky s Ranaři posílenými o nové zdroje. Flash na konci zjistí, že na všechno nemusí být sám (jakože, ano - už zase) a vydá se na zkušenou za hledáním zdrojů, aby zase mohl být nejrychlejší muž planety, což jak upozorňuje na začátku každého sešitu, nyní není, protože prohrál jeden závod a moc ho to trápí. Jo a v epilogu se samozřejmě objevuje nová verze Flashe, padouch True Flash (Hunter Zolomon). Už by to chtělo vyměnit scénáristu, Williamson je očividně vyčerpaný...

fvalek
31.12.2021 4 z 5

Flashova série je hodně našlápnutá a jsem rád, že tak nějak táhne celé rebirthové universum k nějakému cíli. Ale u tohohle dílu mi přišlo, že jsme trošku odbočili a sice se zkoumají zajímavé a důležité věci, ale je to trošku očekávaná forma. Zjeví se nový zdroj, někoho nakazí, Flash mu pomůže... A takhle dokola. Ne, že by to bylo špatné nebo nudné nebo hloupé, ale je to takové točení v kruhu, které člověk prostě čeká a pak záleží, jestli v tom najde zalíbení, nebo budu netrpělivě čekat hlubší zápletku ohledně nových zdrojů.

Je moc dobře, že Barry se vymanil z nějaké depky, která panuje posledních pár dílů. Problémy se zdrojem, problémy s Wallym, problémy s Iris... Už toho bylo trošku moc a nepříjemně se to táhlo. Barry má konečně emoční volno a může se věnovat reálným problémům. A že to jsou problémy! Tři nové zdroje, které jsou dost nevyzpytatelné a vypadá to, že vlastně jsou od podstaty zlé. Jejich manifestace na "nakažení" určitých postav ale byla, jak píšu víc, docela rozporuplná. Raději bych se věnoval obecně těmhle zdrojům než řešil kdo je v sobě má a jak mu pomáhat podle stejného mustru.

Zajímavý byl sněm Flashů, ten se mi líbil a má něco do sebe, aby Barry vyslyšel jejich rady. Těším se na další díl a snad bude cesta přínosná nejen pro Barryho, ale i pro čtenáře. :)