Batman: Noc nestvůr

Batman: Noc nestvůr https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383538/batman-noc-nestvur-itV-383538.jpg 3 47 14

Velký batmanovský crossover! Batman, Detective Comics i Nightwing... tři řady se potkávají v téhle knize! Ke Gothamu se blíží bouře století. Jeho strážci jsou připraveni na nejhorší... ale nemají ani tušení, co se na ně řítí. Díky machinacím doktora Huga Strange, se s bouří objevila i vlna monster. Obří bytosti se prodírají ulicemi a ničí všechno kolem. Zvládne Temný rytíř a jeho spojenci zabránit katastrofě?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: Night of the Monster Men , 2017


více info...

ArkAngel
ArkAngel
05.08.2022 2 z 5

Nevím, jestli byl úplně dobrý nápad dávat crossover takových rozměrů hned ze startu Rebirthu. Obří monstra jsou něco, s čím se nepracuje úplně snadno, ale jejich design i schopnosti byly celkem slušné a mohlo to i fungovat, kdyby najednou tvůrce nenapadlo, že v monstra promění i Nightwinga a Gotham Girl a vše pak vyřeší jednoduchou rvačkou s Hugem Strangem. Kresba je fakt super, ale scénář není příliš promyšlený a po pár sešitech to jde fakt vidět a ke konci asi nejvíc, protože je to jako rychlovlak.

MartyManCZ
MartyManCZ
05.02.2021 2 z 5

Mega-monstra se do Gothamu nehodí. Noc nestvůr byl zase díl který mě nebavil. Proč je ten rebirth Batman tak kolísavý? ...ale můžeme být rádi, že tam jsou i ty lepší booky. Crossover crossoverů...nevim no, autoři se asi vyblbnuli. Rubačka, ale ne moc dobrá...nevnímám tenhle příběh nijak zásadně. Kresba byla super, ale děj mě vůbec nezaujal...
S hodnocením průměrných komiksů musím být přísnější. Tady se to daří bez výčitek.


wullcann38
wullcann38
03.02.2021 5 z 5

Já si to kupoval spíše jako výpln mezi Batman 1 a Batman 2 ale opravdu se mi to hodně líbilo

DarthSoren
DarthSoren
12.06.2020 2 z 5

Noc nestvůr jsem dostal jako dárek. I když Batmana znám, tak nejsem zrovna velký fanda DC universe, právě proto mi jména jako Spoiler nebo Gotham Girl vůbec nic neříkají. Takže komiks hodnotím jako ne-fanda a totální neználek. Celý sešit je jedna velká akce, kresba mi nepřišla nějak moc exceletní i závěr byl dost uspěchaný. Batman mi přišel neuvěřitelně upozaděný. Na druhou stranu byl světlým bodem Nightwing, kterého jsem snad jako jedinou postavu kromě Batmana, Strange a Alfreda v tomhle sešitu znal. Dávám 2*, jako nováčka by mně ale tenhle crossover k DC universu vůbec nepřilákal.

Voliarty
Voliarty
10.01.2020 2 z 5

Mám celkom zmiešané pocity. Ide o akčný komiks, ktorého kresba na mňa nijako nezapôsobila (i keď dizajn monštier bol super) a v ktorom mi nesadlo poňatie Batmana. Prišiel mi až moc starostlivý, moc ustráchaný o tú svoju bat-rodiny. Nepôsobil na mňa ako ten temný rytier bojujúci s maniakmi, ale ako prehnane opatrovnícky tatko, ktorý sa bojí, aby náhodou jeho syn nespadol z bicykla. (Áno chápem, udalosti z Detective Comics 1 a Batman 1 sa na ňom museli nejako podpísať, ale i tak).

Za to množstvo postáv som aj rád, tešilo ma vidieť celú bat-rodinu (aspoň tak, ako vystupuje v sériach Batman, Detective Comics a Nightwing) pokope.

Sklamaný som celko z hlavného záporáka, z Huga Strangea. Alebo skôr z mála priestoru, ktorý dostal. Ide o zaujímavého protivníka so zaujímavými cieľmi, ktorý sa ale naplno prejaví až v poslednom zošite. A to je škoda, pretože keď tam vysvetľuje svoje motívy, tak, aspoň mňa osobne, to bavilo. Viacej priestoru pre Huga!

Ako som spomenul na začiatku, mám zmiešané pocity. Čítať sa to dalo, ale na prvé diely sérií Detective Comics a Batman sa to moc nechytá a okrem akčnej rubanice to moc neprináša. Možno ten posledný zošit, ktorý, by sa dalo povedať, ako-tak vysvetľuje Batmana. Dve hviezdy sú, podľa mňa, ideálne.

