Smrt a zdroj rychlosti

Smrt a zdroj rychlosti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502380/bmid_flash-12-smrt-a-zdroj-rychlosti-0sQ-502380.jpg 4 10 4

Zlo vytrženo z okovů! Flash se navrací s novou misí, novým pohledem na věc a zbrusu novým ústředím tempařů. Nejrychlejší žijící člověk však zpomaluje, což se dá vysvětlit jen jediným způsobem: zdroj rychlosti odumírá. Zdroje síly, moudrosti a klidu mají nebezpečný vliv na energii, pohánějící super-tempaře z DC univerza, a před Flashem leží nemožný úkol: zachránit životy přátel, ovšem za cenu, že navždy ztratí vlastní schopnosti. Dokáže přesvědčit ostatní tempaře, aby našli lék pro umírající zdroj rychlosti, nebo se dotyčný zdroj nadobro vytratí? Toto akcí nabité dobrodružství najdete ve dvanácté knize Flashe s podtitulem Smrt a zdroj rychlosti, obsahující sešity Flash č. 76 – 81. Autorem scénáře je Joshua Williamson (Nailbiter, Liga spravedlnosti vs. Sebevražedný oddíl), o výtvarnou stránku se postarali Rafa Sandoval (Hal Jordan and the Green Lantern Corps, Catwoman) a Jordi Tarragona (Green Lantern, X-Men Legacy).... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Death and the Speed Force , 2019


více info...

Přidat komentář

Voliarty
07.04.2024 3 z 5

Je to nejaká doba, čo som čítal posledné číslo. Možno aj preto som sa na začiatku mierne strácal, prečo je zase Berry na nože s Wallym, Avery a Iris. Ale zase, ak si dobre pamätám, v tejto sérií je neustále s niekým na nože.

Čo sa týka príbehu, tak ma téma ďalších zdrojov moc nebrala. Nehovorím, že to bolo celé zle, som ale rád, že sa to s nimi už vyriešilo. Viac ma bavili Ranaři a ich príprava na ďalší diel. Dosť sa teším.

S Black Flashom som sa stretol po prvý-krát, preto neviem zhodnotiť ako verne jeho predchádzajúcim verziám ho Williamson píše. Ale na to, že by to malo byť stelesnenie smrti, tak mi prišiel celkom slabý. To, ako si Flashovia podávajú medzi sebou Steadfasta, aby na neho Black Flash nemohol mi prišlo, ako by bojovali s obyčajným tempařom a nie stelesnením smrti. A taktiež nie som fanda toho, že Black Flash rozpráva.

Toto asi bude spoiler, takže SPOILER: Potešil ma návrat Huntera Zolomona. Ja mám tohto zloducha rád. Je silný a motivácie má pochopiteľné a sympatické. I keď sa tu moc nepredviedol a mám mierny pocit, že ho Williamson vrátil do hry len preto, aby vyriešil celú tú situáciu ohľadom zdrojov. Čo je mierna škoda. KONIEC SPOILERu.

Taktiež taká výčitka k tomu Rýchlostnému laboratóriu, do ktorého sa vstupuje cez ten obraz. Majú to nejak ošetrené? Napríklad kedy vyjsť a vstúpiť? Lebo Berry len tak vyjde a natrafí na Iris. A predstavme si teraz, že ste obyčajný človek, obdivujete obraz a zrazu z neho pomaly vystúpi Flash. Asi by ma porazilo. Ale zase, obyvatelia Dc vesmíru sú na podivnosti asi zvyknutí.

Smrt a zdroj rychlosti je štandardný Flashovský príbeh od Williamsona. Je to zábavná jednohubka. Len tie ďalšie zdroje ma moc nebrali. A to vyriešenie situácie ohľadom nich mi prišlo mierne z prstu vycucané. Aj preto dávam len tri.

Lenka.Vílka
21.09.2023 5 z 5

Tahle kniha je prostě zábava!

Starý dobrý Flash v plné síle. To jsem dostala v téhle skvělé knize. Moc se to povedlo. Příběh dál pracuje se zdroji a jaké to má následky a jak to ovlivňuje ostatní věci. A musím říct, že to bylo příjemné čtení. Ke konci navíc strašně napínavé. Tady nechci moc dál psát, ať nevykecám něco, co nemám.

Na druhé straně jsou Ranaři a ti se šikují. Konec je tedy po téhle lince trochu zvláštní a rychlý. Ale předpokládám, že další díl to dorozebere.


memphisz
04.11.2022 3 z 5

Už mě ani nebaví k tomu psát unikátní komentáře. Až na pár zářných výjimek jsou všechny díly na jedno brdo. Když se podíváte na 11 mých předchozích komentářů k této sérii a vezmete hůře hodnocenou polovinu, tak totéž lze říci i o tomto díle. A to vypovídá za vše.

fvalek
01.11.2022 3 z 5

Jo, starý dobrý Flash. Těžko uvěřit, že jsem se od bouře tempařů dostali až sem. Je pěkné, že se opět, nebo možná stále ještě, věnujeme novým zdrojům, protože to je velká zápletka, kterou je nutno vyřešit. Flash je příliš měkký, aby situaci nějak řešil, a bohužel to odnáší jeho rodina. Jednat ho donutí samotný zdroj, který se snaží situaci řešit po svém a já osobně neříkám, že smrt je nějaké řešení, ale na druhou stranu si říkám, že rozhodně není škoda trošku provětrat nové postavy, zejména nové zdroje. Nicméně návrat některých tempařů je už neustále se opakující písnička, která je opravdu v naprosto každém díle. Začíná to být trošku na jedno brdo a Barry začíná být vyobrazován jako dost neschopný a nemožný. Jasně, ono se to nakonec nějak vyřeší, ale kolikrát se už stalo, že musel za Barryho situaci vyřešit někdo jiný, nebo že jím vymyšlené řešení byla zase jedna velká měkota. To, že Flash už dávno není nejrychlejším tempařem je jedna věc, ale to, že se stává pomalu až vedlejší postavou svého vlastního příběhu, to může dopadnout ještě dost špatně.