Kdo je Oracle?

Kdo je Oracle? https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427502/bmid_birds-of-prey-1-kdo-je-oracle-gvi-427502.jpg 4 39 10

Někdo chce hacknout Gotham! Pro Barbaru Gordonovou není tajemství ničím cizím. Je dcerou hlavouna gothamské policie, Jima Gordona...a také pouliční samozvanou strážkyní pořádku známou jako Batgirl. Až doteď však nikdo nevěděl, že jistou dobu působila jako Oracle, nejmocnější hackerka planety. Jméno Oracle začal používat někdo nový a Batgirl se honí po celém Gothamu za přeludy. Po boku jí stojí dvě srovnatelně nebezpečné samozvané strážkyně – Dinah Lanceová, rocková hvězda a hrdinka známá jako Black Canary, a Helena Bertinelliová, smrtící špionka přezdívaná Huntress. Dokáže tato nesourodá trojice včas odhalit tajemství nového Oraclea a porazit zloduchy? Nebo Birds of Prey někdo přistřihne křídla, než se jim vůbec podaří vzletět? Zjistěte to v knize Birds of Pray: Kdo je Oracle?, kterou začíná zcela nová éra nejlepšího superhrdinského týmu Gothamu od autorek Julie a Shawny Bensonových (TV seriál The 100) a výtvarníků Claire Roeové (VERTIGO QUARTERLY SFX) a Roge Antonia (NIGHTWING). Obsahuje sešity č. 1–6 a BATGIRL A BIRDS OF PREY: ZNOVUZROZENÍ č. 1.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Who Is Oracle? , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
05.08.2022 2 z 5

S těmihle samostatnými sériemi ženských hrdinek mám jeden problém... vznikají totiž jenom proto, aby byly. Místo toho, aby je tvůrci stavěli proti seriózním padouchům, nechají je na druhé nebo třetí koleji a tak bojují proti... hadím lidem. Už samostatná řada Harley stála víceméně úplně bokem, tohle je na tom podobně, ale aspoň nějaká provázanost vidět je. Nechte už konečně hrdinky bojovat po boku "velkých kluků" a nedělejte z nich něco druhořadého, protože hloupé scénáře a nudné protivníky, kteří se objeví a zmizí, si fakt nezaslouží.

OsolenéKnihy
20.02.2021 3 z 5

Popsala bych to jako ideální úvod do světa komiksů pro ty, kteří se s nimi ještě nesetkali a zároveň jako něco, co náročného čtenáře úplně neuspokojí. Z prvního dílu není moc patrné, kam to směřuje a hlášky mi občas připadaly jako strašné vykopávky, ale přesto je tady akce jednoduššího rázu, kterou si lze užít a na pokračování v sérii naláká.

Komiks jsem četla ve spolupráci s Nakladatelstvím CREW, za což moc děkuji. :)


wullcann38
11.02.2021 4 z 5

Kdo je Oracle? Tak při koupi jsem čekal že ta ,,Oracle" bude Barbara Gordonová a hele ono ne.
Nevím, jestli tuhle knížku Crew vydala kvůli filmu který v době šel do kin, a nebo kvůli tomu že skončil All star batman.
Tipoval jsem že to bude nějaké první seznámení postav, ale oni už se znali,takže asi cajk.
Kniha funguje dost dobře, akorát si musím zvykat že tahle Huntress není Huntress ze seriálu Arrow.

Lejčís
10.01.2021 2 z 5

čekala jsem velkou záhadu, napětí, dynamiku.. ale ničeho z toho jsem se tak úplně nedočkala.. bohužel mě nijak zvlášť neoslovily ani ilustrace. Nicméně příběh je zajímavý, čtivý a jedná se o super čtení na jeden večer.

Kate18
27.06.2020 4 z 5

Batgirl musí vypátrat, kdo je Oracle. Požádá o pomoc svou bývalou parťačku Black Canary. Ta se rozhodne jí pomoci a vydávají se po stopě. Ta je dovede až k italské mafii, ale když vyslýchají podezřelého, který by je k Oraclovi mohl dovést střetnou se s tajemnou Huntress. Nakonec ji přemluví, aby se k nim také přidala a pomohla jim v pátrání, protože mají stejný cíl.
Hezký příběh, ve kterém je spousta hadů a ptáčků!

fvalek
04.06.2020 4 z 5

Jediná nevýhoda tohoto komiksu je velký, žlutý, křiklavý přebal s motivem filmu Birds of Prey s Harley Quinn, což může být bráno pomalu jako klamavá reklama, protože komiks a film spolu nemají až na dvě vedlejší postavy pranic společného. Ale k vnitřku...

