Syndikát obětí

Syndikát obětí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/386300/bmid_batman-detective-comics-2-syndikat--OLp-386300.jpg 4 52 9

Aby zachránili Gotham City, zlikvidují Temného rytíře! Říkají si Syndikát obětí, protože všichni z nich jsou oběti – lidé, kteří se připletli do boje mezi Batmanem a jeho úhlavními nepřáteli. Všem jim to zničilo život. Všichni nabyli děsivé schopnosti – schopnosti, jež nyní využívají k tomu, aby už nikdo nedopadl jako oni. Proto se zaměřili na každého, kdo nosí netopýří symbol. Hrdinů se znakem netopýra je ale nyní víc než kdy předtím. Batmanův nový tým tvoří Batwoman, Orphan, Spoiler, Clayface a Batwing. Ale hrdina, který stál u zrodu tohoto týmu – Tim Drake alias Red Robin – je mrtvý. Timova smrt všechny nahlodala. Může Syndikát obětí najít spojence přímo mezi Batmanovými spolupracovníky? A může jeden odpadlík stačit na to, aby zničil celý hrdinský tým a přiměl Batmana nadobro pověsit svůj plášť na hřebík?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Victim Syndicate , 2017


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
28.01.2024 2 z 5

Akože neviem no. Pekné je to, načančané je to... prázdne je to. Pripadalo mi to o netopierí chlp (ehm ehm) lepšie, ako jednotka Ve stínu netopýrů (aj keď niekto Syndikát obětí považuje za trojku a za dvojku Noc nestvůr). Ale nejaký zázrak to nebol. Páčilo sa mi, že dvojka je o čosi temnejšia a komornejšia, čiže viac zodpovedá názvu „detective comics“, ale že by to bol druhý Dlouhý Halloween, to vážne ani vo sne. Opäť sa do popredia dostáva Batmanova „rodina“, čo mnohým nesedí. Ja mám k tomu relatívne liberálny postoj, hoc najviac mi prirodzene tiež sedí Baťák ako samotár, maximálne v spoločnosti Gordona a Alfreda. Ale v zásade nemám nič ani proti „rodine“. Problém tohto komiksu je, že ona rodina pozostáva z fakt extrémne nezaujímavých a nudných, ba až otravných postáv s nulovou chémiou (Spoiler, Clayface). Záporáci strašne béčkarskí. Chápem, že nie v každom komikse môže byť Joker. Ani by som to nechcel. Ale toto je ozaj tretia cenová. Sorry, toto nie je ani na 3*.

ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

Parta lidí byla znetvořena a získala schopnosti, když se připletli k Batmanovým soubojům s padouchy a teď jej z toho viní a chtějí se mu pomstít. Tuhle logiku jsem nikdy moc nechápal, ale lidi to tak asi mají. Náhradou za Red Robina se jinak stává Batwing a my můžeme sledovat, jak se vztahy v partě pomalu zcelují nebo naopak rozpadají. Slušný průměr, který nenadchne ani neurazí.


wullcann38
05.05.2021 4 z 5

Fajn komiks.Za mě 83%

Voliarty
18.03.2020 3 z 5

V niečom mi to prišlo lepšie a v niečom horšie ako predchádzajúceho diel.

Na jednej strane je super, že je to iný Batman ako ten od Kinga, že ide skôr o tímovku plnú zaujímavých postav, ako napríklad Batwoman, ktorá ma baví viac ako jej seriálová verzia. Viac priestoru dostane aj Clayface a Spoiler a tím obohatí čierny Bat-Ironman Batwing. Ale čo sa týka hlavného hrdinu, Batmana, mám z neho pocit, ako keby bol odstavený na vedľajšiu koľaj. Napríklad pri konfrontácií so Syndikátom obetí mám pocit, že nebyť tímu, bolo by po Batmanovi. A to je postava, ktorá si dokázala podať celú Ligu Spravodlivosti (a nie raz). Neberte to ako hejt, len mám z neho pocit, ako keby šlo o vedľajšiu postavu.

Čo sa týka toho lepšieho a horšieho. Syndikát obetí sú zaujímavejší protivníci ako Kolónia. Len z jednotlivých originov daných členov mi príde, že by mali mať väčšiu pifku na tých záporákov, než na Batmana. I tak ale ide o zaujímavých protivníkov, ktorým dominuje tajomná Prvá obeť. Jej dizajn je dobrý a tá aura tajomna, ktorá ju obostiera, pridáva na suprovosti. Čo bolo horšie, tak prvý diel mi prišiel veľkolepejší. Tu mi to konečné zúčtovanie so Syndikátom prišlo moc jednoduché a rýchle. I keď sme sa dočkali mierneho plot-twistu, ktorý ale zrejme išiel očakávať.

Aj keď môžem z predchádzajúcich riadkov znieť negatívne, tak pravdou je, že ma napriek všetkému Syndikát obetí celkom bavil. Má symptaické postavy, diabolských záporákov, len škoda, že hlavný hrdina, Batman, pôsobí skôr ako vedľajšia postava.

