Batman/Flash: Odznak (limitovaná edice)

Batman/Flash: Odznak (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396850/bmid_batman-flash-odznak-HcQ-396850.jpg 4 54 10

Pokračování startovní události celého Znovuzrození! Temný rytíř a Flash se musí spojit, aby odhalili pravdu skrývající se za zakrvácenou plackou s usměvavou tváří. To, co začíná jako jednoduché vyšetřování, se rychle mění v hru o život, když se do pátrání vloží noví a pořádně nebezpeční hráči. Strážci pronikli do vesmíru DC!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman/The Flash: The Button Deluxe Edition , 2016


více info...

Přidat komentář

Norri
21.02.2023 3 z 5

Musím říct, že jsem trošku zklamaný. Od průniku světa superhrdinů DC a světa Watchmenů jsem čekal trošku víc. Asi jsem doufal, že tam bude více geniality ze Strážců, ale ono tam je více Flashova kosmického běžeckého pásu. Hodně to navazuje na Flashpoint, ale ten mě bavil více. Bylo tam více děje a méně cestování v proudu času. Tady je to navíc s Batmanem vlajícím v čase na provazu jako papírový drak. To mi připadalo vážně pitomé. Nebudu ale tvrdit, že jsem se nebavil. Kresba je super a je jen škoda, že si to neudrželo devítipanelové rozložení stránek po celou dobu. Taky mě bavila Kingova práce s emocemi.

ArkAngel
05.08.2022 4 z 5

Odznak propojuje víceméně celou historii DC komiks, kdy odkazuje na vymazanou minulost, Flashpoint i Watchmeny, což vlastně započalo už celým Znovuzrozením. Na scéně se znovu objevuje Flashpoint Batman a celý komiks čtenáře pomalu přibližuje k Hodinám posledního soudu, které DC vesmír s Watchmeny definitivně propojí.


DennisMoore
20.03.2021 5 z 5

Odznak je vlastně výborný epilog výborného Flashpointu a zároveň něco víc - otevřená vrátka (vrata) k setkání se světem Watchmen. Moc se mi líbí, jak Williamson a King využili Thomase Wayna z alternativního světa a co jemu i Brucovi umožnili, je to dojemné a je to super. Čeho by se naopak mohli v DC už nadobro vzdát, je běžecký pás coby jeden z nejhorších strojů času, jaké jsem kdy viděl :) No nic. Těším se na Hodiny posledního soudu, protože chci vidět spolupracovat Batmana s Rorschachem (tak snad to tam bude).

3DD!3
17.06.2020 4 z 5

Akční jednohubka o výletě za tátou. Pro někoho kdo zná Flashpoint to smysl má a pro fandy Strážců, kteří mají fetiš na modré ruce taky. Hlavně doufám, že ten velký event neposerou a pointa nebude další Marta! P.S. Lentikulární obálka se strašně líbí mojí půlroční dcerce, takže palec nahoru.

Voliarty
01.06.2020 2 z 5

Pamätám sa, keď to vychádzalo v zošitovkách a všetci očakávali, že sa konečne dačo vysvetlí. Taktiež si pamätám na mierne sklamané reakcie. Po dočítaní ich chápem. Ale pekne poporiadku.

Dal som na radu a pred prečítaním Odznaku si počkal na to, kým v DC Komiksovom komplete bude Flashpoint. Vraj budem mať z Odznaku lepší zážitok. No...nejak nechápem, nač tu ten Flashpoint bol. A celkovo, nejak mi uteká pointa. Nič sa riadne nevysvetlilo, priam naopak, čitateľ má ešte viac otázok ako pred tým. Celé mi to pripadalo ako taká príprava na ,,Hodiny posledného súdu".

Nepíšem že je to zlý komiks. Batman a Flash sú super postavy a funguje to medi nimi, rovnako ako kresba bola dobrá a stretnutie Batmana s fotríkom bolo taktiež super (i keď mám pocit, že by z toho šlo vyťažiť viac). Len po dočítaní vo mne ostal pocit, že to celé bolo zbytočné.

fvalek
28.04.2020 5 z 5

Odznak je taková příjemná, krátká a lehce kontextově vytržená jednohubka, která navazuje spíše na startovací ochutnávkový díl "Znovuzrození hrdinů DC" s Wally Westem. Nicméně doufám, že příběh bude pokračovat v Doomsday Clock, na což bych se těšil, ale jelikož v ČR nevychází Superman Rebirth, tak těžko říct.