Kate18
Kate18
20.10.2019 4 z 5

Na město Gotham se řítí bouře. Batman a jeho team začnou pomáhat s evakuací města. Protože jsou očekávané povodně, snaží se dostat obyvatele města do bezpečí ve vysoko položené jeskyni. Jeskyně však možná není tak bezpečné místo, jak se všichni domnívali. Navíc ve stejnou chvíli se ve měste začnou objevovat různé nestvůry. Jak si s tím hrdinové poradí?

Wojta777
Wojta777
29.03.2019 4 z 5

Komiks není sám o sobě vůbec špatný, ale urychlený konec tomu neprodává.
Nato že komiks je crossover, tak je vcelku dost krátký a děj příliš zkrácený. Zápletka dobrá, ale mohla být lepší.
Příběh komiksu vypráví o jedné noci, kdy se začnou vskutku záhadné jevy. Nejdříve přijdou (respektive připlují) obrovské záplavy, a poté se začnou objevovat kolosální monstra s hrůzostrašným vzhledem, které začnou ničit vše, co jim stojí v cestě. Proto se Batman musí spojit s týmem Batwoman (a s ní samotnou) a Nightwingem, aby těmto monstrům zabránili zničit celý Gotham.
Kresba je typická mainstreamová. Nenadchne a neurazí. I když spíše se přikláníme k té krásnější kresbě, jelikož musím vypíchnout postavy monster, které byly vskutku výborně nakreslené.
Postav je zde mnoho, což se u crossoverů očekává. Všichni zde dostanou dostatečný prostor. Sice postavy nějak extra neuhranou, ale nejsou vůbec špatně napsané.
Celkově se mi komiks líbil. Ne tak hodně jako díly, které tomuto komiksu předcházeli, ale pořád se mi velice líbil.
Komiksu dávám 4 monstrózní hvězdičky.

furunkl
furunkl
02.03.2019 1 z 5

Tragédie. Už ke konci New 52 byly lehké náznaky, ale v této knize dostoupila marvelizace DC Univerza vrcholu. Klidně to mohl být příběh Avengers. Nejapná akční sci-fi týmovka zamněnitelná s jakoukoli řežbou od Marvelu. DC se vzdal úžasné gothamské atmosféry a srovnal krok se s vým rivalem a tím se stal obyčejným meanstreamem. Jeden z nejhorších batmanovských komiksů.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
24.02.2019 4 z 5

Na Noc nestvůr jsem se těšila. Jako tušila jsem hlavní. Bude to příběh jednoho večera, takže nebude čas na mudrování. A budou tam nestvůry nestvůrných rozměrů. Takže je třeba crossover, aby se to zvládlo. A tenhle mix byl zalit omáčkou v podobě kresby (tři série, tři kreslíři), která byla mňam, takže super žrádlo.

Jedna věc musí zaujmout (zarazit?) každého. Stejně jako nedávno vydaný crossover Mýtů. Všechny série zde crossované u nás nevyšly. Nevěří, že by se třeba takový Nightwing prodávál (série v rámci rebirthu přece vyšla!) nebo co jako? Ale co (třeba je tohle test, zda do toho jít). Chytíte se, ale mě osobně to zamrzelo.

Ok, logicky, nemůže tady být nějak moc děje. Prostě výplň mezi díly, která je zároveň crossover. Padoucha vlastně známe od začátku (je to v anotaci). Takže bum bum je hned na řadě. A víte, že mi to nevadilo? Nápad na děj sám o sobě nebyl zase tak originální. Pointa toho, proč padouch vyslal nestvůry byla vážně hloupá (asi aby bylo alespoň něco, čím se to okecá, já vím) a jeho poražení (jak, kým, na jak velkém prostoru mě vůbec nepřekvapilo). Ale kresba nestvůr byla neskutečná. Za ty nápady velké plus. Jeden moment kresby mi přesto nesedl. Poslední dvě stránky. Kdyby Bruce nebyl osloven jménem, tak ho nepoznám :(

milan1935
milan1935
15.12.2018 3 z 5

Batman noc nestvůr mi přišel spíš jako akce skoro bez příběhu. Akce je dobrá, ale příběh trochu že zmatený.

Nelíísek
Nelíísek
26.11.2018 3 z 5

Tento komiks je narvaný akcí od začátku do konce, ale přece jenom všeho moc škodí ...

Takže, kresba se mi někdy líbí a někdy ne, příšery jsou nakresleny opravdu suprově a jejich styl se mi líbí, postavy v některých momentech vypadají jak kdyby chytli mrtvičku.