Nemusím batmanovské příběhy a bál jsem se, že Batgirl bude hodně batmanovská - tím se rozumí málo schopností, málo superhrdinství, ale prostě spousta násilí a detektivní práce. Tady to ale bylo hezky vyrovnané a dalo se to snést. Postavy byly výrazné, ale neotravné, velmi povedené. Životní příběhy mě zaujaly (hlavně Huntress, ale třeba i u Dinah, protože ta v Green Arrowovi není nijak řešená po stránce originu) a i vedlejší postavy a záporáci byli super. Opět narážíme na slavný komiksový problém - taťka nepozná dceru kvůli škrabošce na očích, ale jsme v komiksu, takže neřeším. :D

Zápletka byla povedená a logicky pěkně uspořádaná, zpočátku nudné téma "Kdo je Oracle" vlastně vůbec nebylo ústředním tématem, což je jedině výhoda, protože to bylo o ničem. Fenice, hadi a mafie byli mnohem šťavnatější sousto. Co mi přišlo takové na nic byly přehnané snahy o vtipnost. Ono to do jisté míry vtipné bylo, přirozeně pomocí promluv - "Bude v pohodě, měl helmu", ale nějaké pokusy jako ke každé lokaci připsat rádoby vtipnou poznámku... bylo to zbytečné, komiks by fungoval skvěle i bez toho a celé jsem to bral spíš vážnější, takže tohle mě otravovalo a byly to takové výkřiky do tmy, kdy vám někdo diktuje, kdy se smát, ale přitom tam nic vtipného není.

Ve výsledku tedy super komiks se skvělou zápletkou, který se vyklubal s malého očekávání a tak trošku "second-handvého" složení postav aneb i vedlejší postavy mohou utáhnout svou sólovku. Těším se, co bude dál, ale Dinah byl radši viděl s Olliem, třeba příběhy nějak propojí. :)

MartyManCZ
22.05.2020 4 z 5

Je to jednodušší a určitě mířeno pro mladé čtenáře, potažmo přímo na mladé čtenářky, pro které to může být dobrý komiksový start. Woman power dobrý, já holkám vždycky fandim a nebylo to tady nějak příliš invazivní. Bylo to milé a zábavné.

Lenka.Vílka
03.03.2020 4 z 5

"New Beginning - Trapt"

Ten příběh není ničím zvláštní. Vlastně mě na konci nijak nepřekvapil. A četla jsem to stejné už v hodně variacích.

Myslím, že se scénář snažil být možná i vtipný. Ale já si připadala jako při sledování marvel filmu. Nebo seriálu ze stanice CW (tam bude mít série asi největší základnu fanoušků). Něco tam je vtipného a vy se jenom tak lehce usmějete pod fousy, zatímco dvě řady za vámi se třískají. Protože jsou o dekádu mladší.

Mladším se to asi nebude zdát jako "to už jsme viděli hodněkrát". Možná je tam i něco šokuje. A na poslední klasickou stranu "to" nebo "tamto" budou valit bulvy.

Dějově to bylo ale hezky poskládané. Ohledně minulosti holek, dobře zakomponované. Kdo je Oracle? Vždyť to jsem já, Barbara! Takže se spojí s Dinah a Helena se prostě "připlete". Je to jednoduchý a přímočarý.

Ale ten komiks má štěstí. Má neskutečné kouzlo. Fajn, holky jsou sice stejně naivní, jako je i děj samotný, ale...má to kouzlo. A něco se furt děje. Bohužel zde není nic na zamyšlení nebo hlubší myslový bádání. Je to taková jednohubka.

Kresba. Hned jsem si vzpomněla na Krysí královny. Taky takový trubky. Kresba mě trochu mátla. Jednou dobrá, potom skok a těžkej průměr. Dělali na ní dva lidé. Někdy zvlášť, někdy spolu. Celý mě to mátlo.

Komiks vyšel, pro mě s naprosto nepochopitelnou, papírovou reklamou na film Bird of Prey, který šel do kin ve stejnou dobu, kdy kniha vyšla, přes obálku. Nebylo to vhodné, když obsazení "ptáčat" je jiné. Ale co by hodný vydavatel neudělal pro pár $$$.

Áňa 998
03.03.2020 4 z 5

Za mě super akční komiks, se silnými postavami a dobrou zápletkou :-)

Nekro
20.02.2020 3 z 5

Birds of prey: Kdo je Oracle? je dobrý komiks. Ale asi nie som ten komu je určení. Je skôr určený pre mladšie -nást ročné dievčatá.
Ma viaceré zvraty, ktoré som nečakal, hrdinky sú dobre napísané a prostredníctvom flash backov pochopíte aj prečo sú také aké sú. Bohužiaľ oproti sérii Batman Detectiv comocs sa nedostavil ten wow efekt. Ale ako píšem vyššie, je to možno tím že nie som jeho cieľová skupina.