Nicméně zpátky k Odznaku, tajemný a všem známý odznak nám přinesl spíše řadu otázek než odpovědí a funguje opravdu jen jako takový start watchmen crossoveru. Ale upřímně... je to watchmen crossover? To se nechte překvapit, poslední scéna mě moc potěšila. Ale stále převažují nezodpovězené otázky a chci víc. Nejsem úplně výhradní fanoušek Flashe a už vůbec ne Batmana, ale tihle dva spolu prostě fungují, to se jim nedá upřít. Jak píši výše, nijak extra nerozvíjí universum a moc nenavazuje na jiné díly, i když mě napadá jistá souvislost s Bezčasím (a nemám dočtené všechny Flashe), ale rozhodně rozvíjí sociální vrstvu - Batmanův otec a Flashové, to mě bavilo hodně. Bože, nástup Jaye Garricka byl tak boží!

Celkově mi ale chybělo něco víc, nějaká tečka, je to skutečně jen takový startovač a hlubší děj chybí. Jako by cílem celého komiksu jen ukázat postavu na konci, ale zase na druhou stranu... postava na konci mě tak neuvěřitelně nadchla a naladila, že komiks asi smysl měl. Sice bych nehodnotil plným počtem hvězd, ale pokud vyjde ten další díl, tak si plný počet zasloužím, takže budu pozitivní. Potkal jsem boha... a já se těším, co bůh chce a provede, hihi. :)

Jinak jen musím říct osobní příhodu s rozbalováním... měl jsem objednanou Flash obálku, protože to je proti Batmanovi pro mě menší zlo... a pak koukám, že obálka je holografická a jsou na ní oba. Tak jsem komiks opatrně rozbalil a za slov: "Snad to není nějaká laciný šunt, co se hned odlepí..." jsem holo samolepku strhnul a uvědomil si, že mám úplně obyčejnou obálku a krásný holografický plakátek je k ní jen jako dárek, a to se vyplatí. :D

Ivan Kučera
21.07.2019 4 z 5

„Někdy spadneme, synku. Nikdy ale nezapoměň, že Waynovi nikdy nezůstanou ležet.“ Crew sa podaril husársky kúsok, keď z relatívne bežného komiksu Batman/Flash: Odznak urobilo zberateľskú senzáciu. Normálne by som si Odznak asi nekúpil, lenže vyšiel v špeciálnej edícii: môžete naraziť na obálku s Batmanom, na obálku s Flashom a hlavne na raritnú, vzácnu a extrémne limitovanú obálku, na ktorej sú obaja (z tejto vyšlo len šialených päť kusov!). Okrem toho zošit obsahuje krásny lentikulárny obrázok, ktorý si môžete čo ja viem niekam nalepiť a kochať sa jeho meniacimi sa odrazmi z rôznych uhlov. Ale trochu som zavádzal, keď som tvrdil, že bez tohto by Odznak bol radovým komiksom. To tak úplne nie je pravda, nakoľko ide o pokračovanie úplne prvého príbehu v rámci Znovuzrození hrdinů DC, ktorý sa končil vcelku veľkolepo: Bruceovým objavením odznaku Strážcov v Batcave. Čo je vskutku šokujúci zvrat. Obrovské očakávania však Odznak nenaplnil. Obálka síce tvrdí, že „přináší odpověd na zásadní otázku“, ale v skutočnosti nič neprináša a svet nikam neposúva. Iba prešľapuje na mieste a tvári sa, že robí revolúciu. No alebo nerobí alebo robí, no sme ešte len na takom jej počiatku, že to revolúciu vôbec nepripomína. Mala to byť udalosť s veľkým „U“, ale je to „len“ svižná a svieža jednohubka za solídnych 70% (za ktorými si napriek istému rozčarovaniu stojím, lebo ma to fakt bavilo čítať). V tomto smere je Odkaz sklamaním (nechcem povedať podvodom). Ako „len“ crossover je to našťastie podstatne lepšie. Ide o veľmi zábavný, parádne nakreslený komiks, v ktorom sa neustále niečo deje (pretrvávajúci Flashpoint, otec, jednominútová bitka), hoci sa priznám, že mňa napr. prítomnosť Reverse-Flasha príliš nestrhla (ale mohlo to byť horšie). Navyše, Batman a Flash sú prekvapivo dobrá dvojka (obaja sú to muži rozumu, dedukcie, faktov, stôp a nepriestrelných dôkazov). Takže za mňa vlastne napokon spokojnosť, hoci... no nič. Aha, vlastne ešte niečo som zabudol. Ja mám Flasha.