Příběh je až moc velké klišé a ta zápletka ? jako vážně ?! lepší motivace nebyla ?!

Upřímně kdyby se na konci k "hlavnímu" záporákovi nevrátili úplně bych zapomněla že tam vůbec nějaký byl.

Abych ale nebyla jen negativní opravdu se mi dost líbil design nestvůr.

fvalek
fvalek
17.10.2018 3 z 5

Jak si pořád stěžuji, že je v komiksech málo akce, tak tady jí bylo trošku až moc. Nešlo o tu akci samotnou, ale jak se často opakuje, tak bohužel té větší akčnostni šla stranou všechna větší promyšlenost dialogů a samotných zápletek. Ale zase bych za to komiks úplně nezatracoval, pokud si někdo moc nepotrpí na děj a jde mu hlavně o tohle napětí, tak bude určitě spokojený. Je to akce od začátku do konce a pokud někdo zbytečně neřeší proč, jak a na co, tak vesele do toho. :)
Já na tomhle komiksu oceňuji hlavně samotnou existenci Gotham girl, která se sice chovala neskutečně pitomě, ale byla pro mě nová a vypadala hezky a mocně. Taky ty samotné zrůdy se mi vizuálně líbily, on celkově ten vizuál komiksu byl hodně dobrý a atmosféra se dala krájet, v tomhle ohledu to bylo skvělé. Ten vedlejší dej - jak vznikly zrůdy, kdo je stvořil, proč... to sice chátralo, ale dalo se z toho něco vyčíst. Batmana rád nemám, takže mi jeho minimální role nevadila. :D Co mi ovšem vadí jsou neustálé odkazy na jiné komiksy a předchozí děje, proč to tedy vychází jako první díl, když tomu předchází desítky jiných komiksů, hlavně že na to lípnou štítek "Vhodné pro začínající čtenáře", to víte, že jo... nejsem začínající a stejně jsem mimo. :D

FireOfFilth
FireOfFilth
02.09.2018 3 z 5

Taková jednohubková akční záležitost. V tomto příběhu se Batman a jeho tým postaví velké hrozbě v podobě, jak název knihy napovídá, velkých nestvůr. Za těmito výtvory stojí Hugo Strange, kterej je dost vysvalenej!
Celá kniha je v podstatě jeden velký boj napříč Gothamem. A spoiler: Objeví se i Godzilla.
Skoro v každém sešitě se vystřídal jiný kreslíř, někteří mě bavili víc jiní méně.
Shrnuto podrženo od tohoto komiksu opravdu nečekejte nic navíc, jedná se prostě o blockbusterovou tupou řežbu, kde i samotný temný rytíř nepředvede nic světoborného.

Gustik5
Gustik5
11.08.2018 3 z 5

Co k tomu říci. Noc nestvůr je trošku tupá jednohubka, nad kterou se nesmí příliš přemýšlet… Tom King se nicméně na tomto příběhu jen podílel, hlavním tvůrcem scénáře je v tomto případě Steve Orlando. Prostoduché dialogy a absurdnost nejen celého příběhu, ale i konečné Strangeovy motivace a cíle (které, jakkoli jsou zabaleny v pseudopsychologických řečech moc smysl nedávají) dávají spolu s podivnou kresbou dohromady zvláštní slepenec, který si popravdě pár dnů po dočtení ani příliš nepamatuji. Znovu a obávám se že ne naposledy tu vyvstává otázka ohledně toho, co Batman znamená a nakolik je tato postava zajedno s jejím představitelem. Zda Bruce Wayne není už Batmanem zastaralým, nedokonalým a neměl by být nahrazen. Což ovšem není nikterak originální dějový motiv a prostě nepřekvapí. Ani nenadchne. Jako ostatně celý tento komiks. Nicméně pokud si chcete přečíst jednodušší jednohubku s obřími příšerami a s rychle odsýpající a poměrně uzavřenou zápletkou, patrně vás toto dílko nezklame. Já se ale příliš nebavil a zatím mne Batmanovo Znovuzrození i po slabším začátku nechává chladným. Snad alespoň Snyderův All Star Batman bude mít do té doby něco do sebe. A snad se King a jeho kolegové ještě v budoucnu zlepší…

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman Znovuzrození hrdinů DC

Autoři knihy

Steve Orlando
americká, 1985
Tom King
americká, 1978
Tim Seeley
americká
James Tynion IV
americká, 1987

Kniha Batman: Noc nestvůr je v

Přečtených55x
Doporučených2x
Knihotéce33x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x