Wojta777
13.04.2019 5 z 5

Jedna z nejlepších sérií Znovuzrození hrdinů DC. Opravdu se mi líbí, kam příběh míří. Práce s postavami je vskutku úžasná. Postavy, které v prvním díle nedostali dostatečný prostor, dostali ve druhém díle.
I děj je vážně originální. Setkáváme se zde s oběťmi Batmanových soubojů se záporáky. Tito smolaři se jmenujou Syndikát obětí a chtějí se pomstít Batmanovi a všem, kteří s ním sympatizují. Dokonce jedna postava se dostane do stavu mentálního zhroucení (ze smrti Tima Drakea) a opustí tým. Bohužel jsem tento zvrat čekal, ale to nemění nic na tom, že je to skvělý zvrat.
Kresba je jako u prvního dílu skvělá. Je, ale oproti prvnímu dílu více temnější a krvavější.
Postavy jsou opět úžasné. Skvěle se zde pracuje s postavami. Všichni dostanou prostor (kromě Orphan, ta dostane prostor až ve třetím díle), což je naprosto boží. Dokonce se seznámíme se dvěma novými postavami a obě se později přidají do týmu. Batwing a Azrael.
Opět úžasný díl s úžasnými postavami a ještě úžasnějším dějem. Hodnotím 5 netopýřími hvězdičkami.

Lenka.Vílka
10.03.2019 3 z 5

Pokračování jedničky, která mě nijak zvlášť nepohltila, je o chloupek lepší. Ale přiznám to. Kdyby kniha nebyla v knihovně, tak si jí stejně jako jedničku nepřečtu, protože bych neinvestovala peníze do koupě. Ale Noc nestvůr mě bavila. Tak jsem asi psycho :D
Ale nějak stále nemohu najít důvod, proč si tenhle fragment rebirthu přečíst znovu. Dobré (tady a teď), ale nevidím šanci na zlepšení místa (příběhu) v mému srdci.

fvalek
21.01.2019 5 z 5

Syndikát obětí je klasická temná batmanovská komiksovka. jak se tu opakuje, navazuje na první díl a ještě na díl stojící mimo "Noc nestvůr", což je dost důležité pro celkové pochopení a rozložení postav. Ale přesto to je zase něco nového.

Děj se dá rozdělit na primární a sekundární, v tom primárním se dostaneme k Syndikátu obětí, který je hodně osvěžující nepřátelská síla, protože to není nějaký typicky batmanský šílený magor, ani nikdo reálně zlý, ale celý jejich motiv je pomsta za to, že jsou oběťmi. Jestli je dobré se mstít Batmanovi a svalovat na něj své utrpení, to už je otázka. Já na to svůj názor mám a celý Syndikát mi tedy přišel trošku přehnaný a fanatický, protože když chce někdo vymýtit zlo tím, že zničí hrdiny a bude se jako to zlo sám chovat, tak je to trošku nelogické. Ale hodně se v tom odráží vztek, zoufalství a ublíženost, to se ukazuje moc pěkně.
Sekundární děj je pak o myšlenkových pochodech postav, hlavně Spoiler, která po prvním díle trpí a ještě se jí Syndikát snaží zlanařit. Bohužel mě moc nepotěšilo, že je tak nevyrovnaná, byla pro mě docela zajímavá, ale ve výsledku mě nudila, byla patetická, ale zase nechci působit necitelně, má toho za sebou dost, ale pokud někdo chce být hrdina, musí umět bojovat.

Dějová stránka byla fajn, taková poklidnější, ale stejně se našlo dost akce. Jednou byl na koni Syndikát, pak zase Batman, líbí se mi že to byl do jisté míry i souboj logiky a strategie a ještě jsme získali novou postavu do týmu, i když o jednu přišli. Jsem zvědavý na další díl, tahle série Detective Comics se mi moc líbí. :)

milan1935
05.12.2018 4 z 5

Druhý díl detective comicsu je dobrý tak jak první díl. Dobře se tady navazuje na to co se stalo a pěkně to pracuje s postavami, které v tomto dile mají deprese. Tento díl je udělaný na nápadu toho, že hrdinové škodí tak jak zaporáci. Pokud si chcete koupit tento komiks měli byste si nejdřív koupit noc monster na, který se tady hodně navazuje. Celý komiks je příjemný, temný a zajímavý. Můžu doporučit.

B-artX
20.10.2018 5 z 5

První díl Detective Comics: Ve stínu netopýrů mě bavil velice, a tak jsem se hned poté rozhodl si přečíst i druhý díl. A jsem nadšen, tempo neubírá a děj mě bavil snad i stejně. Batman od Kinga je fajn, All Star byl cool, ale todle je znatelně nejlepší. Tynion má kupu skvělých nápadů a dal je dohromady doopravdy srozumitelně a s takovou "cool" osobitou atmosférou. Detective Comics dvojka stojí za koupi. Syndikát obětí byl trošku slabší, než bych si přál, ale Spoiler mě velmi bavila. Asi hlavně proto, že mám prostě rád takovéto osoby a zápletky. Poslední dva sešity, jako taková vycpávka fungovaly. Za mě skvělý, 90%.