Lenka.Vílka
24.06.2019 5 z 5

Ok, jak jsem psala, že vlastně nemusíte číst Flashpoint, aby jste nebyly zraceni při čtení Znovuzrození, tak to tímhle komiksem padá. Buď si to kupte v originálu (kolikrát to vydání posunuli?!) nebo se alespoň koukněte na adaptaci do animáku (která je mimochodem podařená). Protože tady je tolik odkazů! Vlastně hubená knížečka, ale skrývá takových dobrot! Ale i tak mi přijde, že Odznak je zároveň příběh, který u nás musel vyjít. Jako omluva, že Flashpoint furt ne a ne. Věci bez něj pochopíte, jenom si je tolik neužijete. Asi se na to koukám jinak, protože mám ráda oba. Jak Batmana, tak Flashe.

Mám Flashe!!!!!

Nevím, zda to bylo plánované, ale změna vydávání knih mě potěšila. Žádná blbá black edice, kvůli které se sice budete cítit jako king, ale ve výsledku o ničem. Tahle možnost výběru různých obálek je sympatická. Navíc v tomhle případě bylo otevírání (mladý by to nazvali unboxing a hned by to šlo na youtube) vážně vzrušující. Batman? Flash? Co to bude? V Batman/Flash jsem ani nedoufala, aby nepřišlo zklamání.

Mám Flashe!!!!!

Celý tenhle komiks je úvodní vzrušení do bruntál masakru. Nějak jsem se k tomuhle příběhu citově přilnula. Ale, do p€#e, ten Flashpoint a jeho nevydání, to vydavatelství vážně nedomyslelo. Ale jestli to konečně přinese srovnání všech času, bude to super.

Mám Flashe!!!!!

Tenhle komiks je prostě geniální. Šuš, čtete zlatíčka. No, já mám strach, že dneska neusnu, jak jsem odnesená do času a prostoru.

memphisz
22.06.2019 3 z 5

Odznak je pěknej crossover. Batman a Flash spolu řeší případ zjeveného Komediantova odznaku, který má cosi společného s tím časovým chaosem, který si DC v posledních letech nadělalo. Jak psal milan1935, je potřeba znát první sešit DC Rebirth a především Flashpoint, jinak to asi ani nemá cenu číst, jelikož o ničem jiném se zde nemluví. Přál bych si, aby už ty alternativní časové linie a ztracené roky jednou pro vždy uzavřeli.

Nicméně komiks jako takový je solidní. Příběh je napsán dobře a umí vtáhnout. Chvílemi jsem byl skutečně zvědavý, co bude dál. Ale nic moc se nestane, ani nevyřeší. Konec ukazuje, že jde jen o prolog k většímu eventu Doomsday clock.

milan1935
09.06.2019 4 z 5

Příběh navazuje na prequel znovuzrození hrdinů dc. Řeší se tady placka, ale ne tolik jak bych čekal. Příběh se spíš zaměřuje na flashpoint a na tajemnou osobu, která může za nějaké události. Často jsem viděl dotazy jestli na tohle musím mít načtenou Batman a flash sérii, na to že jsem četl jen prvního Batmana nebyla chvíle kdybych nechápal děj. Spíše bych tady doporučoval přečíst si ten prequel a flashpoint, který by měl vyjit (snad) v dckk. Pokud si myslíte, že odznak je hrozně akční event tak to moc nečekejte akce je jen na začátku a po zbytek příběhu se tady spíš řeší flashpoint, ale to je jen drobnost. Odznaku bych dal 3,7/5.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman Flash

Autoři knihy

Tom King
americká, 1978
Joshua Williamson
americká, 1981

Kniha Batman/Flash: Odznak (limitovaná edice) je v

Přečtených67x
Doporučených5x
Knihotéce41x
Chystám se číst5x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x